4 Jun 2011

pengalaman bercinta dengan lelaki melayu.

Love is blind. Walaupun tak sebangsa, boleh apa bercinta kan. Ada yang sampai ke perkahwinan tahu. Apa nak pelik zaman sekarang ni bila Cina kapel dengan Melayu. I even see an Iran guy in a relationship with a Chinese girl at campus. Tak pasti lah Iran tu Islam or Kristian. But the Iran guy is handsome - haha. Anyway. Aku sendiri pernah get a relationship a lot with Malay guys. I am Chinese fyi. My taste only for Malay guys. Tak tahu kenapa.

[Credit] Love is blind : Jangan sampai butakan hati.

Tapi normally our relationship tidak akan sampai ke pengetahuan family. Ala. Waktu tu aku Form 5 and him umur 20 (sekarang dah jadi graduan lulusan Bachelor ye). Masa aku Form 5 baru rasa tahu tak kemanisan bercinta. Tak macam remaja zaman sekarang. Baru Form 2 dah ada boyfriend lepas tu boleh dating sampai malam. Masing masing muda lagi. Tak terfikir kawin. Aku sendiri tak suka fikir pasa hal masa depan. Kitaorang macam muda mudi lain lah. Bercinta. Cinta jarak jauh.

Kira dia boyfriend aku yang pertama. Lelaki melayu yang wujud dalam kamus hidup aku suatu ketika dahulu. Aku ni selalu lupa hari Jumaat je dia kena pergi masjid solat Jumaat. Aku telefon banyak kali tak jawab. Hehhh geram betul aku. Lepas tu aku kata dia ni tidur mati sampai awek telefon pun tak jawab. Macam nak meletup dah masa tu tak jawab call! Pukul dua dia sms "Sayang, bi kat masjid tadi. Solat Jumaat". Masa tu dah malu sendiri - haha. Dan ini terjadi setiap minggu hari Jumaat. Sampai satu saat aku kena letak kat reminder calender : "Bi pergi masjid".

[Credit] Terlalu angau.

Satu lagi hal. Time Puasa. Mana aku nak ingat waktu tu bulan Puasa. Dengan selamba aku sms "Dah lunch?". wahwahwah. Sumpah aku lupa waktu tu dah masuk bulan Puasa. Tapi aku tak pernah lagi lah nak puasa puasa ni. Bukan apa. Aku cepat lapar. Tak tahan keinginan aku untuk makan woi. Dia pun boleh faham sebab aku bukan dibesarkan dalam cara Islam. Dia tak kisah sangat ah soal ni. Tapi aku selalu ingatkan dia pergi solat. Takut dia leka sangat dengan aku sampai solat pun lupa. Siapa tak nak laki yang pandai membimbing kan?

Lepas tu aku dah break up dengan lelaki kat atas ni. Aku kapel dengan lelaki alim tahu tak. Aku tak tahu lah macam mana aku yang suka mencarut ni boleh get involve dengan religion type person. Solat tak pernah tinggal pun. Yang paling aku ingat pasal laki ni dia pernah cerita kat aku kisah-kisah nabi. Contohnya kisah Nabi Isa dengan Nabi Ibrahim. Walaupun dah tak berapa nak ingat kisah kisah tersebut sebab dah 2 tahun berlalu. But I will always remember who told me that story.

[Credit] Break up is hard. Here for the tips to deal with it.

Tak lama pastu, aku broke up dengan lelaki alim tu. Ada lah sebab sebab tertentu yang pasti bukan sebab berlainan bangsa dan agama. Dan kapel semula dengan lelaki yang first tu. Second time aku kapel dengan dia aku dump dia. Mungkin jodoh kitaorang masih kuat, aku kapel kali ketiga dengan dia. Susah woi nak kapel dengan bekas kekasih sendiri selama 3 kali. Kali ketiga kapel tu kita orang sama sama putus cara aman. Sama sama bersetuju nak broke up is better.

Disebabkan putus cara aman tu lah kitaorang sampai sekarang kawan. Tak pernah aku nak remove dia dari Facebook. Dia dengan life dia. Aku dengan life aku :). Lepas break up with him aku kapel dengan jerk guys. Bukan semua lelaki baik macam dua laki yang aku ceritakan kat atas ni. Malas nak cerita dan malas nak ingat because they're jerk. Not worth my time to reminisce about them here.

Jadi any of you ada tak pengalaman kapel dengan orang yang tak sebangsa? Kalau ada meh lah cerita. Best sebenarnya kapel dengan orang yang tak sebangsa. At least kita akan timba banyak ilmu tentang kehidupan bangsa orang lain. Kalau kapel dengan orang yang tak sebangsa, dan kau seorang Muslim. Jangan sesekali paksa dia masuk Islam. Kayuh slow slow. Lama-lama kalau hidayah tu turun kat dia. Dia akan ikhlas masuk Islam. Itu sahaja nasihat aku.

Now I have been single for 3 months *kofkofkof*. Aku dah move on lama dah. Dah delete semua sms dia dan gambar dia. PUAS HATI :')

Ini pengalaman yang pernah aku tulis dalam blog peribadi aku.

55 ulasan:

ayin~weeweet berkata...

xboleh nak cakap apa.terbaik giler!

Mr H berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
justjust berkata...

best.haha.

ak xpenah lagi.membe ak ade.dia kristian,dri sarawak.ex dia org melaka.diorag sgt kontra, tp dia kapel paling compatible pernah ak jmpa, compare ngn kapel2 melayu-melayu.membe ak ni pon dh faham dh byk pasal islam,just dia cm ko la.xbole nk puasa.cepat lapar.haha.

Mr H berkata...

Hell yeaaahhhhh.. Love this entry.. love r not racist.. people are.

mushroom berkata...

aku tak pernah lagi kapel lain2 bangsa sebab aku tak pernah terfikir ke arah itu.. tapi apa yg aku baca, korang gila sweet lah! :)

shahirahkhairudin berkata...

hampir hampir terjebak dengan lelaki india..hemsem tapi aku tak mahu dia..

Amoi berkata...

@shahirahkhairudin why?

Amoi berkata...

@mushroom hehe. semua tu tinggal kenangan.

Ada berkata...

wow. aku kagum sebab BM kau mantap la amoii! siriyes aku taktau kau chinese. wat is chinese anyway? kita kan satu malaysia. hehe. ;)

Natasha MDG berkata...

seriously you are Chinese? terkejut I. hehe. I read from the first word to the last one. ok la, my mom is Malay & my Dad is Chinese. my dad memang suke dekat perempuan Melayu dari dulu lagi. (mak I bagitau. hehe)

shahirahkhairudin berkata...

amoi:

sebabnya aku nak r'ship yang serius.agama jadi isu beso le sikit.

Hiks!

Org tua cenggini le amoi.gatai.tak nyabo nak komit terus.agak2 x boleh tu,angkat kaki je.

Cieri berkata...

aku pernah kapel ngan jepun masa aku buat dip.

senang cerita, susah nak senangkan hati seorang jepun.

1st thing first, sex is a common thing when you are in a relationship. so aku rasa ex-bf aku break up ngan aku sbb aku xbagi dia permission tuk have sex or even kiss me.
2nd, I have to make him happy.shower him with chocs for valentine day(none for me),senang cerita,give everything to him.kena ikut peraturan dia,like no sms after 10pm,dont sms everyday etc.

penat siot.

we broke up,but he is the only one from my exes whom I can befriend with.

Tanpa Nama berkata...

lame xintai blog ni..hehe

sapekah penulis entry ini ye?sgt terbaek ok

-ekyn-

vampire's lovex berkata...

waaaaaaaaaaaa....

aku dah baca sampai habes okay,tapi aku x tahu nk komen apa...hebat ok,hebat...

waaaaaa,lagi skali :)

PointBlankShot berkata...

pernah jugak involved dalam cinta berlainan agama ni.

kira dah jadik macam pertembungan norma dengan dogma.

but aku yang tarik diri, not because of religion or anything -

its because i cant commit with long distance relationship.

sampai sekarang aku terfikir patut atau tak aku buat macam tu.

haih

AKMA berkata...

1 0f my friend pon ada cmnie. dia suka lelaki melayu je. but shes a chinese :) as long both can tolerate why not kan :D

Amoi berkata...

@Cieri Nice stroy. SEMUA LAKI JEPUN CENGGITU ke weh?

magaddd!

nasib baik ai minat 2AM. haha

Chuck berkata...

great moi. sebab tuh gua add lu. HAHA.

Honnie berkata...

sume ex aku pn mlayu hahaha

Halusinasi berkata...

pernah bercinta dengan lelaki siam...sangat sweet..tapi, di suka clubbing n arak...n i tak boleh ikut semua tu...hurm...

^baju kurung^ berkata...

nothing impossible kn!
gudluck in ur love story~

super-1 berkata...

macam mane pulak kalau kapel dengan orang Islam tapi xnk semayang dan tutup aurat? tak ke macam kapel dengan berlainan agama seperti yang anda ceritakan ini?

Khairul Eqeh Razak berkata...

well.aku pernah berkapel dgn org yg berlainan dgn bangsa aku. she's also amoi like you.

she's christian and yeahh i'm malay and i'm muslim. mula-mula aku kapel dgn dia pun atas dorongan nafsu semata-mata. she's so nice bcause apa yg aku tau org chinese nie mmg sgt setia sampaikan dia sanggup bagi aku apa saja yg aku ingin kan.even sleep with her.

but aku rasa aku tak sanggup menipu diri sendiri dan tipu dia. aku tak dapat nak teruskan hubungan itu sebab aku rasa isu agama yg mghalang kami. aku cuba utk bertoleransi mngenai agama dgn dia but memang susah utk aku fahamkan seseorang yg lahir dlm kalangan keluarga yg kuat agama christianity dia.

at last dia juga faham situasi yg kitorang hadapi and then kitorang break up jugak dgn aman. i always hope she'll find a nice guy better than me. :)

rekbing berkata...

yeah, aku xpenah terpikir yg amoi ni benar2 'amoi'

nice entry :)

Bec berkata...

amoi..samala kita..i'm oso a non-muslim but I'm gaga over Malay guys..dunno y.. paling suka kalau dorg pakai bj melayu..pergh~ btw, i just broke up with my Malay bf..n yg best about him was dia x penah paksa@desak aku convert..dia just pimpin aku..in the end, aku mula terdetik untuk belajar Islam. huhu..ok, now I started to miss him. :'(

Sam berkata...

ah moi, susah betul nk cari lenglui ber taste kan lelaki melayu ni , selalu aku nk try berkawan pn x lepas, sebelah mata pn x pandang.

Rapunzel Cikilolo berkata...

kata-kata single is strong is cool ~!

Cieri berkata...

@amoi
tu 2 common points. yang tang sex tu yes,kalau kapel ngan jepun, you were expected to give yourself as early as an hour after confessing to the guy. tapi ada gak kes2 berkecuali macam member aku yang lepas kapel setahun pun, the guy wont even kiss her gf. it is because he respects his gf (memula aku ingat mamat ni gay tau)

and most of them,sgt bertanggung jawab. termengandung,fine,kawen.live happily walaupun xd duit,walaupun keje buruh,walaupun duduk rumah kecik 1 bilik. you can find many handsome young guys anywhere in japan(spn in rural area) but they already have kids (dang!!!)

and ramai japs yang aku jumpa,sgt baik n fatherly layan anak2 dorg walaupun dorg dressing macam yakuza. pernah jumpa a guy and his family masa pg makan sushi. anak kecik dia menangis,insted of buat bodo sambung makan or ask his wife to tend the kid,the guy bangun,pg buatkan anak dia susu and susukan anak dia.wife dia makan dengan aman damai.

dang jealous!

nHanie berkata...

xpenah kapel dgn non malay tp ade sorg 2 la non malay guys yg ngorat n berkawan baik...n i think diorg lg sweet dan berani daripada malay guys...dan diorg memang xberkire soal duit...gentleman kot...heheh...
pepun hati tetap dekat lelaki melayu even diorang xreti menghargai kite... so sad...

Fatin Razali berkata...

aku tak pernah lagi couple dengan lelaki laen bangsa, tapi aku pernah diusha-dingurat oleh lelaki cina. and you know what, he is so fuckin' sweet. Lelaki cina mengurat sangat macho, tak macam lelaki melayu (racist gila aku).

dan dia sangat concern tentang bab-bab agama, asking me "eh bukan perempuan islam kena pakai tudung ke?", bila azan dia cakap "hey tu you dah kena panggil suruh g masjid". yeah, he is so different. dia cakap melayu sangatlah fasih.

tapi sayang, dua bulan je aku sempat merasa kemanisan dia. Dia meninggal dunia waktu nak pergi sekolah, kena langgar lari.

RIP Tan Lung Erl.

Adziim berkata...

Sekarang aku couple dengan cina sarawak, kali kedua couple dengan chinese. Yang 1st, tak tahan emosi tak stabil.
Yang latest ni, pergh...jenis sweet n setia.
N so far isu-isu agama aku tak bangkitkan,xde paksa apa2..just enjoy the relationship.

najwa berkata...

terbaik lah ur post :)
now da relation dgn chinese.
apa yg boleh ckp, dia agk memahami about islam.xdak masalah la pasal agama.
hope yg terbaeklah in future :D

Tanpa Nama berkata...

at 4 i had a crush with an indian girl,n when im was 17 i had a crush wit a chinese babe in my class. chinese babe wit dark skin weally catch my eye LOL! @@

Tanpa Nama berkata...

@Amoi
Saya gadis melayu, yang super simple, bertudung,boleh lah tahan cantik..hehhe, agak feminist, and tak pernah ada teman lelaki melayu. ...Seriously I dont know why?!
But my last boyfriend was Iranian.He was super handsome, and smart too! We were in relationship for 3 years. Seriously I tak rasa perbezaan pun kalau dgn lelaki bangsa lain. Org semua ingat , kalau couple dgn foreigners mesti kita ni jenis high maintanance, but im not. Its just happen, as if i have magnets for foreign guys.
Mcm mana I kenal mamat Iran ni...well..dia buat phD kat UM, and I buat degree, beza umur kami cuma 5 tahun. Dia jadi tutor I...and I jenis active students , suka tanya soklan n bagi pendapat..so, one day dia ckp lah kat my friendster..yg dia minat kat I sbb I ni active dlm kelas..suka bagi respons...lol
Then kami couple selama 3 tahun,
Cuma yang tak tahan nyer dgn org arab and middle east dia...dia org sgt sgt lah keras kepala...seriously ego dia org besar giler. But antara banyak pengalaman I...dia lah lelaki terbaik pernah I kenal. In fact dia pernah bawak jumpa family dia. One more thing, he was super workaholic. Seriously annoying. Nak balas sms pun susah n lambat.I tahu lah dia kat lab buat kerja..but then, it just annoying rite?
we just recently break up. Bcoz I tak tahan dgn keras hati dia..n workaholic dia. mmg lah nampak macam hal remeh, tapi benda remeh mcm ni lah yang buat gaduh.huhu.
But i still love him.:'(
My advice to people out there....Let love be your second language. Perbezaan bangsa bukan penghalang jika kita cuba untuk memahami. Cuba belajar mengenai keindahan yang terdapat pada teman kamu yg berbangsa lain, cuma jangan sampai tergadai jati diri dan prinsip agama.

Titjibbitz Blogshop berkata...

Me me!! Im chinese and hubby is a malay. Dah slamat kawen pun.. hehehe...

cuya aya berkata...

Pernah get involved wth arab.a few arab from iraq algeria n afe yaman...skrg dgn arab saudi..kalau ade jodoh kawen la kot thn ni inshallah.doaln ye..arab berbeza dgn melayi.ade pro n contra... so far aku blh toleransi dgn dorg.arab pn ade jns yg baik n jerk.sama mcm kite.tp pndai2 la plh yg baik utk dijadikan suami...best fren aku pn arab jgk org gaza palestin n baghdad.so aku da blh ckp arab pasar sikit2 n french .sbb sbljr dr mamat algeria tu..aku xcntk sgt.tp ble kuar dgn mamat algeria yg mcm mat saleh n arab ug kulit putih org mesti nk pndg smcm..tau la aku kulit melayu jee hahahahaha..tp dorg mmg jg aku baik2 n dprg honest.ble dorg kwn dgn kite sprg akn bgth noat dorg ape.kwn ke nk bt bini ke nk main2.so pndai2 la jh dr ble dorg ckp yg tak elok.tglkn je..tp lelali arab ni pantang gune duit perm..dorg xbg aku kuar duit aku utk byr ape2... even kawan shj.duit perm dorg xnk makan... lg satu syok sbb bhsa arab.ak mmg bhsa arab dr sek mengah...lagu arab dgr hari2... smp mak aku ckp isau pulak nnt xnk mkn mknn melayi sbb mkn pn da start mkn mknn arab kt rmh beli mknn kt kedai arab sbb mknn dorg sehat2.. tp melayu ni dorg suke sbb katenye lembut n baik hati.xmcm perm arab suke duit n suke jerit ble marah

cuya aya berkata...

Pernah get involved wth arab.a few arab from iraq algeria n afe yaman...skrg dgn arab saudi..kalau ade jodoh kawen la kot thn ni inshallah.doaln ye..arab berbeza dgn melayi.ade pro n contra... so far aku blh toleransi dgn dorg.arab pn ade jns yg baik n jerk.sama mcm kite.tp pndai2 la plh yg baik utk dijadikan suami...best fren aku pn arab jgk org gaza palestin n baghdad.so aku da blh ckp arab pasar sikit2 n french .sbb sbljr dr mamat algeria tu..aku xcntk sgt.tp ble kuar dgn mamat algeria yg mcm mat saleh n arab ug kulit putih org mesti nk pndg smcm..tau la aku kulit melayu jee hahahahaha..tp dorg mmg jg aku baik2 n dprg honest.ble dorg kwn dgn kite sprg akn bgth noat dorg ape.kwn ke nk bt bini ke nk main2.so pndai2 la jh dr ble dorg ckp yg tak elok.tglkn je..tp lelali arab ni pantang gune duit perm..dorg xbg aku kuar duit aku utk byr ape2... even kawan shj.duit perm dorg xnk makan... lg satu syok sbb bhsa arab.ak mmg bhsa arab dr sek mengah...lagu arab dgr hari2... smp mak aku ckp isau pulak nnt xnk mkn mknn melayi sbb mkn pn da start mkn mknn arab kt rmh beli mknn kt kedai arab sbb mknn dorg sehat2.. tp melayu ni dorg suke sbb katenye lembut n baik hati.xmcm perm arab suke duit n suke jerit ble marah

cuya aya berkata...

Pernah get involved wth arab.a few arab from iraq algeria n afe yaman...skrg dgn arab saudi..kalau ade jodoh kawen la kot thn ni inshallah.doaln ye..arab berbeza dgn melayi.ade pro n contra... so far aku blh toleransi dgn dorg.arab pn ade jns yg baik n jerk.sama mcm kite.tp pndai2 la plh yg baik utk dijadikan suami...best fren aku pn arab jgk org gaza palestin n baghdad.so aku da blh ckp arab pasar sikit2 n french .sbb sbljr dr mamat algeria tu..aku xcntk sgt.tp ble kuar dgn mamat algeria yg mcm mat saleh n arab ug kulit putih org mesti nk pndg smcm..tau la aku kulit melayu jee hahahahaha..tp dorg mmg jg aku baik2 n dprg honest.ble dorg kwn dgn kite sprg akn bgth noat dorg ape.kwn ke nk bt bini ke nk main2.so pndai2 la jh dr ble dorg ckp yg tak elok.tglkn je..tp lelali arab ni pantang gune duit perm..dorg xbg aku kuar duit aku utk byr ape2... even kawan shj.duit perm dorg xnk makan... lg satu syok sbb bhsa arab.ak mmg bhsa arab dr sek mengah...lagu arab dgr hari2... smp mak aku ckp isau pulak nnt xnk mkn mknn melayi sbb mkn pn da start mkn mknn arab kt rmh beli mknn kt kedai arab sbb mknn dorg sehat2.. tp melayu ni dorg suke sbb katenye lembut n baik hati.xmcm perm arab suke duit n suke jerit ble marah

yazid uzairy berkata...

I Ada pengalaman yang sama mcm u Moi... Sudah dua tahun lebih couple dengan dia. She is Chinese.. :) and.. Sampai sekarang parents dia tak tau pasal ni. Moi Ada fb? Nak add.. :)

eL berkata...

seriously your boyfriend is so lucky to have you.jealous me. if i was your boyfriend, i jaga you elok2. huuhuuu. wish to have a chinese girlfriend. hmm ^^

iris mataku berkata...

saye!! saye!! saye!!..i'm chinese ...n tubby is malay..now i've my bby gurl...huhu..alhamdulillah..

Hani Si Blogger Picisan berkata...

I dah couple 2x dengan non muslim. Second time couple tu x lama sbb dia tipu I. Tapi yang first tu, I tak boleh lupakan dia sampai sekarang. Can't stay in relationship with him bcoz of his family. Sedih sangat. Sampai sekarang we still call and txt each other and he still call me baby.

KooJefry berkata...

I pun nak share my story dengan awak semua.I am an indian and my boyfriend is a Malay.Dia seorg lelaki yg amat baik and setia sgt2.Pada mulanya,I selalu panggil dia Abang.Tapi lepas I dengar cerita yg tunang dia dah meninggal dunia and cara dia menghormati perempuan,I pun mula menaruh hati kat dia.I tau yg this is something yg sgt impossible sampai satu hari tu,dia ckp yg dia sayang I gila2.Dah nak 2 bulan kami kapel,tapi dia tak pernah marah atau pukul I sampai sekarang.And this is something I like about malay guys,dpa memang sincere kan?Dia juga bawa I pi tengok family dia,adui.I felt so gembira.Sekarang I rasa so bahagia dengan dia and I seriously love him sgt2.I nak berbahagia dengan dia sampai I mati.I just hope perkahwinan kami tak kan ada masalah yg serius la.

Sinda Lee berkata...

well, i never thought that u're chinese babe, ur malay is just fine..tip top!

i never been in love before but i do grown up dalam chinese-environment. i watch chinese movies, listening to chinese songs even sepatah haram tak paham. but till one fine day i met this guy in chat room and he's chinese. well, it is such a co-incident but am falling for him and we even planned to get married. ye lah, for sure in real susah dapat guy yg suka malay girl kan as we believe, they're picky. am not that pretty though.

it's not a prob at all as before i knew him, he's ady convert 3 month before. but yet he passed away due to his cancer and i move on even though am still single after 4 years. i dont know why but maybe malay guy fail to catch my eyes as am seriously more attracted to chinese even my friend do noticed it. or it just that i cant forget my late fiancee, i just dont have the answer. i just wanna move on but am helpless

Zinedine Zaiddin berkata...

Amoi nak kapel dengan jejaka melayu, seems like no problem.

Tapi jejaka melayu nak kapel dengan amoi, macam susah.

Because I already have my own amoi, I would like to ask on behalf of my jejaka melayu friends la.

Macam mana nak tekel amoi? (serius)


From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Staff berkata...

How to love chinese girls?

andy aquariuse berkata...

I pernah kawan rapat with chinese girl... She is very sweet... I kje sekali kat genting... U all know... Genting is like american... Xde sape yg akan ushar pelik bile chinese n malay or indian being so mesra... No worries... Seriousely I memang suka dye... But I takut nk berterus terang... Tkot after I tell the truth she xnk kawan I pulak... So I teruskn berkawan tanpa luahkn perasaan I too... Walaupun I x couple ngan dye I bahagia sbb dye layan I dgn baik... Skrg we all dh lost contact coz I n dye dh resign n turun dr genting... Andai dpt ku undur masa... Confirm I terus terang n ambil risiko... I like sgt kwn chinese... Mudah fham I... Open minded... Itu buatkn I selesa... If ade any chinese girl/lenglui wanna be friend... Call/sms... 0134625288

farzana azahar berkata...

bole terbaca ur post sbb sy search bout relationship between chinese guy n malay gurl. *sigh* tkde pun. adoi. susah nk cri. urm.. anyway u got a nice story for telling us.
ok. sy bru kapel ngan chinese guy ni. first time involve ngan lain segala2x nya ni. mybe sbb bru lagi so tk de sgt la yg leh nk kongsikn. just.. dia okay, tk lupakn sy even kami jaoh. sy perlis. dia bukit jalil. urm.. boleh jumpe sbb dia dtg perlis time sukan kat cni. problem terbesar skrg ialah.. our conversation. our language . susah sgt. n sy jeles sgt ble tgk dia happy ngan chinese friends dia. bkn apa.. sbb dia boleh got a good conversation with them but not me :( so mmg terhad sgt.. BI dia pun so-so je. susah jgak. erm..

NOr farahin berkata...

seriusly i tabik kat u...yes! love is blind...sampai aku pun terjebak cintan dekat mamat non muslim..btw dy org swk..but now kami kwn...hmmm

Arradhiyatul Mutiara berkata...

Cerita Sex Indonesia - Dokter Jepang Cantik Yang Genit~~~~~~Cerita Sex Indonesia - Masa Remaja Yg Sungguh Menyenangkan



Rahasia Pacar Teman Kost ku~~~~~Penelusuran Erotic stories~~~~~Pemerkosaan terhadap primadona sekolah



Cerita Seks terbaru Fantasi di akhir pekan~~~~~info Video Porno Indonesia Dan Para Artis Indonesia lebih lengkap clik disini



Kumpulan Gaya Cerita Ngentot Cerita Dewasa Cerita Sex Indonesia~~~~~Tips Dalam Mendapatkan Wanita Idaman Anda Dalam Kumpulan Cerita Dewasa Kategori Artikel Sex



Cerita Sex Tante Kos Bernama Rita Paling Hot~~~~~Foto Bugil Telanjang Dewi Cinta Tanpa Sensor Laris Manis di Internet



Cerita Dewasa 2014-2015 Jeritan Pembawa Nikmat~~~~~Cerita Seks - Ngentot Merayakan Kelulusan SMA Pacarku~~~~~mahasiswi bercinta di kontrakan



Cerita Seks Dengan Tante Murni Cerita Seks Panas Terbaru~~~~~Aku Ngentot 3 Cewek Cantik Bangat~~~~~Cerita Sex Artis Cantik Cynthiara Alona



ngentot degan kakak sepupu ketika suaminya lagi gak ada~~~~~Foto Bugil Anita Hara Tanpa Sensor Terbaru~~~~~Karyawan Asing Yang Tangguh Ngesex



Gambar Gaya Bercinta Paling Hot yang disukai para Wanita~~~~~Alat Bantu Sex Wanita Penis Maju Mundur Getar Goyang~~~~~Capsule Pembesar Penis Herbal King Cobra Capsule


Cerita Seks Ngentot dengan Tetangga Baruku Yang Putih Mulus dan Bahenol

Kisah Seks dengan Guruku yang Cantik dan Seksi

Cerita Panas Kulahap Memek Ibu Dan Adik Kandungku

Cerita Dewasa Hot Bercinta dengan Istri Pembeli Mobil

Cerita Dewasa Hot-Pesta Sexs Pacarku dan Adiknya

Lucy Saputri berkata...

klik untuk melihat cerita seks melayu lebih banyak

Syafik Kamaluddin berkata...

tkde langsung niat nak kapel dengan lain bangsa. tapi yang pernah tu , teruskan mencapai matlamat hidup yang abady

Unknown berkata...

pekatnya ckp melayu ........hahahh....nice story....:)

Nurul FarhanaRazali berkata...

Sekarang ni aku b'cinta dengan lelaki cina.. tak lama bcinta,parents kami bdua dah tau pasal aku dan lelaki cina tu. Kami berdua mndpt banyak tentangan dr pihak keluarga.. Hp lelaki cina kena rampas, no contact and cannot! Also my parents. Asyik marah cakap lelaki cina tak sesuai utk aku. Tak sesuai bcinta sbb km berdua berlainan agama. aku break dgn lelaki cina tu sbb ibu dia sygkan anak lelaki dia.But then, lelaki cina tu chat taknak break. Dia juga tkejut tengok ibu dia letak hp tepi meja katil dia sebab si lelaki cina tu bkurung dlm bilik, tak makan tak minum.. pd hri ahad, lelaki cina tu chat, dia keliru n nak break. I can't do anything.. i just let him go.. aku nangis lepas dia type perkataan putus tu.. hahaha.. keesokkan hari, both of us tjumpa.. awkward sikit la, sbb sebelum ni mulut bukan main bcerita tiba-ii senyap. I balik rumah, i terus chat dia, ckp yg aku tak boleh nak move on. Masih syg kat dia. Then, dia pun ajak i return la.. byk kisah dan duka sepanjang percintaan. Banyak pergaduhan sebab isu jeles, tak puas hati, tak suka i bkawan dgn lelaki tu lelaki ni.. tapi semua nya settle dgn cara yang baik.. sampai sekarang aku masih risau aku akn kehilangan dia sebab cinta kmi yg berlainan agama.. :') dia pernah jugak cakap, nak convert to islam. Dont worry, his uncle also already convert to islam lei.. dont care about my parents.. this is about me and you.. love is blind.. kenapa mrk nak tentukan dgn siapa sy bcinta?? Walaupun mrk ibubapa sy, knp sy tak boleh bcinta dgn orang melayu?? Salahkah?? Salah kah nk cina dgn melayu?? Ini semua yg lelaki cina cakap.. aku kekadang risau dan sedih.. aku mimpi yg kmi berdua break sbb berlainan agama.. huhuhu.. harap petanda baiklah.. hanya kepada allah aku berharap.. hanya pada allah aku bmohon, agar allah tetap meneruskan percintaan kami dan menentukan apa yang terjadi.. Aku sanggup mengajar dia lebih dalam pasal islam.. yalah, kita cuma manusia biasa.. hanya mampu merancang, allah yang menentukan.

che dai berkata...

Apa cerita tuan tanah sekarang...