23 Jun 2011

Mars Vs Venus.

Assalamualaikum

Hello humanity.

Have you ever wonder about da double meaning? Boys kadang-kadang berdouble meaning. Maybe because their mouth is trowing bullshit? Well, girls still ate em.

Now, let me tell some of the cheesy line yang biasanya korang akan dengar and their double meaning.

Boy : "Hai, nak berkenalan boleh?"
Meaning : "You menarik. Flirt-flirt jom?"

Boy : "Eh, hai. Comelnya you. Siapa nama?"
Meaning :  "You ni boleh tahan lah comel. Tapi nanti kalau jumpa another comel girl I pasti akan lupakan you."

Boy : "Ooo. Ni you borak dengan I pak we you tak marah ke?" (My fav line nak tahu girl tu single atau tak)
Meaning :  "You single lagi? I nak masuk line ni."

Boy : "Cantiknya baju awak dalam gambar ni.  Ehh, macam tak pakai bra je. Pakai ke tak ni? Size apa?"
Meaning :  "Im horny. Lets Sexting."

Boy : "Haha, kelakar la kawan lelaki awak tu"
Meaning :  "Im jealous, bitch."

Boy : "Oh you dah ada balak? I single. Susah tau jadi couple ni. Baik you single macam I. Hidup pun relax"
Meaning :  "Tinggalkan pak we you dan couple dengan I"

Boy : "I berjanji tak akan sakitkan hati you bebi. I juga janji tak akan menduakan you"
Meaning :  "I akan buat you happy dan setia dengan you sehinggalah I jumpa another cute wangi girl yang lagi better dari you. Till then, love you bebi."

********


See? Boys pelik tau sebab kadang-kadang bila bercakap dia ada double meaning. TAPI. (Yeah, ada tapi-tapi. Mesti la ada tapi. Apa korang ingat aku nak buat entry mengutuk lelaki ke? HAHA) Tapi, perempuan lagi pelik. Iye lah, lelaki kalau double meaning pun orang boleh tahu sebab lelaki double meaning kat mulut. Perempuan? Dia double meaning pun belum tentu ada sesiapa yang faham. Bukan apa tapi setahu aku, perempuan ni double meaning kat perbuatan.

Cuba korang bayangkan.

  • Perempuan suka pakai baju seksi-seksi nampak lurah apa semua. Then bila lelaki pandang mula lah kata lelaki tu gila seks lah, horny lah apa lah. Padahal dia pi tunjuk siapa suruh.
  • Bila lelaki buat romantik sket, dia dok kata lelaki ni mengelikan. Tapi bila lelaki tak romantik mula lah nak compare-compare dengan mamat korea. Mengada-ngada.
  • Bila single, sibuk dok kata nak cari pakwe yang tak smoking. Tapi bila dah ada suami tengok-tengok heavy smoker gila.
  • Bila nak kahwin, mintak hantaran Rm 20 ribu. Tapi masak nasi tak reti. Masak telur tak reti. Bukak stoken suami apa tah lagi.
  • Masa ada less dan promosi, semua baju dia pi beli sampai penuh satu almari. Then bila nak buang dia tak bagi. Alasannya tak pakai pun lagi. Dah tu pi belinya buat apa?
  • Bila suami isteri gaduh, si isteri bising-bising pastu tak nak tidur skali. Okay fine tak nak tidur sekali. Tapi apasal si suami yang nak kena tidur luar? You tak nak tidur sekali you ah tidur luar.
  • Hari-hari buka katalog order beli cawan / teko / pinggan mangkok edisi ter-had. Ingatkan nak pakai. Tengok-tepok pi simpan dalam almari kaca sambil susun cantik-cantik. Ingat tu piala ke apa?
  • Bila dah lama kahwin, hari-hari complain penat buat kerja rumah. Tapi bila je suami offer tambah madu tuk tolong, habis panggan mangkuk dia pi baling. Nak tolong pun marah. Pfff.

So, boleh tak someone kasi tau aku apa maksud segala perbuatan 'double meaning' ini? Please, aku perlu tahu apa agenda di sebalik perbuatan pelik tak bermoral serta tak bermotif yang belum dikenal pasti tersebut.



19 ulasan:

farahin nasir berkata...

kesimpulan sebenarnyer:: manusia tak pernah puas ha.. ade je yg tak kene.. tak kire la XY atau XX 2 2 pun same jer.. berdouble meaning sbb nak perli masing2..n puaskn ati sendiri.. huh!

ape yg direpekkan nie.. haishh!

BTOL KE IDOKK??:: CIRI2 CALON MENANTU PILIHAN

Bella Bell berkata...

hahhaa.. agak dah.. mesti mr. k takkan kutuk lelaki punya.. ekekkeke..


errrr... tak pernah berdouble meaning la.. tak tau.. tak tau.. hahahaha!!~

aebob berkata...

aku double teguh tahu... huhuhu

shida berkata...

ha3...
ak tak suka lelaki double meaning yang baik ngn kita msg2, stalk2 tapi juz untuk mengisi kekosongan hati sementara...bukan ye syg or suka kita betol2..hu3~~~

Cob Nobbler berkata...

hahaha ingat perempuan je ke ada doublespeak kahkahkah!

Akim Iqbal berkata...

babkkk, aku wat dabel meaning der.. ramai teriak.. LOL

Halusinasi berkata...

tak rela bermadu...haha

erniemusliana berkata...

ok. die cube romentik tp aku geli. hahaha! tp tharu je tgk scene2 romentik lam movie. siap byg kalo die begitu. muahahaha! :D

erniemusliana berkata...

ok. die cube romentik tp aku geli. hahaha! tp tharu je tgk scene2 romentik lam movie. siap byg kalo die begitu. muahahaha! :D

♥BELLALICIOUS♥ berkata...

mn de pmpn mcm tuuu. lelaki ye mmg ske sgt ber-double meaning.

shahreign92 berkata...

nanti kene wat kamus double meaning lak..senang sket nak check..hihi

IdaH berkata...

Buyers..

Shareena berkata...

betul tu .. perempuan ngan lelaki double meaning sungguh berbeza.. ^_^ artikel terbaik

Izzah | zulkifli berkata...

terbaek lha entri nie..

sometimes, i didn't get ap mksud double meaning bg gurl even i,m a gurl.. =P

complicated bukan..

Fiona berkata...

HAHAHAHAHAHAHA!

Gile kesian kat lelaki yang betul-betul cakap "Hai, nak berkenalan boleh?" tanpa double meaning. Kalau si Venus jenis betul2 mengaplikasikan apa yang dia baca mesti dia anggap "Ahhh, jangan la flirt dengan aku." Heh.

E-Novel : DND - Syutttt 2

Tanpa Nama berkata...

oh shiattt pakwe gua baru guna teknik ni semalam. dia baca entri ni rupanya! GRUAHHHHHH

ghab van hal berkata...

ok, entry ini sangat betul..btw ade tag blog ni kat entry aku..sudi kirenye mengrombongan ke sana..kekeke

laskar pelangi berkata...

cheh! sengal lah pulakkk! ;D

aswadz berkata...

tu baru awek wat double meaning melalui perbuatan. kalo melibatkan hati, lg byk kot...