11 Jun 2011

Any idea why girls act like this?







Sama ada lelaki tak memahami atau pun... perempuan ni memang susah untuk difahami? ;)

60 ulasan:

MOFASAD berkata...

difamahi?

Azreen Amran berkata...

haha.. oke.. kadang2 macam kena setepek. tapi xterasa sgt kot. :p

Miss Dolce and Gabbana berkata...

erk.cam kena kat btg hidung sendiri je..haha

PointBlankShot berkata...

mengada.

Rapunzel Cikilolo berkata...

tu maknenye nak kene pujuk... ahahaha

blogtilldrop berkata...

pompuan tu nak dengar lagi pujian..
lelaki tu dah faktab( eh betul ke kegunaan aku ni)...

vampire's lovex berkata...

lelaki yg banyak cakap.kbai

Aku Syah berkata...

pompuan tu yg ego xnk trime pujian..yg laki lak mcm xfhm..

erniemusliana berkata...

ciss. =.="

hnshzlkfl berkata...

hahaha sebab perempuan tu mmg tk rasa dia comel. so dia sangat pelik knp tetiba lelaki tu cakap dia comel. bila lelaki tu cakap dia tk comel, lepastu nangis, tang tu aku pun tk faham knp perlu nk ngs HAHAHAHA

putrifayad berkata...

hahaha..perempuan memang susah nk difahami...sabar je la..;)

Sya berkata...

pelbagai sebab..mayb time si pakwe puji, si makwe rase dy bkn dlm her best look..
or mayb jugak sbb dy malu/segan kene puji, tu ayat cover la ckp tak..
tapi bile si pakwenye plak x phm n btol2 ckp x comel, si makwe sedihlaaaa.... (exmple:td ckp comel pastu x comel plak..iklas ke x td puji aku ni?isk3)

Cik TeN10 berkata...

malu tp suke.. hihi

Balqis Riza berkata...

sometimes i do act this way..
i do not know why..
after that, i'll feel very guilty..

but maybe time nk puji2 tu wrong timing kot..tp laki mana tau kan? haha..

but its ok..if the guy is meant for that girl, laki tu for sure bertahan walau cmne pelik nye awek die..

catherine- berkata...

mofasad!

haha!

catherine- berkata...

puji tu biarlah betul...
kadang lelaki ni puji sbb "nak sesuatu"
mungkin..

erm..
tang nangis tu..
aku rs dia terkesan.

far_na33 berkata...

tuh ayat cover,pompuan malu..

Mawar Berduri berkata...

kadang2 aku sebagai perempuan pun, aku tak faham apa sebenarnya perempuan nak..

EZAN IDMA berkata...

hahha pompuan mmg ngade kadg2.

Tanpa Nama berkata...

sebagai perempuan, saya pernah buat macam ni kepada perempuan lain. dia marah juga.

can I say, drama queen?

kekeke

ZeBentPenzel berkata...

Eh! First time MOFASAD first dalam terfaktab.

ayunya abang. LOL

Alia berkata...

Just want to ask,
Kenapa lelaki, most of them mulut nak manis pada semua perempuan?Konon gentleman lah tuu.=D

aebob berkata...

yup kamoo cumel~ leplep u ol!

cik violet berkata...

hehe

Atiqah Wadiah berkata...

gurl mmg ske dipuji oleh bf dorg..dorg respon camtuh coz diorg malu kot..hehe..btw,nice entry..gelak guling2 baca..hehe :)

Aimi Dayana Bahari berkata...

pempuan mmg mcm tu.

seyha berkata...

sbb perempuan tu jenis yg xsuke dipuji. klu nk puji, jgn kasi dia tahu, kang dia marah. haha

Schubert Serenade berkata...

hahaha..this is what we call fitrah kot:))
hee:p

delarocha berkata...

rumit lagi merumitkan

RastaMat berkata...

arghh perempuan..
itulah..

Honnie berkata...

ahahaha comei gileeee!! xD

Siti Mashitah Saidin berkata...

laki susah paham pompuan.. dan pompuan susah paham laki.. hahahha

Siti Mashitah Saidin berkata...

laki susah paham pompuan.. dan pompuan susah paham laki.. hahahha

mai meowmeow berkata...

aku pun tak faham kenapa perempuan macam tu .

ehh ? aku perempuan ke lelaki -.-

Cooleustary berkata...

perempuan suka pujian tapi kebanyakannye xtawu cane nak react dengan pujian tu...

tak semua lah kan hahaha

Akulah Aqilah Itu berkata...

no idea. Tapi tu lah realiti. =P

erma nazillah berkata...

pompuan pun ego jugak..tipu la kalau xde..untuk certain bende ye..hehe

allyn berkata...

pmpn..suke berlakon tabah n kuat dpn laki..haha..

♥nitnot abc berkata...

malu malu , tapi mahu gituhh ! ahaks !

syuhadah azri berkata...

Perempuan tu takut terperasan,lelaki tu ikhlas ke tak puji?

Dai berkata...

jgn cakap comel atau x. tak perlu pun. =)

QarteeNi berkata...

@Daigirls suke kan pujian . but xtau mcm mna nk bterima kasih atas pujian tu .

ERNIEY ZAINAL berkata...

haha..so suwit..^_^

Haru Akatsuki/Lee-kun berkata...

mungkin tataw nak respon camne bile kena puji and tataw laki tuh ikhlas n maksudkan ke x ngan pujian tuh..
tapi part nanges tuh aku sdr yg pompuan ni pun x faham..hahaha..
but nice comic strip anyway.. ^^b

Haru Akatsuki/Lee-kun berkata...

mungkin tataw nak respon camne bile kena puji and tataw laki tuh ikhlas n maksudkan ke x ngan pujian tuh..
tapi part nanges tuh aku sdr yg pompuan ni pun x faham..hahaha..
but nice comic strip anyway.. ^^b

-XaXao- berkata...

hahaha comell!

Tanpa Nama berkata...

classic defense mechanism.
go find her core, then you'll know

Nadia501 berkata...

sory if my response is different from others. Nape rasa mcm gedik je pompuan cenggini? hahaha. Neway, org dah puji tu terima je la. Kalau tak tau nak react camne, just being so-so 'Eh, yeke.Biasa je?" Haaa kan manis camtu.=D

err..perlu ke marah2 pastu nangis gitu? adeh

ms. cha berkata...

pompuan tu ngah period kot. :P

(ade ka pompuan xsuke pujian? nampak nohh nipunye)

.:: Cik KuNaNg2 ::. berkata...

ahahaaa...sy pun xfaham ngn girl tu...knp nk nanges plk...haiyeee...samada ckp terima kasih or ckp tade la...boase2 je..org len laaaaagi comel...nmpk la rase rendah diri disitu...heheee

Tanpa Nama berkata...

sebab perempuan sukakan pujian tapi x tahu macam mana nak terima pujian...

z.exatra berkata...

Tp kn klau llki tu puji cmni ' Ah tak kesahlah, yg penting aku rs kau comel' aaa confirm pompuan tu tersipu2

Hani Hempedu berkata...

comel ke katun tu :D

iPai berkata...

betul tuh .. dah penat puji, tapi tak respon pon =P

zai zai berkata...

pempuan tu rase pujian tu melebih2 mcm x ikhlas, and maybe dia tgh mood sedih..rerase dia nangis pulak sebab tgh layan mood sedih tu tambah2 lagi bile bf terusterang yg sememangnye dia x comel..opinion je

Izzati berkata...

perempuan memang susah tuk difahami. :)

sams berkata...

sbbnye :
- sbnrnye prmpuan tu timbul sikit prasaan suke ble kne puji cmtu n pda msa yg sme takot utk tnjuk yg die sronok dpji sbb xde kyaknn diri. ylah mgkin sbb die fikir lki tu juz nk bodek2 je..~
- sbb gurls tu mnafikan pujian tu sbb die nk dgr reason dri laki tu.. cnth part mne yg comel tu..n so on.
- sbb nngez plak, die kcewa ngn laki tu sbb xbuad mcm ner yg di expect.
anyway, prempuan mmg mkhluk yg ske dipuji. basically~ sori klo slah :P

kecyk berkata...

pompuan ni kdg2 x reti nk terima pujian la..malu2 gitu...* hmm kalaw aku, wat la muke ceria, say tqz n puji la die pon kacak juga dngan jngut kamben sejemput tu.

Tanpa Nama berkata...

LEPAS pompuan cakap tak, means lelaki ko kene tanya soalan,..macam..' sayang ade masalah ye?' then baru die akan cerita dari a sampai z... perempuan ni mmg payah nak cakapkan apa yg ade dalam hati.. lagi membengangkan kalau lelaki ni bengap sangat lembab nak paham walau dah 3 tahun bercinta...-aku bukan perempuan itu-

Admin berkata...

@Mawar Berduri
Haah. Aku pon.