24 Disember 2010

Siri Surat Cinta Pilihan : Pengakuan Berani Mati

Menemui isteriku yang dicintai separuh hati. Lagi separuh untuk bakal madu awak. Kehkeh. Tujuan abang menulis surat ini adalah untuk memberitahu sesuatu yang abang tak penah gtau ayang. Abang rasa abang tak boleh mati dengan tenang selagi abang tak buat pengakuan ni kat ayang. Walaupon agak berani mati, takpelah. Abang redha juga pasrah.

Sayangku,

Sbnanye, sebelum kita kawen, abang mempunyai sejarah yang sangat hitam. Kurang sket je hitam daripada kulit ayang tu. Tapi, abang tak penah pon gtau kat sesape pasal sejarah abang ni, terutama sekali mak ngan abah. Kat ayang lagilah! Memang tempah maut kalau abang gtau. 

Tapi, itulah... Sejarah hitam ni orang kate nak cerita pon serba salah jadinya abang ni. Tapi takpelah. Abang rase abang kena gtau jugak kat ayang. Ayang pon bukan boleh sembur abang depan-depan kan, sebab ayang hanya mampu baca surat ni. Kalau ada pon rasa nak mencarot, ptuih jela di surat ni yang ayang mampu lakukan.

Adakah ayang sudah bersedia? Here we go... Cewah. Terspeaking london pula abang. Hekhek.

Sebelum abang jumpa ayang, abang sbnanye pengekah nafsu seranah. Ya, yang macam dalam lagu 'Kalau Berpacaran' tu. Yang part setan tu kan? Haa. Macam tulah abang. Abang tak join kaki-kaki rempit ni. Yang abang join, minum kat bar-bar, pub-pub, pastu dah mabuk-mabuk, abang sebarkan berjuta-juta bakal perosak dan pemusnah bangsa. Boleh kata, hampir setiap malam aktiviti abang ni. Nape perosak dan pemusnah bangsa? Sebab abang pon cilakak macam haram jadah, takkan nak ada baka elok pulak, ye dak? Memang itu aktiviti abang tanpa bosan, tanpa jemu. Masa tu, tempat-tempat pelacuran semua dah jadi syurga dunia untuk abang.

Tapi, lepas je abang jumpa ayang, pandangan abang berubah. Abang dah mula rasa apa yang abang buat selama ni tak best. Abang tetiba je pandai pulak nak fikir pasal dosa pahala. Padahal selama ni mane penah abang ingat Tuhan. Sebut nama Allah, jauh sekali. Last abang solat pon masa 6 tahun. Sebab abang masuk tadika yang wajib solat. Itu jela pon yang abang ingat. Haaaa. Nampak tak, jahil tak jahil abang dulu. Bukan salah mak ngan abah pon sebab dorang tak penah tahu apa yang abang buat. Bukan dorang tak penah amek tahu, tapi abang yang terer sangat sorokkan daripada pengetahuan dorang. Hahahaha. Eh sempat lagi abang nak bergelak evil kat sini. Sorry...

Dipendekkan citer, masa abang jumpa ayang pes taim tu, abang terus terjelepuk jatuh tangga. Serius tak tipu. Sebab abang tengah naik tangga masa abang nampak ayang jalan dengan kawan-kawan ayang. Gila berdegup kencang jantung abang masa tu. Walaupon dah dekat beratus betina yang abang penah sedekahkan pejuang-pejuang tegar, tapi dengan ayang lain. Abang rase errrr macam nak tua bersama ayang. Pehh. Boleh tahan romantik jugak abang ni. Ingatkan romen je tahu. Huuuu.

Tak lama lepas abang nampak ayang, abang dah decide to take you as my wife. Alhamdulillah. Memang dah kita dijodohkan agaknye, berbekalkan rupa paras abang yang hensem sket daripada Aaron Kwok, kita menikah. Tapi, memang panas tak sampai ke petang, hujan di tengah hari. Izinkan abang berperibahasa di sini. Nak gak tunjuk skill. Hehe. Abang buat ujian saringan dan didapati abang menghidap penyakit Aids. Gila gelap dunia masa tu abang cakap ayang! Tapi, abang taknak gtau kat sesape pon. Abang hanya pasrah dan menunggu masa kematian abang tiba.

Sebab takde sape yang abang gtau, takde sape pon la yang tahu kan. Jangan nak lampi sangat yang oi. Jadi, abang pon tuleslah surat untuk ayang. Nak tules surat wasiatkan harta berjuta-juta, abang pon hidup dengan duit ayang selama ni. So, ini jela yang mampu abang bagi kat ayang. Oh selain pejuang-pejuang tegar tu la. Itu boleh berjuta-juta. Hikhik.

Surat ni pon ayang dapat lepas abang telah pon selamat dikebumikan. Dah lah ayang tengah sedih abang pergi buat selamanya, mesti lagi sedih kan bila dapat tahu yang ayang pon akan menyusuli abang. Eh apa nak sedih pulak. Ayang patut gembira sebab takdelah abang keseorangan nanti. Hoorayyyy! So, ayang bolehlah buat persiapan untuk teman abang kat sini. Beli kain kapan sepapan ke, tempah kepok dan nisan ke, buatlah pape yang patot k. Dah. Dah. Jangan nak sedih-sedih sangat.

Ohh! Pasal anak kita yang dalam kandungan ayang tu! Dah dekat lahir dah pon kan? Macam tak sempat je nak gugurkan, so ayang lahirkanlah dia dengan selamat k. Errrr... Abang nak pesan apa ek? Hurm... Haaaa! Jangan ikot jejak langkah papa ye sayang. Kalau nak ikot gak, make sure pakai kondom supaya orang lain tak terjangkit sama. Be a nice and wise player, baby...

Ok lah sayang. Sampai di sini sajelah warkah abang untuk ayang ni. Inilah warkah yang pertama dan terakhir. Memang ini yang terakhir pon. Mane dan nak tules kat kubur ni kalau dah asek kena bantai dengan Mungkar Nangkir je keje. Akhir kalam, kesian sayang kannnn.... Maafkan abang...


p/s: Jangan gtau mak ngan abah. Biar dorang teruskan dengan fikiran dorang yang abang mati eksiden. Abang taknak dorang sedih. Sayang sedih takpe. Dah terjangkit dah pon. Huhu.



Yang menyayangimu,
Suamimu yang hensem tapi celaka.

26 ulasan:

_aLiaHwaFa_ berkata...

hahaha. xley belah abang nya uh.

Husky n Pusky berkata...

keduaaxxxxx

Tanpa Nama berkata...

macam ginilah laki. dulu jahat, jumpa taman, jadi baik. ada hiv, dah sampai membulat perut perempuan, blah, mati, msuk kubur.

yg perempuan nye? terkontang-kanting.

fak lah!

pearl apple berkata...

huh,jaat gila..hahhaa..

MATAHARI berkata...

LOL. i like!

pearl apple berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
pearl apple berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
fadh_q berkata...

siot. aku menangis dalam tawa.

AlexiaAqram berkata...

nehelemmmmm

bukan penggoda berkata...

aliahwafa: bengong kan abg tu?

husky: jgn nk xxx sgt...

anon: ilek ilek. jantan keparat mmg cemni. faktab betei!

pearl apple: smpai 3 kali lu tules, mknenye mmg jahat la jantan tu. huu.

matahari: yessss! thankies. :)

fadh_q: nape ko nanges?

boss: nehelemmmm tu ape?

tashatishu :) berkata...

part bwa sekali tak tahan -> hensem tapi celaka , haha . nice one !

Tanpa Nama berkata...

aku rasa ni imaginasi liar penulis nih,tapi takpa,aku sokong gak,kena dengan kempen yang penulis nak war war kan.

MATAHARI berkata...

i like sebab kau bermain imaginasi. haha.

bujal X berkata...

siul~haha~

bukan penggoda berkata...

tashatishu: klw hensem tp celaka, x guna jgk ye dak?

anon: imaginasi gua kekdg boleh tahan liar. kehkeh.

matahari: malu lew ittew.

bujal: bersiul je keje.

AREku berkata...

siyes cam sial ayat surat ni
pe2pon caya la laki die
da nk mampos pon ley wat surat camtu
haha

bukan penggoda berkata...

AREku: kehkeh. penulis nye takde la sial sgt. huuu.

fadh_q berkata...

aku nangis sebab dia hensem tapi celaka.

Xde Yg SepeYsaL..Xde Yg SeMpurNA berkata...

perghh mangkok ayun betoi mmt tu..
ksian bini dy,..ermm tula nk crik suami kne siasat betoi2..jgn taw nk cinta ja..nk hidup semati konun,..hamek kaww..

anis rohaiza a.k.a azah berkata...

gile ayat surat nie x tahan duh... cm s**l.. hahahaha

cm 2 la laki... bile enjoy sume x ingt... pas2 dh kene tingglkn bini sorg2 cm 2... mmg x yah jd manusia lah senang citer...

tp yg x tahan 2 part last 2... suamimy yg hensem tp celaka.... hahahaha...
kalo la de manusia yg tulis surat cm 2 bg kt bini dorg... mmg hampeh btol...

diari.seorang.gadis berkata...

nice entry..

mesti rase sedih n kecewa gile kalo jadi pompan tu..mesti ngah pikir..waaa dlm bdn aku ade birus yg sedang begerak2...xlama lgi aku akan mati..
kan..kan....zzzzz...
anyway..if that really happens..accept je..
coz ALLAH knows evrything..
DIA yg tentukan sgalanya..we got AIDS? ya..nevermind..HE knows why we must have it..
PRAY..n never give up hope..trus kan sisa hidup yg masih ada..
if we must die..doa supaya kmatian kite adalah setenang2 nya..
wallahualam..

Meister berkata...

pergghhh..!! lakhanat.. da taw nk go pun smpat ag wat dajal.. adui..!!
masalah2...

Tanpa Nama berkata...

oooooooooo...

Cikya berkata...

Ahaa!

sedikit agak banyak bengong abang itu..
adeh!

Orked berkata...

kejam nyer u bang...ahahaha...hope it isn't happen to anyone else...lau pun entry ni betul...nauzubillah...

Tanpa Nama berkata...

SEDIH kot :(