30 Disember 2010

How To Love Somebody : Part - Uno

Kucing gwa pernah bersabda
"cintailah aku seadanya, sebab aku cuma kucing biasa..."

Makan dalam. Gwa pernah maki2 kucing gwa bila bila gwa bosan. Sebab gwa tau dia takkan paham dan takkan pernah nak paham. Sebab dia tak reti guna internet. Google pon tak tau apebende. Sebab tu gwa maki je laju laju, apedehal?

Tiba2 dia cakap bahasa manusia, barang sebaris dua ayat kat atas.
Terus gwa pergi depan laptop, gegel tu ade la sikit sikit, tapi nak takut ape, kucing bercakap, bukan laptop gwa yang bercakap. Gwa pon save buat draft pasal ape yang kucing gwa utarakan sebentar tadi.

Bertahun jugaklah draft ni gwa kepam, sampai la ni baru gwa update balik, touch up sane sini, bagi ade umph sikit lu orang nak membaca. Kang mencarut sangat tak sedap pulak gwa nak publish dalam ni. Yela, jadik co author blog ni bukan dapat dua ribu setengah setiap bulan, cukup bulan dapat kepuasan jela, tang puas2 gwa cerita esok malam, kang kelaot pulak cerita harini.

Gwa takde definition cinta. Tapi Gwa ade curik2 buat poster perasaan cinta last sem, ingat nak letak sini barang sepam dua, sekali, member gwa dah delete dah gambar tu. Binawe punya mengkarung! , seru gwa sendiri. Artwork gwa tak ternilai tu kena delete tanpa rasa bersalah. #jilaka. (takde kena mengena langsung)



OK, back to the point, cinta ni mengikut definisi kepala hotak gwa yg dah berbulan lamanya tak bercinta (dengan manusiawi) adalah rangkuman semua perasaan yang ada dalam dunia ni. So, lu orang kena lah experience satu satu supaya lu orang paham macam mana sakit, gembira, masam manis masin tawar melesir dan segala bagai perasaan tu, baru lu orang tau apa tu cinta. (tadi kata takde definition cinta, pentipu betul sape yang tulis ni)

Cinta ni bukan takat masuk bilik, bukak baju, jilat jilat, ciom ciom,gomol gomol je. Itu SEX. Dah kalau namenye sex pandai2 la pakai stokin ke ape yang patut jangan bagi beranak, payah nak menanggung nanti. Sebab tu gwa cakap, lu orang kena feel, taste, lick the feelings, one by one untuk experience the Love yang lu orang carik2 tu. Bukan takat pikir romen romen je tiap mase. Lagho namenye.

Pada gwa, yang hidup takdela lame mane pon, gwa rasa kalau lu nak cinta cinta kat orang tu, lu orang kena cinta kat dia seadanya. Bukan cinta sebab dia artis ke, model ke, pramugari monggel ke, bukan... tu semua khurafat. Tu bukan cinta, tu orang gelar Nafsu. Nafsu ni ade macam macam jenis. Pandai2 la jaga diri mase bercinta, jangan sampai nafsu take over cinta lu orang pulak, kang cinta kemana, nafsu kemana, habis madu sepah dibuang dekat tepi longkang, kan sadis tu.

Oh ye, nama dia cinta
Sempena harimau bantai lauk garuda penyet cicah sambal belacan,
gwa letak la gamba awek indo harini.

So, kalau lu nak tau rasa cinta tu lu kena tau orang yang lu nak cinta tu, tak pakai pembedahan plastik pon takpe. Kalau nak sangat bercinta dengan plastik pegi carik kpop or jpop artists sane, muka semua kena bedah, kalau tak sorang2 rupa macam jambatan tak siap. #fact. So, gwa malas nak sentuh pasal hati budi, bahasa, perangai and pe lancau lagi yang boleh cover 9 silibus percintaan. Gwa nak lu orang fokus dekat rupa sekarang ni.

Kalau lu orang rasa lu orang nak kawin dengan something perfect, jangan ngade ngade carik orang. Gwa serius tahap karma ni. Jangan main main. Gwa siku sorang2 baru tau. Agak agak lu orang nak something perfect, g kawen dengan patung, tak silap gwa Obe ade featured patung2 comel dekat BlogSerius dia. Harga dia riban riban jugakla mahalnye. Ade sorang mamat bangang ni siap kawin lagi dengan patung tu, mungkin sebab selalu sangat kena reject, ataupun dia ade masalah dengan orang real life ni. Gwa tikam jelah, gwa syak dia kerap sangat kena reject, tu pasal dia beromen dengan patung. Dah kalau kahwin dengan patung nak senggama dengan ape?

POint gwa kat sini ialah, lu orang, or lebih tepatnye, Semua orang akan jadik tua. Bile dah tua muka konfem kedut2 sane sini. Tak macam mase high skewl dulu, muka kemaen ketat sane sini. So, lu orang wajib terima dia seadanya and jangan gelabah taik plak bila dia berubah muka. Bukan berubah muka la, tapi physically, manusia berubah. Sebab tu gwa cakap jangan terkejut. Dulu dulu slim macam papan tiba2 dah kawen ape semua berubah, badan jadik macam mak gajah, ni semua fakta gwa bagi ni. Jangan nak mengharap sangat dekat bulan, sedar diri sikit kaki dekat tanah.

Konklusinya, lu orang kena terima perubahan, kalau taknak terima perubahan pegi kawen sama patung yang gwa dah cadangkan tu. Tapi gwa tak jamin la patung tu cantik sentiasa macam masa lu beli awal2 dulu. Kalau hari hari kena hempap, sayor jugak bende alah tu.

Akhir kata, majulah sukan untuk negara. (ok takde kena mengena lagi, jilaka)
Akhir kata kali kedua, jangan harap semua benda tu kekal perfect. Things change, WE change. So, love the one you love the way they are. Jangan pikio nak perfect2 je manjang, gwa sula lu orang nanti.

Ini baru cerita pasal rupa. kalau gwa mencarut satu silibus buku cinta jangan harap lu orang dapat habiskan baca karangan gwa dalam masa 3 saat. Moga bertemu dia lain lingkungan masa. Salam sayang buat panda tersayang. (ini ucapan #Jilaka ape gwa buat ni. #triplejilaka!)

16 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

cinta pada saya sangat busuk

Nordin berkata...

kalau tidak cinta kepada tuhan langsung, tidak payah la cinta segala apa pun.. heheh

eiffel berkata...

" love the one you love the way they are"

oke, gwa suka giler quote nih!

AlexiaAqram berkata...

syahdu aku helly dah pandai bermadah cinta segala. awwwwwww.

sarah zulk berkata...

semuanya milik Tuhan.. cinta milik Tuhan.. mane mungkin busuk.. manusia yang salah guna cinta sehingga cinta dilabel busuk.. yang busuk itu nafsu.. tapi ramai yang rename nafsu itu cinta.. lalu tersasar ape makna cinta sebenar..

Husky n Pusky berkata...

aku saspek kau fetish farmsex.

+d.O.Y.A.h+ berkata...

bapak best.

cik @!en berkata...

sodap dan mantap. hehe

cinta pada rupa memang tak kemana..

bukan penggoda berkata...

hahahahahahaha. mujur pakwe gua x ensem mane. eh. gua ada pakwe pulak. kbai.

Tanpa Nama berkata...

Hell: jom kita bercinta!! Nk?

tia berkata...

abg gua ckp ...
oke. abg gua yg ckp oke. bkn gua.

cinta tanpa nafsu umpama irama tnpa lagu.

betul ke tak ?

tp klu nafsu melampau2 xguna jugak ye dak ?

Hellioz berkata...

@tia

betul tu.
love consists of semua perasaan kat dunia ni.

tapi nafsu sahaja tanpa melibatkan elemen perasaan lain, umpama irama tanpa lagu jugak.
kah3~

The Poyo Me berkata...

#fact:

women give sen to be loved;
men give love to have sen.

replace the n with x.

kiko kiki lala berkata...

hebat kucing tu.
kata kata pujangga die boleh diterima pakai kaum manusia.

Tanpa Nama berkata...

kalo suka sbb dia suka kite cinta ke?_guest

fatin qurratuaini berkata...

lor.. gwa pakai stokin kat kaki. anyway,gwa suka ni babe. suka!!!!!