29 Disember 2010

Pertama kali bercinta?

Bila dah bercinta mesti tak boleh berenggang dengan handphone je kan? Sehari boleh habis kredit 10 hinggit. Sehari phone kena cas sampai dua tiga empat kali sebab lama sangat bergayut dengan kekasih hati. Ye. Aku paham keadaan itu dan pernah alami suatu ketika dahulu.

Itulah masalahnya. Bila dah selalu text and call. Last-last bila weekend you like tak tahu nak cakap apa dengan si dia bila dating secara face to face - skype webcam video call or whatsoever. Terus jadi kelu lidah.

Bila dah biasa sangat texting dengan bf gf, bila si dia tak balas your text rasa macam tak keruan kan? Sampai ada yang sanggup mengamuk kat Facebook sana bila si dia tak reply text dia langsung. Hey! Rilek lah. Benda peribadi tu tak payah lah kot story kat sana. Setel luar sudah :D. Bukan apa. Takut ada yang jadi batu api ke tahi api ke - eh? nak rosakkan hubungan you all.

Bila baby you tu tak angkat langsung phone call you. Terus you hantar text bertalu talu tanya kenapa tak angkat call. Sekali si dia tengok OMFG, ada 100 missed call dari kau. Pitam terus nak pujuk hati kau yang dah merajuk sana sebab tak jawab your call. Kenapa nak gelojoh sangat? Maybe dia sibuk sangat sampai tak dapat angkat your call :D. Tapi biasalah bila dah bercinta ni. Benda yang sepatutnya +ve kau boleh fikir jadi -ve. Benda common sense kau boleh jadikan complicated. Orang kata minda tak sama dengan apa yang hati kau nak. Angau katanya.

Sini ada tipsnya!

Stalk Facebook beliau.
Kalau dia offline kan chat fb konon-konon dia tak online, kau tengok recent activities dia hoi.
Sekarang kan fb dah lain. Kau boleh baca sikit apa dia tulis kat wall orang dengan komen status orang. Kalau kau tengah-tengah refresh ada recent activities yang baru. Sah-sah dia tengah online tak nak text kau or jawab call kau. Time ni jangan serang dulu. Kau perhatikan jah gerak geri dia kat Facebook sana. Hey! Jangan main mengamuk ye. Pandai-pandai lah tanya soalan perangkap contohnya dia online ke tak hari ni.

Yang janji jangan pasang spy. Spy sendiri boleh? - haha. Nanti kantoi dia akan rasa kau tak percaya dengan dia langsung. Kan tak pasal-pasal boleh putus sebab hal macam ni jah.

Sebenarnya antara pukul 10PM - 12AM merupakan waktu yang sangat sesuai untuk call si dia. Sebab waktu tu si dia tengah berbaring seksi di atas sofa sambil melayan cerekarama! haha! Itu dari persepsi aku lah. Kau nak texting bila-bila masa boleh kan? Tapi kalau si dia kata dia busy. Sila faham sikit keadaan dia yang mungkin dia lambat atau langsung tak akan reply your text.

Semua tips ni dari pengalaman cinta monyet aku waktu zaman sekolah. Lain orang lain caranya. :022:

6 ulasan:

dobot berkata...

Boleh dipertimbangkan nii :D

eszol berkata...

sesuai utk minor tips ni

the call part

Risnayati Lammu berkata...

bf aku asyik ignore jer kol & msg dr aku..klo on9 fb, mesti dia off9 chat..mcm la aku xtaw. sbb tu aku stalk dia selalu..anyway, benci la bila dia selalu jer diamkan diri tanpa sbb. lesap mcm tu jer. nnt dtg tetiba jak.hmm!

Hellioz berkata...

@Risnayati Lammu

gwa syak dia sembunyikkan sesuatu
kah3~

AlexiaAqram berkata...

pandai amoi bercerita.

amoi dah ada pakwe?

nanti tinggalkan no telefon di pejabat ye. malam nanti boleh kita phonesex. ;P


keh keh keh keh!

nazwin berkata...

hahaa. macam aku masa muda2 becinta. mengamuk sokmo. heh .