9 Disember 2010

Bila boifren tinggi ilmu I.T.-nya

Kesahnya begini. Dua sepasang kekasih. Bercinta Ms S dan Encik A. Encik A yang baik hati dan bajet hebat hacking pon menanam script/virus kedalam komputer gefren tersayang atas tujuan menyekodeng aktiviti sosial gefren beliau. Malangnya hasil penyekodengan beliau melalui penanaman script/virus itu meng"faktab"kan diri beliau sendiri. TAPI, yang anehnya gefren beliau tak nak kalah lagi. Menuduh Encik A melanggar paras privasi beliau lalu diburuk-burukkan Encik A kepada semua masyarakat planet bumi. Haih. Mana pointnya sekarang? Salah siapa sebenarnya? Si boifren yang ganggu privasi gefren kecintaan beliau? atau salah gefren beliau yang memoyamoya? atau kedua-duanya sekali? Ah! aku sendiri tak dapat fikir! faktab!


18 ulasan:

A.D.A.M. berkata...

Err.. (Pikir)

Sarah-rah-rah berkata...

Waa kalau bf nak skodeng pun skodeng laa, i setia :p Jari perempuan tu , censored habis.

ceghap berkata...

censored la. ramai bawah umur kat sni.ahah

Zeelicious MeowMeow berkata...

dua2 ada salah silap..
but why the fcuk the need to cheat in the first place??
well memang that person so faktab la..

but here's what i'm wondering now and maybe u guys can help out..
well kalau lelaki tu pencurang kemungkinan bila dah kawen tu ada dah signs dia akan menduakan wifenya sama ada with or without poligami, kemungkinan okeh...don't wanna go to the details, lagi berjela2 plak karang...
kalau perempuan tu kaki main kayu tiga, lepas kawen apa plak mungkin terjadi ye?
hmmmmmm...so much to say tapi so blur, okla nak layan glee dulu.. -_-"

AlexiaAqram berkata...

privacy? hmmm. jadah apa privacy? sama lah jugak mcm terjumpa gf keluar dgn lelaki lain berpergangan tangan. dan kita dpt tahu hasil risikan skodeng kita. adakah risikan skodeng tu salah sbg tanda curious dan risau kita?

kartun lu mmg cyber-punk abes lah dol. celaka. hahahahahaah!

NK berkata...

haha,

yang lelaki tu konon setia ke walau tanam script bagai kat pc perempuan tu?

kalau lelaki tu 2x5 je tak gune jugak,

ceghap berkata...

lelaki tu konon setia la.

A typical minds selalu cakap lelaki saja yang selalu curang. Tapi dunia dah berubah beb.

girl power la kan? ibarat bik mama. Apa laki boleh buat pompuan boleh buat. kan? Jadi tiada lagi mentaliti lelaki sahaja yang akan curang. Semuanya sama. tak boleh percaya. :D

ceghap berkata...

alexia aqram: dah rambut tu je senang nak buat.hahaha

Tipah berkata...

trust. kepercayaan.

hurmmm... masalah besar. dua-dua pun tak boleh pakai. elok cari lain je.

The Poyo Me berkata...

guy: salah sebab buat script yang sangat fail. kahkahkah!

bagi aku nak skodeng boleh, but jangan sampai tertangkap.

sekian, daripada orang yang pernah menyekodeng. lalalala

The Poyo Me berkata...

eh silap pulak.
fail sebab die bagi tau awek yang die skodeng.

erk? logikkah ini?


yang penting, pakwe takkan siasat unless die tak rasa curiga.
awek, adakah anda buat apa2 yang boleh buat dia rasa curiga? opsss

Rebelle Me berkata...

tak pernah terfikir..
tapi boleh jadi jugak la kn?
hehe

Elena Reeney berkata...

pada gua macam xpayah ah kot macam tu nak skodeng gf bagai. melanggar hak privacy weyh. seriously tak boleh.

kalau nak kantoi, kantoi jugak. tak perlu nak memprejudiskan hak seseorang.

ceghap berkata...

kalau nak kantoi, kantoi jugak. tapi bila dah curiga ko nak biar je sampai kantoi sendiri? tak mungkin kot. Aku boleh jamin pompuan lagi teruk bila rasa curiga dia tarhadap lelaki.

skodeng awek guna script bagai ni tak ada bezanya kalau terserempak di dunia nyata? macam encik AlexiaAqram kata: sama lah jugak mcm terjumpa gf keluar dgn lelaki lain berpergangan tangan.

Zeelicious MeowMeow berkata...

stuju dengan Elena Reeney, kecurangan selalunya akan ditakdirkan terbongkar juga..
pendapat ni dari my own experiences of people i've known that's close to me..
kalau ada syak wasangka pun buat la apa2 yang patut tapi janganla sampai makan diri sendiri dan melampaui batas..
actually sejujurnya kadang2 ada double standard juga kalau perempuan curang ni, senang dilepaskan dari lelaki yang kayu tiga...
tapi apa2pun buat wanita kalau dah susah setia ni beringat jela masa kamu dah kaewn, dah settle down sume, lelaki kamu tu ada je alasan untuk tambah lagi satu dan sumenya by law..
beringat jela, berubah awal2 jangan last2 minit bila dah nak kawen, memang makan dalam la lelaki tu nanti... :D

cokLed caNdy :) berkata...

syak tu perlu, even dah lama kenal ponnn...klu trust 100% pon susah la...kalau kena 'pijak' bukan takat trust menonggeng, tapi terguling2 la..menyesal jgn ckp la..mmng xsudah.tpi syak tu berpada.. rasa ingin tahu,risau,percaya, setia? ITU PERLU ;)WINK2....
i pon prnah kena ngn bf i.. tak kisah laa...ppe pon he's the one n only!nk marah? nk mrah pe?klu i reti skodeng, tiap ari i skodeng bf i..nk tw..nasib i xtw cm ne kan?..HAHA! ;p

ANATI SOKI berkata...

anati soki like this

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

setuju dengan elena.. lagi pun kalau dah ada syak wasangka, apa2 pun mampu dibuat sebab dah ikutkan hati..