12 Disember 2010

Cara troll awek jeles...

Disebutlah kisah kawan aku, namanya Zulaika (bukan Zulaikha Zuely ye, ni lawa skit orgnye. hakhak). Maka nak dijadikan cerita, Sorang Pakistan pemilik kedai sebelah adalah kawan dia. okla, asalnya Paki tu tangkap cintan gile Viva kat die, tapi die dah ada pakwe; then again die pun taknak la terlalu sombong sampai taknak kawan orang. maka jadilah si Paki ni kawan die.

eh takbaik aku panggil die Paki. kita panggil die Salman je la, sebab die ensem dan romantik.

okay, kembali kepada cerita. nak dijadikan cerita Salman dah pergi Pahang bukak cawangan baru. so dalam sebulan lebey Zulaikha dan dia keep in touch pakai SMS la macam biasa. tanpa diketahui Zulaikha Salman da ade awek Meleis. satu hari awek Meleis tu contact Zulaikha.

"Hello, ni Zulaikha ke?"

"Ye, sape nih?"

"saye la isteri baru Salman." katanya selamba. Zulaikha dah dapat agak. ni tak lain tak bukan awek jeles la nih. Best kalo troll nih. so Zulaikha pun cakap:

"Bini ke. SO WHAT?"

FUUU menyirap darah si awek. kalau boleh tengok muka dia agak2 dah transform jadi Hulk Hogan. Bukan Hulk ye, Hulk Hogan sebab Hulk kulit kale ijo. mana de org kulit kale ijo kan?

Si awek yang panas2 badan seperti orang lupa minum air cap badak pun berkata, "Woi perempuan, boleh tak kau jangan kacau Salman?"

Zulaikha pun mengetroll lagi.

"eh sukati aku la."

Ohhh sentap lagil. mesti awek tu ingat Zulaikha seorang yang gatal-gatal alergik macam kisah nabi Yusuf tu.

"wei ko perempuan, ko jangan call, ko jangan SMS-SMS si Salman lagi!" awek itu beri amaran. Zulaikha gelak aje. bile masa plak die SMS cintan kat mamat ni? tapi mau kasi panas, die pun jawab:

"eh lantakla. aku pakai kredit aku. bukan ko yang topapkan aku pun. kahkahkah!" Zulaikha menamatkan perbualan.

maka meletus-letus la gunung merapi di hujung talian. agak2 lahar dia dah tenggelamkan Felda Jengka 1, 2, dan 3 dah time tu. pasni mati la Salman kene baling dgn telefon.

Zulaikha ketawa2 sambil memandang aku. "dia ingat aku nak sangat ke si Salman tu. dahla orang Paki."

moral of the story: jangan jadi awek jeles. tak pasal2 ko kene troll dengan Zulaikha yg tak makan saman ni. hahaha.

p.s. pelik tak kenapa some people ada 2 fon?

15 ulasan:

Rebelle Me berkata...

itu je?
alalalala...
kesian la...

Hellioz berkata...

celcom sama maxis la

MATAHARI berkata...

tak pelik. sebab aku ada 2 phone. 1 maxis utk family. 1 celcom upax utk kawan2.

Aimi Bahari berkata...

cian awek salman.

bukan penggoda berkata...

siot kan kaitkan nama aku. kahkah.

The Poyo Me berkata...

Rebelle Me: bagi zulaikha, Paki = Lombok. sama2 suke bawak lari anak dara malay, sama2 suka menyusah.

hellioz: yep, awek maxis dan awek celcom. dan awek digi kalo dia chinese. kahkahkah

matahari: ah, tapi budak dalam komik ni mmg jenis player. itu sindiran kitorg pada dia.

aimi: yep, mesti tengah merajuk sambil mulut muncung itik. kenala salman hadiahkan karpet barang segulung utk pujuk atinya.

bukan penggoda: haha, kebetulan sama la zuely. dia pun pakai nama zulaikha jugak.

AlexiaAqram berkata...

dua phone sebab saja suka-suka. kaya sangat nak topup seminggu rm20. bila tak beli rokok, beli top-up lah.

Apisometres berkata...

pakai 2 fon sbb dual sim nyer fon xbest..

Tipah berkata...

urmm... dua fon baru nampak kaya dan riak jahanam, baru la tercabar pencopet2 jalanan tengok kekayaan kita...

The Poyo Me berkata...

@Alexia: oleh itu bukan perokok biasanya ada dua fon. eh betulla! #trueobservation

@Apiso: best apa? ble tgk tv lg tu...go CSL!

@Tipah: salah satu fon buruk, supaya pencopet rage bila tercopet phone buruk tersebut. hawhawhaw

Tanpa Nama berkata...

ala, satu untuk awek sarawak. satu untuk awek semenanjung. baru maha playboy.

Tanpa Nama berkata...

yup. die ade dua henpon.
maxis n celcom.
ader jugak name die dlm sume social networking aka fb, fs, tagged,twiteer, bla, bla,bla
list pompuan bersepah.
bile tanye, i berkawan je..
hooh!

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

terasa bab 2 phone.. wahaha

sibudakRobot berkata...

hahaha . apak sengal ouhh . huhu

Hernameismimie berkata...

hp dua ? bg aku normal . sdangkan aku ada tiga fon . celcom untuk family , maxis untuk kawan2 n digi utk bf .