16 Disember 2010

Adakah Ini Cinta?

Bila cinta ini tak lagi bermakna, apa yang telah terlakar menjadi sejarah serasa ingin ditoreh dan dipadamkan seperti mendelete file dalam pc. Dah abes delete, hilanglah dari memori.

Pehh. Kemaen lagi jiwang kan. Geli. Geli. Abes gugur bulu ketiak boss gua kalau dia baca ni. Ahh. Kalau jadah. Memang dia akan baca pon! Hehe. Hai boss! Bape gelen dah bulu ketiak boss gugur? Hikhik.

Gua sbnanye kan nak tanyalah. Apa perasaan dok mainkan hati dan jiwa orang? Gua tak penah mainkan. Kot. Sebab tu gua tanya. Mengikut firasat gua, orang yang macam ni dia bajet hot je. Bajet sume orang nak kat dia. Sampai dia boleh buat main perasaan orang. Dah takde mende lain kan nak main. Itulah. Orang suro kawen cepat-cepat, taknak. Boleh main. Ehh. Ni main lain. Itulah. Masa kecik-kecik pon taknak mati. Ni dah besau panjang, jadi halanat pula memainkan hati dan perasaan orang. Bukan gua. Bukan gua. Heh.

Bila lu frust menonggeng, lu berjanji pada diri lu untuk tak membuka ruang hati lu untuk orang lain lagi. Sebab lu takot. Lu takot untuk dilukai. Lu takot untuk mencintai. Lu takot untuk melukai. Lu takot untuk dicintai. Tapi, lu tak sedar yang lu sbnanye sudah pon melukai dan mencintai dalam masa yang sama. Bukan gua. Bukan gua.

So, bila lu jumpa orang yang lu rasa macam boleh buat tidur malam lu berdengkur dengan lebih kuat dek kerana lena sangat, selera makan lu bertambah-tambah dan mandi lu jadi berejam-rejam, lu akan jadi terkejar-kejar. Ok. Jangan tipu. Omnomnom. Lu pasti akan terkejar-kejar orang yang dah mengganggu-gugat ekosistem pertahanan badan lu tu. Dengan cara apa lu kejar, tidaklah gua ketahui. Boleh jadi lu tetibe jadi blogger sebab dia sukakan blogger. Boleh jadi lu jadi nerdy sebab dia rasa mamat geeky boleh buat dia orgasm. Boleh jadi lu tetiba alim sebab dia, ehh bukan dia tapi MAK dia sukakan laki yang kaki surau. See? Sume boleh jadi kan kalau lu dah suka. Belum lagi gua huraikan suka tu suka biasa-biasa atau suka bisa-bisa.

Ok. Up to this point, lu akan berusaha untuk menambat hati orang yang dah buatkan hidup lu kacau. Gila. Ya. Cinta memang bisa buat orang ketawa. Juga menangis. Jangan taktau, anda juga bisa menjadi gila. Gila bayang. Gila kepayang. Gila talak. Gila cerai. Gila babi. Ok. Ni paling dasat. Kehkeh. Ohh. Gua lupa nak mention. Cara penambatan itu juga terserah. Mungkin lu amek tali untuk menambat sebab lu lupa yang dia adalah manusia bukan kambing. Mungkin. Just maybe.

Bila lu dah berjaya menambat hati dia, tiba-tiba je, gua ulang, TIBA-TIBA JE, lu rase macam 'Ahh. Biasa-biasa je pon. Takde mende yang best sangat pon'. All the excitements before GONE! Macam tu je. Good! Itulah cinta sebenar bro! Kahkah. Memang cinta itu sifatnya datang dan pergi, bukan? Bila dah dapat dan dah bosan, ape lagi? Nak campak ke dasar hati? Kirim salam! Campaklah ke lubang najis. Memang suci kan cinta kalian. Kahkah. Kemudian, carik pulak mangsa baru. And the cycle never ends.

Dan manusia itu pula sifatnya selagi tak dapat, selagi tu dikejar. Sampai orang kate, takkan lari gunung dikejar. Gunung ape yang dikejar, itu gua taktau! Miahahahahahahaha. Ohh. Lupa nak mention. Dan yang jadi 'gunung dikejar' tu oskof lah wanita dek non oi. Dah nama gunung, kau hado?

Gambar hiasan cilok kat gugel. Kbai.

12 ulasan:

AlexiaAqram berkata...

ehemm. bulu ketiak ye? pandai adik ni bermain dengan bulu ketiak ye?


dan.. ha.

boleh terangkan apa itu cinta bisa-bisa?


sengatan atau gigitan?

platipus berkata...

nice one!

mmg sifat cinta itu, dtg dan pergi..
agree!

Zeelicious MeowMeow berkata...

bukan kekurangan cinta tapi kekurangan dan kesilapan manusia tu sendiri.
cinta kalau dah dapat, kalau lama2 tak di baja, tak di buat annual audit mesti rasa bosan akan makan hubungan tu. memang lumrah semua orang akan rasa jadi kita la kena persiapkan diri sendiri.
pada pengalaman zee ofcourse la baru2 bercinta semuanya best2 aje, kalau gaduh pun masih best aje but the real test btol2 datang if relationship tu dah melebihi tempoh2 honeymoon nya dalam lebih kurang 3, 4 tahun hubungan tu ataupun bergantung pada attitude individu tu sendiri.
for me yang dah bersama dengan my beau agak lama sampai rasanya anniversary 10tahun bercinta kot baru dapat kawen T_T *LOL!*, but i have the guts to say la yang sampai sekarang tengok my beau perasaan masih indah, makin bertambah rasanya :)
jujurnya memang masa2 tertentu bosan tu ada but i outcome it by lots and lots of our happy memories, remembering each other sacrifices and contribution to this relationship.
still the most important thing is communication and always try your best to be truthful to each other.
lagipun for us i believe our differences actually complements each other weaknesses so the kekurangan tu takla jadi keburukan sangat.
remember, remember, REMEMBER to make the effort to work out and keep the love alive yourself first before you expected it from your other half. ^_____^

ceghap berkata...

fuyooo... gunung ayu raudhah! hahaha

bukan penggoda berkata...

boss: sy x bermain dgn bulu ketiak boss pon. geli. byk sgt! dah mcm hutan belantara. kehkeh.

cinta bisa-bisa tu nnt2 jela sy trgkn k?

tipus: yes! sbb tu boleh sesuki lompat dari org ni ke org tu kan.

zee: sumpah pjg berjela lu komen! kahkah. sng cte, klw nk crk the other half, kne crk org yg boleh complement kte la kan.

ceghap: jgn nk kagum sgt ceghap oi.

Tuan Auz berkata...

hahaha bengong. geli gile boss kalo betul gugur...er..xsanggup nk state kat sini.

tula. orang yg sebelum dpt cam psychotic nk mampos, tp bile da dpt...da buat orang sayang kat dia... suka suki tinggalkan.

reason?

"sorry sangat2... i xnak ada komitmen wat masa ni."

byk cekadak komitmen mende ? kawen pon x! pastu tibe2 suka kawan aku!

bodo~


semoga spesis manusia camni, cecepatla menyesall n insap.

The Poyo Me berkata...

auz:
begitulah seperti kawan aku.
awal2 kejar minah ni, cakap suka pada beliau.

tahun demi tahun berkapel berkasih sayang.

tetibe satu hari cakap. "kita kawan aje. perasaan i pada you dah hilang."

whatdefakeeehhh???

eh kita cakap sal orang yang sama ke? hawhawhaw

Sca Ndx berkata...

kenapa ayu raudhah tu comel gila. waw.

nadh berkata...

cewaaaahhh !

Indah Fallen berkata...

Tu memang bese terjadi..
Ape pon aku Tabik kat parents kite yg mampu bertahan bersama selamanya..xtau ah ape formula mereka.

btw,ayu raudah tu mmg "cuuun"<-sebutan 6harkat(ayat fevret dak umah jasper)

mr E oSk gurL berkata...

dah makin ramai ek penulis terfaktab ni....cayalah!! gua suka bai.... ^_^

nur atiqah wahida berkata...

aku doakan org cmni mampos je senang..menyakitkan hati je klo jdup pun..
giler ayat kasar..lantak la!dah memang btol!