8 Disember 2010

How to spot a Gold Digger.

Okay, so, kebanyakan entri dalam ni banyak yang tembak lelaki kan, so aku kesian la skit kat jantan2 di luar sana, beliau juga perlu pembelaan walopon beliau tidak selemah mana. so therefore, i make a blog poast cater to you guys!

Cara mengesan penggali emas

Well, pertama sekali sila bezakan antara penggali emas tegar dengan pencari lelaki stabil ekonomi. Ada beza, yes, yes. pencari lelaki stabil ekonomi akan stop pada lelaki yang sekufu (eg keje level sama @ level pendidikan sama) or at least setakat ada keje tetap sudah, tetapi penggali emas akan cari orang yang totally tidak sekufu, for example lebih tinggi gaji @ pangkat darinya. I mean dia setakat receptionist tapi dia iya2 ngorat bos hotel tu. pehhh

1) Okay, dapat bezakan dah? mari kita ke tanda-tanda yang pertama. biasanya jelas dengan date pertama. dalam date iya2 tanya benda yang beurnsurkan materialistik dan bukan politik, hobi atau keagamaan (da semayang ke blum?) kah kah!. penggali emas tanya keje mana, pangkat apa dan gaji apa. okay, kadang2 biasa la nak buat modal borak kan, tapi ada jenis yang tanya dalam2. sampai jenis kereta dan brand baju pun boleh tanya. dan cuba jawab dengan menggunakan perkataan "armani", "bentley" dan "American Express card." tengok betapa excitednya muka dia macam baru menang Sehati Berdansa. kahkah!

2) Kalau dating, adakah anda SELALU end up PAYING for something? ada la alasan dia bagi. tengah susah la, wallet tinggal la (padahal handbag besar. ko letak apa dlm tu dik?), kadang2 yang tak malu sikit, tang-tang tu juga dia suruh ko bayar. kalau the mother of golddiggers, diorg akan siap gesel2 manja lagi. lemah you all. tau2 je poket da kosong, awek balik dgn handbag baru. WFFFF

3) Kalau dah dua tiga kali dating, lihat tempat yang dia pilih. adakah restoran mahal (obviousla nih kan). okay, cuba satu hari anda pilih makan cara kos rendah. contohnya piknik di tepi taman bunga dengan lauk anda masak sendiri beserta lagu dari gitar kapok anda. Lepastu kasi hadiah yang anda buat sendiri macam rantai tulis nama ke, kad lukisan sendiri ke. tengok apa reaksi dia. I mean, most women akan tercongok tangkap leleh dengan anda (women like sensitive side) tapi penggali emas akan buat muka masam. esok lusa dia merajuk kata ABANG NI TANGKAI JERINGGGG

4) Nampak dia mempunyai pandangan slack terhadap orang yang keje lebih rendah daripada dia. cuba peka sikit. ada tak dia jeling2 menyampah atau mengutuk orang yang keje mekdi? atau kawan dia yang gaji lagi rendah sikiiiittt je dari dia? ada tak minah2 lalu tepi dia time korang berjalan, pastu dia pandang atas bawah sambil komen "eu, nampak je cam Jimmy Choo, tapi ak tau palsu punye beli kat pasar malam". dia jugak sebenarnya ada rasa rendah diri yang mendalam. itu tak cantik la, ini tak cantik la, kau gemuk la, aku kurus la, dia cari kesalahan orang padahal tu semua tanda dia sendiri tak puas hati. opss!

5) Dia letak harga atas semua benda.beliau believe that the higher the price is, the better it is. oleh itu, anda kena peka time bercakap dengan si penggali emas. (yes i know lelaki fail bab ini, sebab suka tengok lurah dendam beliau je kann). cth, setiap kali dia komen mesti dia komen pasal harga "mesti mahal kan." beliau tahu harga semua mak nenek kat kedai dan lagi mahal lagi beliau prefer. contoh, kalau ada kedai jual nasi lemak rm1.5 dengan kedai jual nasi lemak rm5, beliau akan ajak anda dating di yang RM5. just because ia nampak "sesuai dengan standard I" walopon dua2 nasi lemak sama sedapnya.

Dan beliau akan biasanya berlagak femes dengan menyebut nama orang2 terkenal (konon kenal la si remy ishaq tu padahal remy bru reply twitter je kot kah kah). beliau mahu elevate standard beliau dengan associatekan diri dgn org fames. ingat tu!


6)Syarat ini pulak kena pakai kawan2 kerja detektif ala-ala Conan. sebab korg kena cari siapa boyfriend lepas2 beliau. dan kalau penggali emas ni, ex-bf sume stok sama. loaded, loaded, loaded. kalau buat graf, gaji boifren progressively increase with time. LOL! dan cari juga kawan2 past boyfriend dia. kalau orang tu golddigger biasanya kawan2 baik dah dapat bau dah dari jauh.

7) Yang paling tak best, beliau beranggapan beliau BERHAK ke atas semua itu sebab beliau sendiri amat priceless. muka beliau hanya wajib dijaga dengan SK-2. tak main la safi. Beliau wajib naik kereta, paling kurang pun teksi utk dating. takde bas-bas kat sini ok. Beliau merasakan beliau berhak dibelanja setiap kali you guys keluar makan, dan takkan gembira time dating unless you buy her something. serius, try la buat tengok. ye la kan, penggali emas amat high standard. pernah tengok penggali emas yang selekeh? takde kan? mostly mekap x hengat, kasut tiga-lima inci, dan paling best lurah dendam sampai terkeluar isi bumi. pehhh kejap lagi tsunami la si lelaki.


Okeh tu je la. anda ada pengalaman? tulis ia di sini. kalau gua tulis nnt post nih dah masuk tahap TLDR. gua tamatkan ini dengan sekeping komik lama gua.

6 ulasan:

sha :) berkata...

ni jelas sgt..yg mcam terang ag bersuluh..
agak2 gaya innocent pun blh jd gold-digger berjaya..
LOL!

Elena Reeney berkata...

Lu rasa gua gold digger tak? Agagagagagagaga

AlexiaAqram berkata...

pinjam rm10 di kira gold digger tak?

The Poyo Me berkata...

@sha: memang sangat terang lagi bersuluh. tapi lelaki masih tak dapat spot ppuan camni. memang kena beri ingatan selalu!

@Elena: goldigger? kalau gold dalam tanah sungai takpe. jangan gold dalam poket orang. ahahaha

@Alexia: sekali sekala takpe. janji besok lu plak yg pinjam dr beliau. ahaha

Tanpa Nama berkata...

ark.. lelaki pun ader gold digger...
konsep mendigger.. lebih kurang..
1.ayat2 manis itu wajib.
2. 2-3 times dating, die bayar, pastu asyik alasan..duit x de bayar duit ketela, gaji x masuk lagi la.
3.puji lambung2, pastu buat cite sdih plak..
menci..menci.. menci...

AkU BuDaK BarU berkata...

perghhh... naseb baek + beruntung x jumpe org2 yg macam nie.. hmm.. tp
mcm ade jek yg aku knal...
hahahaha..!!