19 Januari 2011

Kisah Awek-awek Bergred 5.0 Ke Atas.

Assalamualaikum


Hello gedik girls. Dan good boys sekalian.

Nama aku Mr K. Nama penuh aku Khairul. Dah lama rasanya aku tak tulis untuk blog ini. Well, utuk ramai yang tak tahu, aku sekarang ni tengah praktikal. Aku praktikal di sebuah kilang yang terdiri dari beberapa kilang. Dan aku pula, aku praktikal je, tapi dapat pulak jadi QC (Quality Control). QC ni memang kadang-kadang orang praktikal akan dapat. Tapi, aku ni kes lain sikit. Sebab aku jadi QC untuk satu kilang. Ya, aku sorang je yang jadi QC kat situ. Dengan kata lain, semua produk adalah di bawah tanggungjawab aku. Dan produk-produk yang di hasilkan tak boleh di transfer ke HQ kalau aku tak check dan juga kalau aku tak puas hati dengan produk tu.

Mula-mula, aku jadi pembantu QC kat kilang pertama which is Kilang E. Kilang tu agak besarlah. Dan yang bestnya, jadi QC ni banyak relax walaupun ada kuasa yang agak besar. So kalau dah bosan tak ada kerja nak buat tu, aku kadang-kadang masuk port je pergi tidur. Memang heaven gila.

Tapi, bila masuk ke minggu ke tiga, semua nya berubah. Ku sangka hujan hingga ke petang, rupa-rupanya panas di tengah hari bila boss aku tanya "Dah puas jalan-jalan kat Kilang E? Okay esok awak jaga Kilang M. Alone". Aku pun macam... "Okay". Wait, kilang M? ALONE?

Aku dah gusar. Takut. Aku takut yang aku akan rindu kawan-kawan aku di kilang E. Brader-brader kat kilang E semua cool-cool. Walaupun aku sorang je yang tak merokok, tak meraba lelaki, dan tak buat benda-benda gila, tapi still aku boleh masuk geng dengan dieorang. Dan aku juga sure akan rindu check produk-produk kat kilang E. Tapi, bila boss dah kata cam gitu, nak buat macam mana kan? Aku dengan hati sedihnya pun pergi lah ke sana. Pergi ke Kilang M.

Sebelum aku pergi ke kilang M tu, aku tanya lah member-member kat Kilang E tu pasal Kilang M. Apa yang aku tau, kilang M ni dia buat minyak treatment. Tapi kilang ni kotor gila. Dah tu, yang minyak engine pulak, apa yang aku tahu pasal minyak engine kat situ? Aku tak tahu apa-apa pun. Dah la tak tahu apa-apa, kena jaga sorang-sorang pulak tu. So, aku buka buku kilang tu, then aku tengok ada bermacam-macam jenis minyak. Ah sudah.

Then lagi, dengarnya kat sana ramai orang yang tua-tua. Ye lah, nama pun tempat bancuh minyak kan. Tak akan la budak-budak yang bancuh. Kalau ada awek kat situ pun, mesti yang dah kahwin.


Tapi, semua sangkaan aku silap. Bila aku sampai je kat kilang M tu, perh, berlambak gila awek muda-muda kat situ. Ada yang baru habis SPM. Ada yang baru habis STP. Ada yang baya-baya aku. Memang semua ada kat situ lah. Masa ni, aku rasa macam dah masuk taman bunga dah. Bila tarik nafas dalam-dalam, dah boleh kira dah ada berapa ramai awek cun kat kilang tu. Rasa nyaman je kat situ.

Dah tu apa lagi. Terus bersemangat lah aku jadinya. Terus rajin. Ambil tu ambil ni. Sign sana sign sini. Then bila awek tanya "Eh, QC baru ke? Mudanya dah jadi QC?. Aku pun angguk, senyum, kemudian blah. Hell yeah! Biasalah, market tengah naik kena lah jual mahal sikit. Padahal aku praktikal je kat situ.

Tak faham langsung aku situasi kat situ. Bayangkan, budak (lelaki) yang sebaya dengan aku yang jadi tukang bancuh minyak dalam tank. Yang handle incoming dan outgoing lak awek umur 19 tahun.

So, selepas siap semua kerja aku kat situ sebagai QC, aku pun naik ke tingkat dua then tengok seluruh operasi yang sedang berjalan. Eh wait. Mr K tengok mesin-mesin yang sedang running? Seriously? Oh peh-lish lah. Okay fine aku tengok awek-awek comel di bawah. Bila dah tengok-tengok tu, aku kasi lah point dan gred untuk sorang-sorang. Point-point dan gred ni hanya untuk perempuan tau. Lelaki tak perlu. Sebab kalau lelaki tu bergred 0 pun, still boleh ada awek. Biasalah, asal pandai berkata-kata, mesti ada yang terpikat.


Selepas kira-kira, aku dapati ada yang cun sikit tu, dalam 5.00 grednya. Ada yang 4.35. Ada yang 4.90. Then dalam banyak-banyak tu, aku perasan pasal sorang awek ni. Amat menarik perhatian aku. Nama dia Suziela. Selepas berkira-kira, aku agak dia ni bergred 5.20. Eh, 5.20 tu tinggi tau. My Miss Lisa Surihani pun baru 6.00.

Okay sambung balik. Then, aku tenung la awek tu lama-lama. Bila dah tengok lama-lama, rasa makin comel pula dia. Tup, dari 5.20, naik jadi 5.23. Then aku tenung dia lagi. Eh wait, dia ada misai. What the hell girl ni ada misai! Dang, turun sikit point jadi 5.10. Tapi, bila fikir-fikir balik. Girl yang ada misai ni comel juga ya. Serious. Agak comel lah. Eh bukan bukan. Bukan sebab aku tak ada misai yang menyebabkan aku tertarik kat awek yang ada misai. Aku sebenarnya ada misai. Tapi.... tapi ianya belum nak tumbuh lagi. Tapi, memang betullah. Awek yang ada misai sikit-sikit memang agak nampak cute gitu. Aku cakap pasal misai sikit-sikit. Jangan ah selepas ni korang kata aku suka girl yang ada misai tebal macam suami Siti Nurhaliza. Tu dah melampau ah.

So, tambah misai, tambah suara dia bila terkejut dan tambah gelagat dia, aku kasi dia 5.49. Not bad lah this Suziela.

Then, aku nak turun lah ke bawah. Aku lalu depan dia yang sedang bersila melipat kotak. Relax je bersila kat situ. Dia pandang aku dan kata "Hai awak" sambil tersenyum-senyum. Dengan muka selamba, aku angguk. Then blah. Again, hell yeah! Always jual mahal. Ni lah orang kata tektik, main tarik tali. Korang apa tau.

Oh oh. Lagi satu. Kat sini, kalau dulu kiteorang panggil girls ni sebagai minah kilang. Tapi 'minah' tu macam cheap sangat kan? So, kiteorang panggil mereka sebagai gadis-gadis kilang. Tapi kan guys, 'gadis-gadis kilang' kalau nak disebut, rasanya panjang sangat. So, kita pakai short form ya. Kita panggil mereka gadis-gadis K. K tu stands for kilang tau. Dan K juga stands for apa lagi ya? Oh ya. K juga stands for Khairul. Ehem ehem.

So, aku perasan yang gadis-gadis K ni ada yang cun dan ada yang tak cun. Kalau dah cun, memang cun habis. Dan kalau tak cun mesti tak cun langsung. Kalau dulu, mesti akan ada ayat "Perh, cun doe awek-awek K yang baru balik dari kilang tu". Tapi sekarang? Mana ada lagi dah stock-stock awek cun yang nak kerja kilang. Yang cun-cun yang bergred 5.5 ke atas mesti tak nak kerja kilang. Semua nak kerja aircond dalam ofis.

Heh, mengada-ngada.

Gedik.

Nasib baik comel.

Tapi jangan risau. Tak akan hilang gadis-gadis K yang cun di dunia.

Kemudian, aku usha-usha la awek ni. Tangan aku konon tengah sign borang delivery tapi mata dok ralik tengok awek tu susun kotak. Kadang-kadang, terdetik juga. Siapakah tergamak yang suruh awek tu buat kerja susun-susun kotak tu. Bagi la kerja yang ringan-ringan sikit. Tapi bila di fikirkan balik, kerja susun kotak tu rasanya adalah kerja yang paling ringan kot di kilang ni. Kalau tengok balik kat girl lain kat situ, semua buat kerja berat. Memang diskriminasi betullah. Asal cun sikit, dapat kerja ringan. Hais. Ni mesti sebab leader kat situ adalah lelaki. Heh, boys.


Pernah sekali kan, aku jalan menuju ke arah awek gred 5.49 ni. Masa jalan dengan penuh confident tu, kaki aku terbelit dengan wayar, terus nak tersadung straight kat atas awek 5.49 tu. Habis menjerit awek tu.  Comel juga dia terjerit-jerit macam tu. Tapi, sayangnya aku sempat mengelak. Perh. Sebenarnya, kalau diikutkan, alang-alang aku dah nak terjatuh tu, biar lah terpeluk terus. Tapi bila di fikirkan balik, bahaya juga buat macam ni. Takut nanti berakhir dengan perkara-perkara di luar tabii. Lagi pun, malam tu malam jumaat. Biasaya, bila malam jumaat, pasangan yang dah kahwin akan buat kerja 'Over Time' di rumah. Tu yang aku takut tu. Kalau teruna aku di ragut macam mana?

Tapi kan, aku juga perasan yang awek gred 5.49 tu amat terkenal di situ. Dah boleh kata semua lelaki nak bermanja serta nak mengawan dengan dia. Budak-budak lelaki kilang korang tau lah macam mana perangai. Berlucah setiap masa dengan perempuan memang dah jadi kebiasaan. So, memang ramai lah budak lelaki yang nak tackle dia. Tapi, dia just 5.49. Aku ulang. 5.49. Apasal dia famous sangat? Kenapa ramai sangat yang tergila-gilakan dia? Come on lah. 5.49 je kot.

Selepas agak lama berfikir dan tak dapat cari jawapan, aku call member aku sebagai alternatif terakhir untuk selesaikan masalah ni. Tapi sayangnya, kawan aku yang player ni pun tak tau kenapa awek 5.49 tu menjadi kegilaan ramai.

Then, masa tengah berfikir tu, aku teringat akan kata-kata Loxy a.k.a Laloq. Laloq ni ketua rumah sewa aku dulu. Sembang-sembang lelaki dengan dia memang best. Tu belum kira bergossip. Sekali satu rumah bergossip boleh sampai ke pagi.

Loloq ni pernah bagi tahu aku;

"Kadang-kadang perempuan ni mudah perasan hot. Nak-nak bila ramai nak mengurat dia. Ramai nak mengurat dia bukan sebab dia lawa sangat pun. Tapi dah dia je yang lawa sikit dari perempuan-perempuan lain. Bak kata orang, tu je stock yang ada. So, gap je lah."

Korang faham tak maksud dia? Okay fine aku kasi contoh. Andaikata masa kat kolej, komuniti awek-awek kat situ semua gred 3.0 hingga 4.0. Then tiba-tiba, ada seorang girl junior yang bergred 4.1. Sure girl tu jadi kegilaan ramai kan? Sama la macam korang shopping. Baju semua sepesen je. Semua lebih kurang design.  Semua terdedah peha, dada dan bahu. Then tiba-tiba ada satu baju tu yang lawa sikit dan dedah pusat. Tambahan pula, baju tu tonjol bentuk badan bila di pakai. Mesti baju tu ramai orang nak beli kan? Kan? KAN?

So, andai kata suatu hari nanti korang masuk ke kolej, universiti atau poli, then korang tiba-tiba jadi rebutan ramai, jangan la pulak korang perasan cun ya. Korang tu bukan nya cun sangat pun. Dah komuniti kat situ tak cun nak buat macam mana. HAHA.


25 ulasan:

INTELLIGENT_loner berkata...

seriyesss best...:)

INTELLIGENT_loner berkata...

seriyesss best...:)

J. Abdullah berkata...

there are too many varieties out there that are being disregarded to make this analysis valid.

Husky n Pusky berkata...

@J. Abdullah

varieties ke variables?

roseate-love berkata...

mr K always da best!

afrohead berkata...

haha nice one!

profwacko berkata...

betul ke teori ko nie Mr K?

J. Abdullah berkata...

Varieties as in varieties of ppl who like different variables.

~aYeeN & SuE~ berkata...

as salam..
mcm penah bce entry ni..in ur blog..huhu..
interesting cre u bg gred tu..tp e2 la cre laki gred gurls ek.
agk2 nya cmna la gurls bg gred kt laki plak..hurmm.

Cik Cammy Lia berkata...

dah mane penghujung cete asal 5.49 tuh.?ades

JUEK berkata...

AHAH AHAH AHAH LAWAK MACAM HAREMMMMM !!!!!!! cis kelakar

Artoone berkata...

mr K, awat malas kopi pes je entri blog?? haish!

honeymoney berkata...

Mr K, copy paste drpd The Other Khairul! ubah lah ayat sikit.hesh.haha.

Hanani Izzati berkata...

haha.sounds great.tapi kenapa ada grade2? pelik.and what if perempuan cun tahap gila gila.dia di dlm grade berapa?

Mr K berkata...

@Hanani - 7.0

@Artoone - Tak ada masa lagi nak tulis dua blog skali gus.

diari.seorang.gadis berkata...

xkering gusi sy..tanx.:)

TheBentPencil berkata...

gilrs pun ada buat gred2 jugak ok. #fakta

untung la mr K dapat jadi QC kat kilang banyak girls.

kebanyakan member saya jadi QC dekat kilang yang production line die bangla/nepal semua.

jarang dah ada girls. lagi2 melayu.

Fatin Razali berkata...

So, andai kata suatu hari nanti korang masuk ke kolej, universiti atau poli, then korang tiba-tiba jadi rebutan ramai, jangan la pulak korang perasan cun ya. Korang tu bukan nya cun sangat pun. Dah komuniti kat situ tak cun nak buat macam mana. HAHA.

aku rasa gelak sorang depan laptop pukul 5.34am sebab ayat di atas jek.

syarin nusra berkata...

Ayat last tu agak siut, hahaha...

Ish, mentang-mentang jadi QC, ingat girl ni produk boleh label-label gred ke? Lepas ni tolong gred lelaki pulak ek?

tarikan? berkata...

HAHAHAHAHA.....
sengal la ko...
kasi gred-gred bagai cam ni...
bg aku, kekadang tuh muke biase je.... tp ramai gile peminat, g mane2 je ramai nak ngorat walaupun hanye t-shirt cabuk dan selipar.

Aku pun tertanye gak, nape eh? same je, 2 hidung, 1 mata. Tp npe ramai yg tertarik?


Conclusion aku: mereke ni mempunyai daya tarikan yg tinggi, pakai ape pun tetap cantik, make up or without make up. semu laki2 nk ngorat dr kelas bawahan hingga atasan, siap kasi name card bagai, nk tunjuk la yg die tuh head director kpd ape2 p'niagaan/company.

Tp sesetengah org mmg tidak mempunyai daya tarikan yg tinggi :P nk wat cam ne, tuhan yg bg, tuhan yg tentukan. dh jgn bising psl kurniaan tuhan. -_-"

Tanpa Nama berkata...

ko ni otak sendat mcm mamat kilang juga.aku ksi ko gred 2.0 je haha

dunia blog berkata...

pompuan mmg ramai yg bajet cun..btl kate mr.k tuh..aku sokong..

Tanpa Nama berkata...

sengal ko ni bg gred2 camtu kat pompuan...kalo aku bg gred 0 je kat ko..memang tak laku lgsg..sebelah mata pon org tak pandang..kahkahkah

ZuLila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azah berkata...

fakta yg menarik.. tp sme gak la kan dgn lelaki....

'Kadang-kadang lelaki ni mudah perasan hot. Nak-nak bila ramai nak usha dia. Ramai nak usha dia bukan sebab dia hensem sangat pun. Tapi dah dia je yang hensem sikit dari laki-laki lain. Bak kata orang, tu je stock yang ada. So, gap je lah'
btol x?? hahahahaha