15 Januari 2011

Gwa Nak Duit Lu Je

Cerita ni simple je.
Gwa malas nak elaborate sampai 3000 patah perkataan
Kalau sampai 3000 patah perkataan marah jari gwa.

Sejajar dengan persetujuan posting pasal dump dump, the story goes on

Benda couple2 ni gwa setuju klasifikasikan sebagai trend dalam kalangan budak2. Lagi lagi yang belum mumaiyiz. Stail spender pon mak pakaikan tapi gatal nak ade awek/balak bagai. Trend ni jadik lagi monstrous dengan kehadiran internet. budak 7 tahun sekarang pon dah ade fesbuk. Kalau dah ade fesbuk, takkan main game je? mesti ade selingan usha2 perempuan sekali.  Gwa mase darjah satu tak pk fesbuk nye, gwa pk main je. Kecik2 mase gwa mane ade fesbuk siyal. kah3~

Gwa tak nafikan, fitrah manusia memang berpasangan, tapi kalau nak couple sebab member ade couple tu ape name dia? Tu pasal gwa cakap benda ni trend. masing2 gatal kote/puki. Sebok jeles tengok orang lain ade couple, dia pon nak terjun tiruk carik kekasih bagai. Trend ni endless.

Benda couple ni banyak datang dari peer pressure. Kalau dah jalan2 nampak mmber lu berkepit sane sini dengan bf/gf dorang, takkan tak rasa macam tercabar nak berkepit jugak. Ni la masalahnye, jeles. Orang buat itu dia nak buat, orang buat ini dia nak ikut jugak. Senang betul kena pengaruh. Macam bangang.

Gwa nak story pasal mmber gwa. Dia ni muka bley bla. Senang cite member gwa ni style tukar perempuan macam tukar baju.

Member gwa ni masuk2 university je da dapat rembat sorang perempuan senior. Senior ke junior ke tak kesah la. Yang penting dia ni memang winrar.

Mula2 dia ade cerita dengan gwa gak, perempuan ni mata cantik la, kalau freehair cun la itu la ini la. Gwa anggukkan je. Name pon member. Layan jela. Additional information, minah ni dapat biasiswa. Kalau satu sem dapat RM 3500 + duit parents lagi, agak2 mane lu nak invest duit tu? Kat sini la member gwa main roleplay dia. Gwa tak tau la macam mane dia boleh struck dekat budak perempuan ni. Kalau dah dapat biasiswa, otak mesti la style pandai, or course yang dia ambik could be tough. Sebab tu dapat biasiswa. G mampos la dengan cerita dia dapat biasiswa. Bukan masalah kucing gwa pon.

Lepas couple je, duit pon keluar macam air la. Kejap g sane. Kejap g sini. Lepak Genting highland. Hari2 overnite. Overnite buat ape jangan tanye gwa la., masing2 da besar kan? Kah3~
Mase dalam fasa couple ni, member gwa mainkan peranan dia dengan baik sekali. Entah berapa banyak fulus minah ni dah spend. Kalau dah hari2 member gwa bantai McD, pusing sane sini lagi. Kira sendiri lah kos dia. Gwa malas nak kirakan untuk lu orang. G hambek calculator sane. Jangan malas sangat. Gwa siku nanti.

Sampai satu fasa, tak sampai bape bulan je pon, member gwa dah tunjuk dia punya malas nak layan. Dengan yakin gwa syak ade orang kena dump sekejap lagi. Gwa maki gak dia. #jilaka ape perangai main tukar2 perempuan. Nasib baik dia takde adik beradik perempuan, kalau tak, mesti gwa da tepek kaw2 kat dia.

"I love your money more than i love you"happened to you?

Lepas je gaduh2 sane sini kungkang kungkang, dia cakap straight dekat perempuan tu,
"aku couple dengan kau sebab duit kau je".
Prediction gwa tepat 100%. Sebelum dorang couple pon gwa da tau da ape keputusannya. kah3~
Member gwa memang jenis sound tegak je. Kalau dah kena tepek macam tu takkan tak menangis siyal. Kah3~

Agak2 kalau gwa ludah perkataan macam tu depan muka lu (orang perempuan) ape lu orang rasa?

**************************************************

Justification

Perempuan ni bodoh macam ungka sebab :
1. Baru jumpa laki tu (member gwa) tak sampai bape bulan dah nak couple bagai
2. Cepat sangat percaya dekat lelaki
3. Kena tackle senang sangat, murah sangat ke weyh? Jual mahal la sikit. Jangan la senang2 je kena main

Member gwa ni perangai setan sebab
1. Relax je  dia gunakan perempuan tu jadik source of fulus.
2. Dia ni playboy tegar gak la.
3. Ape? Ingat laki takde kaki kikis duit perempuan ke? Kah3~

Summary
Jangan la kabut sangat nak kapel sane sini just sebab member lu orang ade couple bagai. Kalau nak couple pon lepak dulu. Kenal diri masing2 beberapa bulan before decide to have a serious relationshit. Gwa anggap relationshit bf/gf ni serious. Kalau lu orang tak pernah nak serious, tak payah nak ngade2 trial n error dengan sengaja or dengan niat nak buat experiment. Walaupun fail relationshit is an experimentation of one kind.

So, nak buat ape2 pon consider la kanan kiri depan belakang. Jangan senang2 je nak serah itu ini. Ade Otak pakai la! Jangan simpan dekat kepala lutut.

Ciao~

13 ulasan:

alana zainal (miss teddy) berkata...

sangat realistik.

nasib baik Alana ni penoreh ja..takda duit nak sara jantan. ;)

tira azhar berkata...

pernah gak kena macam tu. memang sial la. tapi takle sampai ke katil. habis kat topup je.. kanak2 kan mase tu.. ngeng.

lelaki mata duitan memang ade.. even mase aku f4 pun ade gak budak ngendeng2 kat aku ngan kekwan aku yg lain.. tapi sebab dah pernah terkena dulu, so aku memang memaki habesan laa.

didik kesalahan jadi pengajaran. pisang takkan berbuah dua kali.

Niz berkata...

haha mmg tak berbaloi lah sara llki yg tak sure lagi jadi laki atau tak.

rugi rugi

ahsfantasy24 berkata...

wut u give u get back,
klw bkan diblas skrang, akn dtg..

so sme2 bringat
tuk buat kbaikan.. :)

TheBentPencil berkata...

Terbaik helly! terbaik dari ladang. cannot agree more.

p.s. I've seen a guy who is EXACTLY what you describe. My first impression is...his looks...spek mata tebal, rambut kemas, muka bersih. cakap sopan. mak aih.

they know how to put up a face man!

AlexiaAqram berkata...

macam mana kalau sebab 'gua nak puki lu je?'

butthurt lagi dak?

hentakbelipat berkata...

lu marah macam situasi ni kena tang lu..kehkeh...kira ok la nak duit ye dak..kalau nak jadi 'plumber' amacam?

Akulah Aqilah Itu berkata...

nasib baik aku miskin.

lovemebutch berkata...

aku pn ade membe cmtu gak.mcm haram r bajet muke je ensem tp perangai ish3..x bley blah!kikis pempuan sane kikis pempuan sini.ayat jiwang saje.kdg2 aku pn wonder la np pempuan sng sgt jatuh cinta.haha goliden! maybe btul la kot pempuan tgk paras rupa..xde duet pon xpe..asalkan bakal anak diorg muke hot mcm johnny depp..hahahaha

vampire's lovex berkata...

lelaki memang mata duitan,mata keranjang...ahh,senang citer,sume lelaki la.....oppp emo suda..hahahha..




berhati-hati lah anda wahai prmpuan d luar sana..fikir2 kan,dan selmat beramal..hehe

Sca Ndx berkata...

haha. ni aku pernah tengok sendiri. kawan aku. dia semua brgntg awek. sial betul. nak makan pggil awek. nak topup mintak awek. nak tu ni awek dia bayar. dia senang lenang, rasa macam cool jadi macam tu. dan terasa mcam fuck pun ada.

Tanpa Nama berkata...

terkena.. macam sme je

cikmimmie berkata...

jujur...aku pernah jd BODOH cmtue...dulu la..dia bodoh2 kan aku dulu,bila aku dh tau game dia,aku kenakan dia balik..bercinta asik gaduh...putus pun gaduh..smpai sekarang tak baik2...hahahha.....