13 Januari 2011

Stupid DUMP DUMP!

*Pada suatu petang yang sunyi ditemani hujan rintik rintik di sebuah taman rekreasi*

"Kenapa you? Kenapa? Apa salah I? Kenapa you nak tinggalkan I?"


"Ohhh, don't tell me you tak tau kenapa?"


"I tak tau. I buntu. Apa yang tak cukup lagi I ni? I bakal Gastroenterologist. Cantik bergaya, menawan. Semua suka sifat sifat terpuji I."


"Oh oh oh. I dont care kalau ada 10 ribu pun orang nak back up you. You tau tak yang I rimas? Dengan penuh macam pasu bunga you letak kat kepala you. Terbelit sana, terbelit sini. Pakai legging pun jalan kengkang. Setiap kali lalu pun semua orang pandang. You nak bergaya I tak kesah tapi cuba jaga sikit. Dah pakai ketat ketat tu habis menarik perhatian semua lelaki, dah kira sama je berdosa macam berbogel. Baik you bogel je. I dah nasihatkan you banyak kali. You degil. Back up ramai. Susah la I. Dah la sampai sini je. Tak payah contact I lagi. I pun nak balik. Nak tengok ulangan AJL, ada Anna Raffali.


"$&*(@@#%%+"

mood *SARCASTIC*

oopppssss!!

p/s: drama di atas adalah sekadar hiburan semata-mata.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hai Semua,

Sempena minggu 'I DUMP YOU, YOU DUMP I' ni, memang tak lain tak bukanlah kalau kita nak berbual pasal issue clash clash ni. Siapa tak pernah kena DUMP? Angkat kaki. Kejap I fikir I pernah kena DUMP tak?

*bunyi cengkerik*

Bagi I kalau you guys nak dump bf/gf, haruslah melalui check list di bawah. Kena betul betul sure kalau you guys berhasrat nak meninggalkan si dia. Sama ada you guys rasa you patut tinggalkan sebab your bf/gf dah lain semacam je or you yang dah ada orang lain. Dalam erti kata lain, if semua yang ada kat bawah ni you ada terasa, HENTIKAN JE LA WEYH!


1. Adakah 'KIMIA' masih lagi ada?

Chemistry atau KIMIA adalah sangat penting dalam perhubungan. Maknanya if you dengan pasangan you  dah tak ada daya penarik tersebut rasanya henti-henti kan lah. Chemistry ini yang membuatkan you guys saling memerlukan which mean pandangan mata pasangan you membuatkan adrenaline you bergerak pantas. Jantung you berdegup degup. You memang rasa 'sesuatu' with each other. Kalau dah 2,3 minggu tak jumpa and when you guys jumpa semula, you still feel the same way macam dulu dulu. Maknanya tahap 'KIMIA' you guys masih lagi ada. Then it will be good for you, if tak de, jumpa asyik nak bergaduh je, benda kecik pun nak besar besarkan, pasal remote TV pun siap nak baling baling pinggan, dah boleh move to another point.

2. Adakah you guys saling mempercayai?

TRUST. Simple. One word je dah boleh describe. Dalam berpasangan, you guys kena ada sangat sangat benda ni. If you rasa dah tak boleh nak trust your partner, memang sangat susah. Until when you asyik nak rasa insecure je? Pergi sana, nak kena 3G. Pergi jumpa mak, siap sebok nak dengar suara your mom, betul ke tidak. Sana sini semua kena check in. Every single message, calls semua nya kena tapis dengan your partner dulu. If macam tu, sila jangan tunggu lagi, DUMP kan sajeeeeee.

3. Adakah anda menyintai yang lain?

This thing you kena ask yourself. Sebabnya you je yang tau perasaan you. Lets say you rasa you dah jumpa orang lain and you rasa, "YES! This is what I'm looking for in my life. He/She is my soulmate." Then tak guna you nak tipu diri sendiri. But perkara ni you kena pikir dalam dalam semasak masak yang mungkin. Baru you boleh decide what is the best for you. Bukannya macam "Dah la baby, sampai sini je perhubungan kita. I dah tak boleh dah, I nak study dulu. I nak focus. I sayang you tapi I lagi sayang kan buku buku medic I ni." End up tak sampai 2 hari dah ada gf/bf lain.
 *ABAH LU!*

4. Perangai si dia berubah tahap HANJENG! Or perangai HANJENG si dia tak pernah berubah!

Yang ni harus okayyyyyyy. Katakan lah si dia dari penyayang tetiba je jadi kaki pukul. Atau pun memang kaki pukul, tapi oleh kerana you-cinta-mati-sangat-sampai-sanggup-tunggu-dia-berubah-tapi-still-stock-6-tahun-pun-takde-apa-perubahan-lagi-ah-menambah-nambah-dari-pukul-guna-kaki-tangan-terus-simbah-dengan-cuka-getah *mangaiiii..panjangnya*. Wajiblah meng-DUMP orang seperti ini. Cinta itu buta, ye I tau, tapi jangan jadi bodoh. Kita bercinta untuk jadi lebih baik. Kalau perangai pasangan you dah tak boleh diterima akal, dari terseka menanggungnya baik DUMP kan sahaja. Semua harus la give and take, bukan nak cari pasangan perfect tapi memadailah dengan tidak berperangai HANJENG!

5. SAKIT atau CINTA?

By the end of the day, I selalu akan remind kan diri I. Tak kesah lah if you bergaduh sepanjang minggu or bergelak ketawa sepanjang hari dengan pasangan - (pasangan) you. You kena ask yourself. What you feel more? SAKIT or CINTA? If you rasa CINTA, bertahan la if that thing yang buat you gembira. If SAKIT and you rasa dah tak boleh lagi so tak payah tunggu lama lama. Katakan lah,

"Before YOU DUMP I, baik I DUMP YOU. So long Sucker!

Okay lah. Jumpa lagi di next entry. Nak pergi kedai jap. Cari reben dan shawl ala ala Siti :p



Thesis di tulis,
Elena Reeney.
Ref : Suka hati la gua nak tulis apa.

18 ulasan:

AlexiaAqram berkata...

perangai yang seperti hanjeng, elok kita menganjeng je sampai bila2.

Nyze The PumpkinBee berkata...

hahaha... "Before YOU DUMP I, baik I DUMP YOU. So long Sucker! " prinsip i ni...

my entry :Five Craps. lebih kurang dump dump juga.

http://www.nyzecrazee.com/2010/09/five-craps.html

Zura Omar berkata...

kah3!! wa nk like tp xde lak button nk like kt sini..hurm..hurm... papepon wa mmg senyum panjang je bai!!

Elena Reeney berkata...

@aqram: haruslah kannnnnn.. nak hanjeng sangat ngan aku meh sini aku treat yang berkenaan seperti hanjeng.

MATAHARI berkata...

oh. no 4. itu aku.perangai hanjeng.

Elena Reeney berkata...

zura: butang LIKE ada okay. Haha.

matahari:oh okay. bersedia untuk di dump. ready go!

Misshy Innz berkata...

aku suke drama kat atas ni .
dalam maksuddddd tuhhhh. HAHA !

Tanpa Nama berkata...

dah lama rasa tapi tak berani and tak cukup kuat nak break up tu :(

Tanpa Nama berkata...

hahahaha.lantak korang la.hati n mulut tu kalau da cam prgai anjing tu mmg tak ley nak ubah pape.ye tak?
org da relak..dy plak nak melatah tibe2..hua3...so sarcastic!

Mia Mieyra berkata...

Cmne kalo kita rasa sakit sbb family dia bukan sbb dia? Perlu teruskan or bertahan?

nerves berkata...

diaglog yg penuh penghayatan..
touching
lala~

=p

C@Rr0tSu$U berkata...

buleh tak..
Bekas pakwe aku dulu.. tersalah anta msg...
Die nak anta kat awek baru die...
Then teranta kat aku..
1 sms.. aku wat bodo jer..
Tak lame pas tu..
Masuk lagi 1 sms tuk awek baru die..
Then die call aku...
Die kate..
Die sengaje anta kat aku bia aku tau die kawan ngan budak tu..
jujur la konon..
Ingat aku ayam ke nak ayam-ayam kan aku cam tu...
wat the eff...
hu hu.. kenangan la kene dump dulu.. ha ha...

Penulis.Sahaja. berkata...

fuh. beri nasihat pulak. byak pengalaman berbanding pemerhatian mungkin?

Tanpa Nama berkata...

i luv this entry..spot on!!!ure a good writer eleena..keep it up!

Elena Reeney berkata...

@inzz: drama tu saje je. menambah perisa.

@tanpa nama: tunggu je nnti mesti akan sampai kekuatan tersebut.

@tanpa nama 2: gua tengah sarcastic kat aqram sebenarnya. sebok je 24 jam ngan anna raffali. LOL!

@mia:pada ER family put first. if salah satu dari family tak suka, berkorban la. tak payah teruskan. restu tu sangat sangat penting.

@carrotsusu: nak ayam ayam kan kau? kau sepak je sekali. meh sini jadi ayam, aku toleh sembelihkan.

@penulis sahaja: tak salah bagi nasihat. benda yang aku tulis tu berdasarkan pengalaman. pemerhatian pun berlambak.

@tanapa nama 3: thanks :)

TheBentPencil berkata...

@Tanpa Nama dua: I saspek that you saspek this entri is made my aqram, no? LOLOLOL

@elena: mestila die bangga. satu skola dgn alexiaaqram la kekononnye.

@carrotsusu: hish! itu cara paling kejam untuk mendump orang. teruknya beliau. tapi percayalah, kalau kita sakitkan hati orang camtu, satu hari nanti orang sakitkan hati kita lagi teruk. ha! siapa lelaki kejam di luar sana take note ya.

MATAHARI berkata...

haha. stupid dump dump. buat aku teringat ngan kuasa-juon tu.

cik aletheea : berkata...

suke ..;p
i dump u first. bye!