21 Januari 2011

I Love The Way You Are.

Terimalah apa adanya.

Kalau masa tengah sakan bercinta, semua nampak manis. Semua nampak baik. Semua nampak sempurna. 

Taim-taim macam ni lah kentut bau petai boleh jadi bau Bvlgari. 

Taim-taim macam ni lah badan bau bawang boleh jadi bau Hugo Boss. 

Taim-taim macam ni lah gigi Halimah boleh jadi gigi Fatimah. 

Taim-taim macam ni lah mata Fatimah boleh jadi mata Halimah. 

Taim-taim macam ni lah setan nampak macam malaikat. 

Taim-taim macam ni lah mat rempit nampak macam pelumba grand prix.

Kalau gua nak list kan apa lagi yang bertukar masa bercinta, belum tentu esok pon lu orang dah abes baca. So, better gua cut the crap short.

Penah tak lu orang rasa pakwe/makwe lu orang tu yang memang pada hakikatnya manusia paling tak kacak/cantik di mata umum, tapi di mata lu orang memang terkacak/tercantik lah! Senang citer, kalau dihadirkan contohnya Aqram, lu orang tetap akan rasa pakwe lu orang tu lebih kacak. Ohh, kalau perbandingannya Aqram, apedehal ye dak? Dah biasa sangat dah si Aqram tu kalah dengan memane pakwe. Erk. Kalau yang ada makwe pulak, letaklah gadis secantik Alexia depan mata pon, tetaplah dipujuk hati mengatakan makwe lu orang lebih cantik. Alexia yang ni memang betul-betul cantik wooo. Bukan macam Aqram tu. TAPI TAPI, Alexia dan Aqram mane, haaa yang tu kita taktau. Lalala~ (nyanyian ketidakbersalahan)

Tapi, gua rase tu normal. Standard kereta kancil lah kan (belum modified jadi nissan skyline lagi), sesape pon akan rasa macam tu. Ada lu orang nak cakap kat orang lain yang pakwe/makwe lu orang buruk lagi hodoh? Kalau orang lain yang cakap macam tu kat lu orang, gua yakin ada. Kehkeh.

Orang kate (bukan gua yang kate) sape yang bercinta ni sbnanye orang yang berani. Berani mengambil risiko. Berani untuk melukakan. Berani untuk dilukakan. Berani mati, gua starlite lelaju. Ada jugak orang yang kate (bukan gua yang kate lagi) sape yang bercinta ni sbnanye orang yang kekurangan kasih sayang sampai nak kena ada pakwe/makwe untuk bagi dorang kasih sayang. Ada orang kate lagi (ni pon bukan gua yang kate) kalau dah bercinta tu, terimalah dia seadanya. Aicececewah. Ni betul-betul true love kalau lu orang dapat terima pasangan lu seadanya and never feel bored with 'em.

Sejauh mana kebenaran kata-kata orang (bukan kata-kata gua) ni, gua pon tak dapat nak pastikan. Kang gua sesukahati je bagi kepastian, tak pepasal je gua makan cacian. Gua bukan ape. Kalau nak bagi gua cucian baju gua yang berlambak bak gunung himalaya tu, okay gak. Tapi, kalau nak bagi gua makan cacian ni, hurmmm rasanya gua prefer Kenny Rogers.

Faham ke ape yang gua carotkan ni? Gua harap sangat sekurang-kurangnya satu dalam sembilanratustigapuluhtiga (currently) orang pembaca setia terfaktab ni boleh faham. Tapi, gua tak kesah sangat lu orang tak faham pon. 

Mungkin... Lu orang sedang kecewa? (bukan gua jugak)

34 ulasan:

MATAHARI berkata...

"i love the way you are" is useless, when the love walk away and wave a good bye.

haih.

bukan penggoda berkata...

@MATAHARI

kecewa ke mat? meh sini meh. kehkeh.

kc qasedah berkata...

huhu :P

kan bagus org yg aku kenal tu,menten aje. heh

bukan penggoda berkata...

@kc qasedah

nothing lasts in this world.

juliam berkata...

betul sangat-sangat tu. saya setuju. tapi paling suka part "sape yang bercinta ni sbnanye orang yang kekurangan kasih sayang sampai nak kena ada pakwe/makwe untuk bagi dorang kasih sayang"
ni memang ke? adoi kesian lah mecam ni.

juliam berkata...

betul sangat-sangat tu. saya setuju. tapi paling suka part "sape yang bercinta ni sbnanye orang yang kekurangan kasih sayang sampai nak kena ada pakwe/makwe untuk bagi dorang kasih sayang"
ni memang ke? adoi kesian lah mecam ni.

bukan penggoda berkata...

@juliam

err... depends kot. tak semua org mcm tu. tp, tmbhkn kasih syg yg ada pon ok jgk kan? hehe.

eiffel berkata...

iyerla..kopi yg kosong melekat pekat pown dikatakn manis....

hati sdg berbunga2 riang disertakn dgn burung nan berkicau~

cuba klo dah benci...

rupa nan cantek pown nampak camtaek!

Valossa Vicious berkata...

Being in love is your capability to bend reality, melihat muka pecah rumah seperti Johnny Depp.

PointBlankShot berkata...

gua nak komen. tapi ayat gua susun macam hampas.

so i keep it short.

love is all about accepting your partner just the way they are.

when you do this, im pretty sure that there will be less issues arises between both of you and your partner.

plain simple aite?

MATAHARI berkata...

@bukan penggoda

ye aku datang ni.keh3.

Farahin Lq berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Farahin Lq berkata...

aku suka part ; kurang kasih syg tu.huhu

aku kaple pon sb na ksh syg and phatian je.wakaka

plus,boifren aku relek je ckp aku ni tak cantik.kering mcm papan.

tapi aku cool je.*dlm hati,tuhan je taw btape aku na empuk boifrn aku tu.hukhuk *batok ;p

Risnayati Lammu berkata...

"i'll be never be same wif we ever meet again"
-takut dgn ayat tu bcoz aku dgn bf aku adlah PJJ. (ada kaitan ka dgn entry nie?)

Izzati berkata...

hahaha. bosan la kapel ni. bley ta na clash?? hahaha (mati kalau pakwe baca komen ni.) :P

Akulah Aqilah Itu berkata...

tipu je semua tu. hakikat nak minah cun je. aarghhh

Elise Sallehudin berkata...

btol2...

Luna Hikari berkata...

Muke bf aq aq tgk bese2 je
tp member aq sumer kate die ensem

sekian

Faizal Syukri @ Peja berkata...

Peja menerima awek Peja seadanya.. dan akhirnye dah jadik isteripun.. :D

AlexiaAqram berkata...

gua hensem, alexia cun.

tadehal lah.

kbai

bukan penggoda berkata...

@AlexiaAqram

lu terasa ke boss? kehkeh.

Husky Pusky berkata...

ayok! bos marah! putun gaji!

ciK gAyah kePohh berkata...

cople bagaii nak rakk tp haremmmm...
cople 2 mengajar kite mematangkan diry jerpp..bkn nyer kuwang kasehh shayunkk uh :)

Emerald berkata...

takde sorg manusia pun dlm dunia ni yg boleh terima lu seadanya.

puteri ain berkata...

i love the way you are..

durian! berkata...

walaupun aku garu bontot di tempat awam, bini aku sayang kat aku.

ok chow. ada hal sikit.

eszol berkata...

err

berbalik pada panduan mencari pasangan oleh rasulullah

ahha

vampire's lovex berkata...

be yourself je la masa bercinta tu..


tapi blom tntu gak...aihhh,cinta kengkadg bikin kepeningan kepda hotaku...

Tanpa Nama berkata...

kenny rogers!!!!yummy... =P

maCy berkata...

i love u. u love me. keh2

Tanpa Nama berkata...

nak cerita sikit.
pernah cakap dengan orang, lepas tu ternampak bulu idung beliau.

saye senyum aje.


sebab time tu tgh crush pada dia.


oh! hahaha, puppy love.

CiPoT CeDoT berkata...

ko memahami bro...dem !!!..sapa solo kat sini?!!!!

bukan penggoda berkata...

@CiPoT CeDoT

gua tak paham. lu mksdkn bro mane ni? dn lu tny sape yg solo ni?

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

dimulut kata boleh terima tapi dihati kutuk tinggi menggunung.. macam la dia tu sempurna sangat..
cinta tu mendewasa dan mematangkan diri serta kasi pengalaman agar tak ulang lagi perkara yang sama..