5 Januari 2011

Cinta Love El Amor Liebe Liefde L'amour

Sialan.
Gwa terpanggil untuk menjawab persoalan manusia2 yang inginkan penjelasan dari diri sendiri.

Lets talk about love, again, in another language u might want to speak.

Love is something big. Mencakupi semua aspek kehidupan manusia. Tak kira kaya, miskin, papa kedana, kaya macam sultan brunei, miskin macam miskin tegar dekat KL, penyayang, penjahat, unta, feri, ok yang last 2 words xde kena mengena langsung.

Actually, love is not all about having a two way relationship dengan gf or bf lu orang. This is absolute madness. This is not it. This is not love. Information yang lu orang ada dalam kepala ni sangat misleading.
Walaupun blog ni banyak cover tentang relationship antara dua manusia yang bernama girlfriend and boyfriend, tapi itu bukan content utama blog ni.

Setahu gwa, selama gwa jadik author blog ni, tak semua cerita cinta tu cover aspek bf dan gf.
Ok, let me make it clear, love is not all about what u had in your mind. Love is everything yang manusia gunakan dengan 6 deria rasa walaupun tak ramai orang boleh rasa + 1 other senses tu.

Mesti ramai yang pertikai kewujudan blog ni.
Cinta? what the fuck eyh? (thats me for my honest statement)

Honestly saying, gwa sendiri menyampah dengan benda yang dipanggil cinta ni kalau kena mention each and every time. Macam,
"takde bende laen lagi bagus ke nak borak dari borak and pk pasal cinta mengarut tak habes2?"


But we can't run away from it. Its us. Its love that makes us who we are now.
Yang penting bukan cerita cinta itself only walaupun cinta tu dapat limelight sebab itu topik utama,
Tapi yang penting sekarang ni pengajaran yang lu boleh grab out of the clingy blergh love story.
Itu yang penting. Bukan dok nak cite pasal cinta memanjang, tapi content and the good side of love tu yang kita nak squeeze out.

The best thing is, pandai pandai la sneak the best out of the worst situation.
Thats how we live. Ada benda baik and ada benda buruk.
Kita, diri sendiri ni la yang kena pandai ambik mane yang bagus untuk insert dalam diri sendiri.
Kita yang jadik penapis semua tu.

Jangan disebabkan lu dari kecik sampai besar kena reject dengan terus lu benci dengan perkataan CINTA tu. I'll call anybody who hate love because of that reason as LOSER. Sore loser. Alasan tu tak kukuh, and i'll LMFAO if thats the one and only reason to hate. Kah3~

"Jangan salahkan cinta bila kau tak pernah jumpa cinta tu, salahkan diri sendiri sebab tak faham ape itu Cinta."

Chill out.
Havva nyce day peeps.
Ciao~

15 ulasan:

bujal X berkata...

cinta itu terlalu abstrak kalau kamu tanya saya.

oh pertama?

saya hebat.

MATAHARI berkata...

cinta, yeah. aku suka post ini!

Husky n Pusky berkata...

This could be one of the most compelling words I ever read in a long time, I'm speaking about this piece of your article can be a cumbersome and stressful experience. Its important to understand some of the basics about what it is. it also made me think about the day I met my long time friend.

shaerin berkata...

"Jangan disebabkan lu dari kecik sampai besar kena reject dengan terus lu benci dengan perkataan CINTA tu. I'll call anybody who hate love because of that reason as LOSER. Sore loser. Alasan tu tak kukuh, and i'll LMFAO if thats the one and only reason to hate. "

Okay , sangat sokong ayat nieh !

AlexiaAqram berkata...

for a second time, i'm wondering how you can interprets all this my friend. this topic and the point are truly right, in a meantime, this could be our vision in terfaktab.

literally, i'm jealous with your brain. dem! i must admit it.

AlexiaAqram berkata...

dan-dan aku dan husky berspeaking. ni sapa punya pengaruh ni?

Husky n Pusky berkata...

aku kopipes dari spammers chatbox.kah kah kah

AlexiaAqram berkata...

macam celaka!

Sca Ndx berkata...

cinta bullshit.
komen orang dah serik tntng cinta

cinta indah
komen orang yang sedang hngt bercint

memang cinta sakit
bahagia.

tapi memang lumnrah hidupkan

penulis.sahaja. berkata...

dunia ni tak indah tanpa cinta. lets spread the love! #justsaying

eiffel berkata...

ingtkn kesah chenta yg penuh dgn khayalan...

sesiapa pown dpt mnjwb apa itu cinta. dlm plbgai jwpn...dn smuanyer btul!

ajaib, kan...

sbb..ia satu perasaan..perasaan yg xbole di sukat, di kira, di total..di tolak..

xkira pd bnda, pd org, pd hewan..

EmanCloud berkata...

tajuk main peranan kan eh font kat header tu namenye ape?

Tanpa Nama berkata...

I feel that most girls nowadays compensate their lack of love from parents/siblings and best friend...with the love of a man.

and sadly, the love of a stranger is never always true. Businesslike and sly, they want one thing, and leave when they get it.

truth is babe, whenever you feel lonely, pick up the car keys, and contact your old bestfriends to hang out, or better yet, your family.


cheerios, from your Terfaktab co-author currently on love rehab.

lesungpipit berkata...

macam mana nak salahkan diri sendiri sebab tak faham cinta sedangkan cinta susah untuk difahami dengan sebetulnya?

anOOan berkata...

cinta pakai hati itu buta
cinta pakai mata itu durjana
cinta pakai otak itu palsu
cinta kerana tuhan itu cinta sebenar


*tapi pengakhiran menjadi world record obes 400++kg akibat penangan putus cinta adalah sangat cool