4 Januari 2011

Keluh Kesah Bersama Elena Reeney - Part Budak KL

Ke hadapan Kak Elena Reeney (nama nak market je, budget nak memancing jantan berkarisma ah kan?)

Kaka eh salah, budget pemain bola,

Kakak,

Ate nya , aye ni memang sayang bebenor le kat pakwe aye tu. Okay okay tukar slang. Kita berbual I, U la baru ah gempak amat kan? Baru ah KL. Okay macam ni ceritanya. I ni memang high taste. Setakat mat mat rempit ni, I memang tak pandang. Apatah lagi mamat jual burger. Apa kes? Nak beli mascara Estee Lauder I pun kalau burger tu harga RM3.00 kena jual 40 bijik. Masakan pula I ni stock mascara sebulan pakai sampai 3 batang. Harus lah kan, I nak lawan Rozita Che Wan. Jadi I memang tutup mata kalau lalu depan mamat mamat ni apatah lagi kalau dieorang tu semua selalu buat suara suara cencorot men'suwet' I. I rasa macam apa kes weyh ingat buat suara tu I teruja tahap gaban sampai rasa nak bogel ah kan?

Tu lah, I pun tak paham la kak Elena sayang, apa kes mamat mamat Melayu sekarang mengurat tahap cipan? Damnnn.. Asyik sebut mamat Melayu je. Habis I kena condemn nanti. Haruslah nama I disebut sebut seperti U nanti. I bukannya apa, dah yang mengurat I kebanyakannya mamat Melayu, Cina and India memang la ada tapi takde la ramai sangat. Lagi lah I memang Melayu sejati, bukanlah JAWA atau BOYAN seperti minah minah office I fitnah I. Tau tak Melayu sejati yang duduk kuala sungai rambut berkarat tu? Haaaa.. Tu bukan I okay. Rambut I berkarat.. eh hello? Rambut I pakai pewarna rambut yang baru tu eh. Senang je macam syampu. Harus lah I kan budak KL, memang macam tu. Lagi lah dengan Blackberry di tangan. Aduhaiiii.. memang mengancam. Berpinar pinar bebudak lelaki melihat I.

Baiklah, berbalik kepada topik I tadi. I rasa bebudak lelaki ni kenalah meningkatkan tahap IQ mereka untuk mengurat. Hello? Kalau u guys handsome mana pun, sekali mengurat tak pasal pasal je "Eh eh, tali kasut awak terbukak." I tengok bawah, angkat muka je u all menyeringai gigi mintak no phone budget I nak bagi la kannnnn? Hellloooo? I pakai heels okayyy? Apa barang pakai converse sepasang dengan boyfriend. Heels I CHARLES and KEITH okay? Baju I tu baju ZARA, rambut I potong trend terbaru, trend MUSHROOM. Eh eh terlebih plak I berbangga diri. Biasa la I kan budak KL. Haruslah kan?  I tak main la baju baju sungai Wang ni. Apa barang bai?

Lagi satu, takde ke modal lain kalau nak mengurat? Cuba la dengan cara yang adventure sikit. I budak KL okay? Bukan budak Balik Pulau atau pun Kodiang. Ni sikit sikit ajak tengok movie,lepak Jusco, tak pun main bowling. Ingat ni gathering blogger-blogger ke? Kalau nak buat gathering blogger, baik ajak u kan? U kan blogger? Ishhh.. Apa apa ntah spesis u ni. Buat gathering bagai. Pastu buat kat bowling. Ingat ni zaman gathering #Channel dalam MIRC dulu dulu ke?

Haaa.. Apa kata pergi ajak buat bungee jumping ke, lawan go kart ke, lumba ATV ke. ATV tau apa? Ishhh tak KL la u ni. I tau u ni Elena mesti suka je kalau setakat lepak lepak taman bunga membuang masa kan? Ye la, I paham, u budak JB kan? Pemikiran kita lain. I ni kalau nak lepak lepak haruslah ke Pavilion sana. Lepak Carlos, La Bodega. Paling cikai pun Starbuck. Jadi lelaki lelaki di luar sana haruslah memilih tempat yang exciting sikit untuk duduk lepak minum minum dengan perempuan kalau nak mengurat pun. And kalau nak mengurat I sila bawa I ke SKYBAR atas Traders Hotel tu. Haaaa.. tau ke tak tau? Nak I timbulkan isu kenegerian ke tak sekarang ni?

Jadi, kesimpulan yang I nak cakap ni. Setakat nak mengurat tanya jam pukul berapa, nak no phone tanya member punya member punya member, stalk kat sana sini,takpun buat buat kenal, kem salam je la ye. U mesti sampai kan kat lelaki di luar sana eh Elena, agar mereka lebih kreatif dan berdaya sayang eh saing untuk mendapatkan output yang lebih berkualiti dan juga di sukai ramai. Dan lagi satu, I nak cakap kan Elena, apsal semua orang kecoh sangat pasal Khairul Fahmi Che Mat tu? Fine la dia power sebagai penjaga goal tapi takde la awesome mana pun and tak mengujakan langsung. Maklumlah I kan budak KL, orang Kelantan ni I tak berapa 'in' sangat.

Ok lah bye Elena Reeney. Jengok la blog gadis gadis comel semua bagai tu. Mesti ada je gambar I. Ada satu tu lagi ah I tengah berkemban siap bulu mata palsu dengan contact lense kaler merah. Dieorang memang suka curi curi gambar I buat fake identity. Sah sah yang buat tu bukan budak KL kan kak Elena?

Ok lah. Nanti I tulis lagi kat ruangan Keluh Kesah Bersama Kak Elena Reeney lagi okayyyy?


Yang benar,
Gadis se cun cun alam aka KL-Chick-Hottie,
Puteri Kathriana Maria Sofia Hazreen Cullen Swann
Iknowyouloveme.xx

25 ulasan:

AlexiaAqram berkata...

ala. I ni kalau gadis KL i pun tak heran. Stkt baju MNG sale pun I tak heran. Heels Vincci lagi I tak heran.

Apa nak heran?

pertamaxx!

shaerin berkata...

hehe . nice entry .
terbaik WOO .
:)

eiffel berkata...

camtaek!cam shilaker!!kahkahkahkahaktuih!!!!!

gwa pown dak kl kot!xderk lah gatal gedix dok sebut2 dak kl-dak kl, bhai!

rasa nak lempang-lempang jerk!bajet urban sgt lar tuh konon!

beli baju zara pown tgu time sale!estee lauder pown ntah2 kt petaling street!!!tuh yg nk dibanggakan?!!!sudahla rmbut cm jbibir pkai helmet!ptuih!

camtaek!

btw, kat lelaki tuh..kasik ler idea yg inovatip lagik kreatip nk ngorat awek..budak bwk umo bole lar nk suwit2 -.-"

unastacco berkata...

hahaha. yang benar tu memang menarik. nama nama yang perfect.

Tanpa Nama berkata...

ok... gedik kot.. cam euw euw je.. bak kate Mr K ..
org lain duk KL gak.. x de pun bajet cmtu -__-

Elena Reeney berkata...

@unastacco

bagus u noticed!! i loikeeee :)
kang tulis nama sebenar minah tu kena sue plak. haha. tapi tu semua gabungan nama minah minah budget KL sangatttt!! hahaha

Husky n Pusky berkata...

"Dieorang memang suka curi curi gambar I buat fake identity. "

selaku budak pasir gudang aku mengaku aku terasa. butthurt siak

rossoneri berkata...

lol,gaya macam culture shock je..

bujal X berkata...

ptuih! ko bajet anak dato' nak kat ko?? la ni orang-orang kaya cari kafir je buat bini~~macam marion dengan tokey NAZA..paling koman pun diorang nak muka kacuk scotland atau israel.setakat muka banjar macam kamu,buat pemuas nafsu je.tu pun masa bersenggama dia sarung kepala ko dengan beg kertas.

yang benar.

hati yang telah kau lukai.

Elena Reeney berkata...

okay. nnti aku sampaikan kat budak KL tu eh :)

sELipAr_biRu berkata...

surat betul ke ni

Yatre Hayati berkata...

hahaha budak KL habes. terhiris hati I yang budak kampung ni.

sa|ina berkata...

ahahaahhahahaha

minah tu baru dok kl ke bajet mcm sampah sarap !

aku dok kl pon x mcm tu

still beli baju kat masjid india !

ahahahahahahahhhahaa

pape pon nice entry ^_^

lassiegewdix berkata...

kalau wujud orang gini ase cm sepak jep laju2 . hahahahaharemmmmmm !

fezaL Mohd berkata...

yaw .

gua kl takda macam ni yaw .

lu pahal yaw .

hahah

Elena Reeney berkata...

Ehhh ada baiii. Apa gua tulis ni berdasarkan fakta. Ada ayat ayat tu jugak sebijik keluar dari mulut si polan. Sesuka je nak kata org hingusan la, macam baru datang dari kampung la apa bagai. Macam best sangatttt je jadi budak KL. Bimbo gila oh oh oh. Habis semua budak KL kena tempiasnya.

Tanpa Nama berkata...

@Elena: bersedia untuk kena attack dengan tuan punya badan yang disindir, macam saya selepas post sindiran terfaktab pada hari malang itu.


kadang-kadang nasihat itu cukup bahaya, kita tidak tahu apa natijahnya pada kita.

sekian,

co-author Terfaktab yang masih trauma selepas kejadian tersebut.

Tanpa Nama berkata...

@Elena

..................................................................................................................................................................................................................

sekian,

co-author Terfaktab

Cik Atiqah Shaharin berkata...

apa kena mgena dgn budak blik plau ngn kodiang. tmpt yg pling rare org nk sebot.haha~

Meister berkata...

cmnie kew dak KL??
dak yg tulis 2.. x bawak g maner la heels maskara ko 2.. mati tanah gak ko pegi.. adui.. bangga tahap gaban..
pelik2..

cik misteriusha berkata...

ahaks
sengal gilak minah ni
luku je kepale dy ! T_________T
aku yg dri lahir dok kl lepak jek
sempoi~~
baju sungei wang n TS mmg port feveret gwa crik bju
siyes minah ni culture shock !

Aimee Maziah berkata...

ehehe, tak semua girl kl cemgitu..... normally, those yg not origin from kl originally, yg act like that. mostly...

anonemus berkata...

@aimee maziah
aa elah..
"normally, those yg not origin from kl originally, yg act like that. mostly.."
ayat ni x leh belah..
klu nk ckp bdk kl bkn mcm 2 un x yah la nk tulih tekap calar komen mcm kt atas yg bajet KL tuh. gila babeng vivas menyampah kau! dgn ayat kau ni memang ternyata la ko ni budak KL bajet bagus baek beng annoying booo! boleh belah!

Tanpa Nama berkata...

Attitude and manner bkn dipengaruhi oleh negeri or negara mana kita lahir bai. Bai je la dah i org KL slalu je ckp bai2 ni. Kdg2bro.

- lyn

KISAH SUKSES berkata...

Ass Wr Wb, Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini RISWANTO AKIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU YOSHI yg dari singapur tentan Pesugihan Kyai. Dimas Kanjeng yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk menarik dana Hibah Melalui ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti dan mendapat hasil tarikan RM.347.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan mobil walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada Kyai. Dimas Kanjeng dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 082312910909 Untuk yg di luar indon telefon di +6282312910909,Atau Kunjugi Website/Situs Padepokan Dimas Kanjeng KLIK DISINI
saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Kyai. Dimas Kanjeng saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI,
KEAMPUHAN ZIKIR Kyai. Dimas Kanjeng
1.Penarikan Dana Hibah Melalui Bank Ghaib
2.Penarikan Uang Melalui Mustika
3.Ritual Angka Tembus Togel/Lotrey
4.Jimat Pelaris
5.Perintah Tuyul
Dan Masih Banyak Lagi, Kyai. Dimas Kanjeng Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.
SYARAT SEBAGAI BERIKUT:
BERJANJI AKAN MEMBANTU SESAMA YANG MEMBUTUHKAN
BERJANJI TIDAK AKAN SOMBONG DAN SELALU RENDAH HATI
BERJANJI AKAN MEMULAI HIDUP YANG BARU BERJALAN KE JALAN YANG BENAR,
BERLUTUT DAN MEYEMBAH KEPADA ALLAH SWT.
"Allahumma inni a'udzubika minal hammi wal hazani wa a'udzubika minal 'ajzi wal kasali wa a'udzubika minal jubni wal bukhli wa a'udzubika min ghalabatiddaini wa qahrirrijali"

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan." Kata Abu Umamah radhiyallahu 'anhu: "Setelah membaca do'a tersebut, Allah berkenan menghilangkan kebingunganku dan membari Petunjuk." (HR Abu Dawud 4/353)

PESUGIHAN TANMPA TUMBAL

PENARIKAN DANA HIBAH

PENARIKAN UANG MENGUNAKAN MUSTIKA