25 Januari 2011

Perempuan And Extra Laughing Nerves

Selamat hari ________ (insert days)
Hellioz in d house.

Perempuan adalah makhluk yang pelik.
Perempuan suka benda yang kewl, hensem, kelakar, cute, hamster, kucing comel, dildo, eyh? Haha~

ok2 sori kelaot.
Perempuan dalam ertikata lainnya wimmenz adalah sebahagian dari manusia yang bernama lelaki.
Itu fakta.

So, perempuan perlukan kasih sayang seorang lelaki yang mampu buatkan dia rasa Selamat dan dihargai tiap mase, walaupun masa dia tengah marah sebab PMS melanda. Bukan kasih sayang seorang pengkid yang keliru dengan jantina sebenar dia yang bertetek tapi malu2 nak ngaku sebab tetek kecik. lulz~

Pada pemerhatian gwa, perempuan mempunyai extra laughing nerves yang selalu buat gwa confuse kerna perempuan suka sangat ketawa, walaupun benda tu takde la lawak mane pon.

Acfuckingtually, Lelaki tak perlukan bakat untuk join raja lawak atau bakat untuk kerja sebagai seekor badut dekat funfair untuk membuatkan perempuan ketawa kerna perempuan sememangnya telahpun di isi tempat kosong dengan laughing nerves yang banyak. Serious.

(Case study)
Gwa berada dalam satu kelompok manusia berjantina lelaki dan perempuan.
Salah seorang lelaki yang gwa kenal dalam group tu adalah lametard. Lametard ialah lelaki yang membosankan dalam kalangan lelaki. (hellioz, 2011). So, sebagai seorang lelaki,  gwa dan groupies gwa tak pernah mengharapkan apa2 aksi extravaganza dari lametard ni untuk buat lawak sebab dia lametard. Lametard tak buat lawak, tapi orang akan bahan dia untuk diperlawakkan. Geddit?

So, masa gwa ada dalam group tu tengah minum2 borak2 sekali si lametard ni buat lawak. Lawak dia confirm2 la kalau lelaki yang dengar macam, "hek eleyh, tak lawak pon". Tapi certain perempuan dalam group tu ketawa macam tengah menonton final raja lawak pulak. Bullshit gile. Cakap sikit gelak, cakap sikit gelak. Nak mampos ke ape?

Imagine this, gwa yang blah belakang tu,
yang depan ni perempuan dalam group tu


Gwa agak impressed dengan si lametard sebab dia mampu menjana tenaga dari perempuan ni.
Laughing do require certain amount of energy. Sebab tu lepas ketawa rasa penat.

Tapi after a few sessions of group lepaking, (#englishmalay) gwa dapat conclude bahawa perempuan ada extra baggage of laughing nerves. Seriously. Kadang2 lawak yang gwa dengar tu sangat lame, sebab ia datang dari lametard, tapi, si perempuan2 ni masih lagi gelak kena rasuk dengan hantu kelakar.

So, lelaki2 di luar sane. Tak kisah la kalau lu orang bukan pakar buat lawak tahap spender basah ke lawak porno ke, jangan risau.
Tuhan itu maha adil. Dia memang ciptakan perempuan dengan extra laughing nerves untuk buatkan perempuan gelak walaupun dia dengar benda yang paling mengarut dalam dunia.

(Kadang2, lu bukan kelakar pon, cuma dia rasa semua benda yang lu cakap tu kelakar, mungkin sebab dia dah attached dengan lu)

Sekian.


26 ulasan:

fieza berkata...

sentap ahh cmneh kn..aku sikit2 ketawe..terkekek2 susa nk benti..siap.. xkesah la laki ke pompuan yg wt lwk.. pesen lak org abes ketawe bru aku nk ketawe...

Mr. Swift berkata...

Haha, siut je.
Kesian kaum yang LEMAH itu. :0



Psst! : No Feeling, Tak Ada Perasaan? 7Eleven Ting-tong
Psst! : Kalau Nak Buang Perkataan Tu Boleh?
Psst! : Setiausaha Memang Senang Nak Sebut Tapi Kalau

farah berkata...

aku kalau ketawa. susah gila nak berenti.

luna berkata...

kehkehkeh. aku ingat melambak la kes study kau. personaliti perempuan tu je kot. perempuan serius muka ketat kat luar sana melambak kot. kalau kau raja lawak tahap dunia pon, susah kot nak buat mereka gelak. then again, betol kata kau. kita gelak sebab dah attached. lepas 20 tahun bersama baru sedar, "ekeleh. sejuk betol lawak laki aku ni"

TheBentPencil berkata...

FACT: kadang2 perempuan gelak SEBAB budak tu lametard. kesian beliau, berusaha sungguh2 tapi unfunny jugak.

haryani berkata...

dah lumrah alam nak buat camne..

AlexiaAqram berkata...

dan-dan lah taim2 camni semua nak ngaku lumrah alam.

keh3~~

Zura Omar berkata...

hahhahah...aku mmg gelak besau tgk gmbo kucing tuh!!

Artoone berkata...

Selamat hari ________ (insert days)
Hellioz in d house.

berapa lama lu simpan draf?

ria berkata...

bkn semua org mcm tu. . :)

Cik Cammy Lia berkata...

terpikat dengan kucen tuh lar...

Tanpa Nama berkata...

tahniah atas entry yg tah pape ni.

lu ni banyak kondem pompuan kan?ape lu ingat laki tu SEMPURNA sangat?

come on la.lumrah la pompuan suke gelak.bagus ape.tak cpt mati macam kaum laki yg muke asek nak ketat je.

AlexiaAqram berkata...

lametard atau LIM TAT yang best?

Elise Sallehudin berkata...

salah ke ade extra baggage of laughing nerves?

adess..

Hellioz berkata...

@tanpanama

jangan la serius sangat
senyum sikit :)

cuba tgok tag tu.
oh, YHBT.
lulz~

:)

bukan penggoda berkata...

gelak susah, x gelak pon susah. kehkeh. (ni gelak gak ke?)

hurm. tp, ada sorg mmbe gua pnh ckp. klw kte gelak pada benda yg x lawak, mknenye kte ada indicator of interest kat org tu.

Lyana Marzuki berkata...

perempuan mmg suka gelak, tak dinafikan. tapi kadang-kadang, bagi aku, aku gelak sebab lawak yang orang tu buat tak jadi. so, mmg perempuan ni boleh gelak dalam apa juga situasi kot. haha.

LiNdA ZaiN berkata...

aku pompuan mmg aku suke gelak pun..even perkara 2 xla kelakar mane...

MATAHARI berkata...

meremang bulu tgk helli letak :) kat komen.

o em gee.

Amoi berkata...

kalau kat ym gua manjang letak smiley gelak.

kihkihkih

Tanpa Nama berkata...

perghh poyo nk mampus artikel lu ni der..

Hellioz berkata...

poyo lagi orang yg guna tanpa nama
lulz~

Tanpa Nama berkata...

urrrrmmm...x dpt nak dinafikan...memg btul...hehehhe...include me.. =P

ayue! berkata...

ta kelakar pon. lametard=p

nohfee berkata...

aku MEMANG suka ketawa. tapi ketawa dgn lwk kawan2 perempuan aku la. kalau lawak laki, mak aiihhh. sumpa buruk gila dgr. bukan ketawa dh, aku rasa mcm nk bg flyingkick je

Tanpa Nama berkata...

kalau x gelak, sengih at least senyum.. normal la tuh bagi pompuan..
sometimes, LAMETARD (lagu bagos lemon tart) xde r rsa mcm jual karipap xlaku..~
:) widdy~