20 Januari 2011

Nota Kaki 1: Fate/Takdir

Satu hari seorang kenalan menangis-nangis meluah rasa hati apabila dikecewakan seorang lelaki. Kasihan, si perempuan cuma bertepuk sebelah tangan kerana sapaan cinta tidak berbalas.

Sedihnya dia, payah betul nak dipujuk. Almaklumlah, lelaki itu segalanya. dialah yang paling hot, yang paling sempurna wajah, dialah yang paling rajin, dialah yang paling gentleman. Semua dia, dia Mr Right.

Bolehla. Hensem macam abang Prince Caspian ni.

Satu hari hampir sebulan kemudian saya disapa seorang saudara. Bercerita punyalah bercerita, tiba-tiba terkeluar nama seseorang.

"Kenal tak lelaki ni? Dia kenalan rakan kamu kan?" tanya saudara. Saya ragu-ragu. Eh, bagaimana boleh kenal? Lalu, saudara menunjukkan profil laman sosialnya. Sah, ada common friend. Itulah lelaki yang menolak cinta tu.

"Ah, ya. kenal sangat. Kenapa?"

"Ohh!! Dia tu, satu Uni dengan kitorg. nak tahu, geng kami dulu....|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||!"

Em. Tersensored lah pulak.

Apa-apapun, saya teringat rakan yang frust tu.

kemudian saya senyum sendiri.

Ah, takdir.

Kadangkala kita tidak tahu apa yang lebih baik untuk kita.

Sabarlah saudari. Ada yang lebih baik menunggu. Iya tak?

10 ulasan:

Honnie Fiona berkata...

ohoho

Stalker00 berkata...

tak paham

-____-

syahmi berkata...

agree!

farteen berkata...

tak phm. =(

LiNdA ZaiN berkata...

sy xfaham..tolong jelas kan..

Bai'ah Al Jaafar berkata...

salam kenalan,
eemm.. sy rasa pe yg nak disampaikan leh en.bentpencil nie adalah setiap yg berlaku ada hikmahnya, mungkin lelaki yg dipuja oleh rakan en.bent nie tak sehebat yg disangka, jadi dr rakan en.bent nie frust kendian hari, ada baiknya dia frust awal2..gitu koot... heheh...sorilah klu salah..

durian! berkata...

laki tu gay?

Lucifer berkata...

@durian!
aku pun rasa dia ghey

Naqib Mohamad berkata...

mesti laki tu playboy.

TheBentPencil berkata...

the bent pencil here!

maksudnya, wanita ni kena tolak cintanya. dia sedih. tapi tidak dia tahu bahawa si lelaki ni tak berapa sesuai untuk dia. hehehe

@baiah: wkmslm.
tepat sekali penerangan anda.


@Lucifer, durian, naqib: salahh... dah macam gossip blog pulak nih.