16 Ogos 2011

Lisa Surihani Yusri KRU.


[gambar:kredit kepada - Aliff Cullen]

Aku tak tahu kenapa aku rasa nak tulis benda ni walhal topik Lisa Surihani dengan Yusri KRU ni sudah berlalu di timeline Twitter (@comradenami) aku sudah lama dah. Aku rasa macam aku perlu tulis benda ni - mungkin kerana mendengar caci marut kawan yang terus-menerus memaki hamun Yusri KRU. Mungkin tiba-tiba dapat ilham dan mungkin tiba-tiba aku rasa ada mood dan gatal nak menulis.

Lisa Surihani - seingat aku dia ni famous sekitar djaman-djaman Adamaya dulu. Don't ever ask me when. Aku tak ingat. Kucing aku punya makanan pun aku selalu lupa beli let alone nak ingat bila drama Lisa Surihani ni. Anyway - aku selalu merasa aneh dan hairan kenapa aku tak pernah ada nafsu dengan Lisa Surihani. Aku tak pernah fap dengan imagine Lisa Surihani macam rakan-rakan aku yang lain. Bila kawan aku bertanya dengan aku tentang Lisa Surihani - jawapan aku "biasa je" - kawan aku mengugut untuk tempeleng aku kalau aku cakap Lisa Surihani ni tahap-tahap biasa je. Peh sampai tahap macam tu sekali.

Maybe Lisa Surihani rambut tak curly. Kalau aku kata girlfriend gua Erica Micheal lagi cun dari Lisa Surihani bagi aku - tu kerana faktor rambut curly. Dia pernah troll aku dengan cakap dia nak straightkan rambut - macam iklan syampu aku terus straight seraya cakap "JANGAN". I love curly hair girls. Memang #turnon. Mungkin dia ada imej-imej wanita Melayu Terakhir yang aku rasa macam, "duh", atau mungkin orang Meleis lebih ramai yang memuja artis dari saintis - dan aku ni bukan Meleis. Aku lagi rasa awek yang pakai suit makmal dan bancuh kimia jauh lagi sexy dari Lisa Surihani. Macam Olivia Wilde dalam cerita Dr House.

Anyway kepada jejantanz yang aku baca di timeline dok maki-maki Yusri KRU, lagi best kau ungkit pulak kisah cinta gagal dengan Erra Fazira - apa kes? What makes you better than Yusri KRU anyway? Dan kenapa pulak kau nak rasa kecewa tergolek dog terguling-guling sampai gua ada nampak member gua muka stress sebab dengar berita ni. Oh come on, when Michelle Branch crush aku kahwin dengan Teddy Landau - aku takde la pulak serang kat message board michellebranch.com atau emo seharian aku tak makan. In the end aku kena faham dia adalah manusia biasa yang mempunyai perasaan dengan lelaki tersebut.

Well of course kau akan rasa "peh, untung sial mamat tu dapat dia ni" - tapi mengkritik "keuntungan" mamat tu adalah unappropriated. Ini macam "tak dapat anggur masam katanya". Bagi aku Yusri KRU dah berjaya memikat hati Lisa Surihani sementara kau hanya fap dalam bilik air bermodalkan majalah Mangga.

Mungkin Yusri KRU tu artis. Mungkin kau tu hanya student repeat sem sebab sangkut paper Ugama. Mungkin Yusri dah tabur duit dan kontrak rekod rakaman album untuk menjual album serta lawatan umrah dan juga honeymoon di Disneyland Hong Kong. Sedangkan kau nak pergi beli maggi kat supermarket Kong Kong pung pakai duit tabung. So, apakah kau ini mempunyai "divine right" untuk mencerca Yusri KRU?

"Tapi cinta tak memandang pada rupa dan harta. Tengok macam kau Nami, kau gemuk dah tu duit takde pun tapi apasal kau boleh dapat awek cun macam Erica Micheal?"

Nice jab. Tapi aku takde pulak pernah menganggap aku ni bercinta dengan Michelle Branch. Dengan akal fikiran aku dapat membezakan antara menjadi peminat dan menjadi gila isim. Di bilik aku ada poster Steven Gerrard pun aku takdelah sampai nak jadi gay. Dan aku tak pernah berharap yang aku akan kahwin dengan Michelle Branch atau dalam arena Malaysia ni mungkin Shayna Zaid atau Zee Avi.

Kadang-kadang aku gelak bila baca tweet-tweet tentang Lisa Surihani ni. Bila lelaki tweet "#dearfuturewife @LisaSurihani I wish I'm holding your hand under a moonlight" crappy shit ni gua akan terus reply "pergi pachucheng la loser". Kadang-kadang aku terfikir apa perasaan Lisa Surihani bila nampak mention pasal dia dari jejantanz loser macam tu? *rasa macam nak delete Twitter*

Anyway - bukan tak boleh nak minat artis. Normal lah orang minat artis. Tapi obsessive yang berlebihan boleh buat orang di sekitar anda memualkan. Dan one thing for sure - bila mendengar berita ini aku percaya kaum wanitalah yang paling gembira bila Lisa Surihani kahwin. At least tak dibanding-bandingkan dengan Lisa Surihani lagi.

Me? My Erica Micheal is better than Lisa Surihani - anytime. I'm her biggest fan.

29 ulasan:

Wadi AR berkata...

xpe, nanti kau jumpe lisa surirumah pula CN. jgn lupe jmpot aku kawen

Indah Fallen berkata...

Naseb bukan Ana Raffali..-.-
bhaha..

CIK FERRA AWW berkata...

HAHAHA BESE LAH TU. MYBE DORANG LOVE GOSIP KAN

Hakim berkata...

we have the same point of view..

i mean,4 the lelakiMelayu mahu artis itu..

jaY berkata...

oh CN, akhirnyer... ada jg lelaki yg waras. tq2

~unlimited love~ berkata...

tu lah pasal. aku pun tak faham kenapa nak fanatik sangat dengan lisa ni. not that i'm jelous, well maybe a little bit. haha. but, seriously tak faham. anyway, lepas lisa surihani sapa pulak korang nak fanatik lepas ni eyh. hurmm.

nola berkata...

boleh sentap MR.K ahahaha

Nur Salsabilla berkata...

Walawehhh... ;)

Tanpa Nama berkata...

aku setia dgn fazura.hahaha

Hush berkata...

hoho.
agreed with the opinion!

Etit berkata...

mb sbb dia ni artis.... tu terhighligth tu... narrow sgt pemikiran... aku rase awek jual kt #param lagi cun

Tanpa Nama berkata...

fap 2 apa??xpahamm

sha berkata...

one in a million :)

KiD berkata...

aku minat lisa dalam iklan yang ada masakan tu je. lepas tu tak minat dah.

Ezza Radzwil berkata...

akhirnya! ada pun yang bagi pendapat cenggini. nice job. :)

Alia Ramley berkata...

LIKE!!!!!!!!!!!...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 16 Ogos 2011 11.31PM.

fap tu ngocok,capmelan,masturbasi.

Aslina berkata...

sebenarnye aku pon tak paham kenapa orang minat sangat dengan lisa surihani.

bukan pasal aku pompuan, aku jeles...

but i dont get it why...

tengok lakonan dia pon mcm... erghh... baik aku tengok enot. bahahahaha...

maybe because of her name kot.

panjang dan nice mcm dato siti nurhaliza.

demm... 2-2 pon aku tak minat. aku lebey suka tengok wan maimunah ngan fauziah nawi. lagi berkesan kot.

kc kasedah berkata...

*gambar lisa surihani zaman bila seyh?*

betul tu. aku tak tau celah mana perlu fanatik dengan lisa sughihani neh? lakonan : biasa je..takde pn aku tengok yg boleh buat aku KAGUM. serius. biasa-biasa je.

maybe sbb dia ada rupa dan nama yg CANTIK kot. sedangkan aku yg pompuan neh tengok dia tak bernafsu *erk apakah?!*

kemon la takkan bgaduh kot psl lisa skrg milik yusri? hello, yusri dan legasi KRU paling gah okay! sedor sedor la sikit nak sound org kot ye pun.

-kc.

little ain berkata...

girls rambut kerinting hot sehhh.

used to tell my mum to get my hair curl, tapi die tak bagii. woahhh tension!

some more curl yang macam sebelah venezuela tu kan, macam stunning yang amat. heee :D

Afiqah Azmee berkata...

Yang suka tu aku rasa maybe sebab dia dah lah pandai belajar law sampai obesi, pastu humble and manis muka dia tak payah sexy bagai. Tu pada aku laa.


Tapi aku tak fanatik pun, gitu2 je xDYang suka tu aku rasa maybe sebab dia dah lah pandai belajar law sampai obesi, pastu humble and manis muka dia tak payah sexy bagai. Tu pada aku laa.


Tapi aku tak fanatik pun, gitu2 je xD

Dee Zahari berkata...

Aku jeles dengan lisa surihani

♥CIK SHA♥ berkata...

bhahaha..aku suke gile la entri ni weh..dan komen aku adalah sama macam apa yg aslina tulis tu..jadi aku tak perlu nak ulang komen yg sama la..

Piah Becok berkata...

pempuan rambut curl is sexy... so setuju walaupun aku rambut lurus. hahahaa...

tapi betul, naik muak baca timeline pasal kuciwa dengan lisa surihani. anyway, pendapat CN betul. setuju sangat-sangat.

terbaru: Pelacur dan Pengasuh Anak

Tanpa Nama berkata...

lepas ni neelofa pulak

Tanpa Nama berkata...

lepas ni neelofa pulak

ily shafyka berkata...

HAHAHA, boleh saye tahu ape reaksi MR.K ?

rasyidahrashid berkata...

@Aslinaanyway,tambah dosa je kowang eh.
da ta suke ignore je.susa ke?

Tanpa Nama berkata...

aku jeles bab dia study obsea..tu je..