4 Februari 2011

Kebenaran Nyata - Self-Realization

This is what i see.
This is what i see based on my observation
This is what i see based on my observation of you
This is what i see based on my observation of you and me
This is what i see based on my observation of you and me and us
This is what i see based on my observation of you and me and us and everybody else.

Amacam?
Intro gwa boleh buat riot tak kat blog ni?
Tak? okbai.

***************************************************

Actually, gwa nak tulis pasal ego.
Tapi ego tu boleh tulis lagi panjang.
Sebab ego tu besar.

Bayangkan pokoknya Ego, rantingnya, buahnya, akarnya, daunnya semua mampu dirobek dengan lebih terperinci supaya pencerahan tu sampai.

Itu yang gwa jarang buat, sebab kebiasaannya, gwa buat sesuatu benda terlampau subjektif, kurang pengkhususan. Kali ni gwa nak kupas supaya kita sama sama boleh menikmati indahnya jus limau. LMAO~

Ok, gwa nak serang perempuan sebenarnya.
Apedehal sekali sekala jadik sexists?
Untuk keluar dari kepompong sexism, kau kena belajar dulu ape itu sexism
Paham? Belajar dari dalam. Bukan dari luaran.
Ni teknik infiltration yang telah lama diguna pakai oleh ninja dan special squad, or special agent.

Secara kronologinya,
Tak semestinya perempuan pakai tudung dengan purdah serta jubah itu lebih baik dari perempuan yang berpakaian maha ketat hingga mampu membuatkan para lelaki di luar sana inzal dengan tubuh gebu perempuan tersebut. Betul?

OK, tu semua mukadimah.
Best pulak bersastera, yang baca memang menyampah, itu gwa pasti, gwa pon pembaca jugak.

Perempuan suka cakap benda yang opposite.
Opposite dengan tingkah laku atau kehendak dia.
Berdasarkan buku Body Language karya (Matthew Richardson, 2007)
Women tend to speak the opposite truth because they are ashamed of the fact that they personally need something more than everybody else (men) would ever imagine. This is to secure their anonymity of ego in their self trajectory set.

Maksudnya dekat sini, paham2 kanlah ayat dekat atas,
Takkan semua gwa nak sogok. Apa guna belajar english kalau kerja guna google translator je. ye dak?

Contoh tak sempurna (takde benda yang sempurna dalam dunia ni) yang gwa boleh bagi dengan keadaan kat atas ialah

1. Bayangkan situasi or gwa confirm lu orang pernah lalui situasi ni, lagi2 kalau lu seorang perempuan berbuah dada dan ber vagina.
Lu orang kutuk2 pakaian or handbag or kasut or rambut or anything about perempuan lain, tapi dalam hati masing2 nak merasai pengalaman ada semua benda2 yang lu orang kutuk tu.
Pernah buat or experience? (sila jawab dallam hati)

Ah, lu orang jawab dalam hati pon gwa tau lu orang angguk. Kah3~
terer kan gwa? Tak?
okbai.

2. Contoh lain,
Seorang perempuan ni cakap dia tak perlukan boyfriend kacak, banyak duit, ade kereta bagai etc etc. Dia cakap dia tak perlukan semua tu. Sebab dia cakap dia boleh dapat semua benda tu sendiri. Kira konon konon independent lah.
But the truth is, She's denying the fact that she needs all of that thing she say she don't need, pieces by pieces of that cursing statement.
Sebenarnya, dia perlukan satu per satu penafian yang dibuat itu. Hati kecil perempuan tu mesti cakap macam ni "kalau la aku dapat semua benda tu, mesti aku happy sampai inzal" Gyahahahahaha~
Takyah nak sorok2. gwa tau semua konspirasi minda lu orang perempuan semua.
Dalam tangan gwa je. (borak macam pegang bukti kes altantuya je)

Ye, gwa tau. lelaki pon ramai yang buat macam ni. Gwa pon kadang2 buat macam ni, tapi, kadar penafian and opposite truth ni tak sama berbanding jantina.
Relationship Survey karya (Jenny Mckenzie, 2009) dah puratakan semua tu.
Hasil survey yang dibuat dari buku2 tu cakap,
Ditranslatekan
"Hampir 90% perempuan maksudkan sebaliknya dengan apa yang dia tuturkan berbanding 40% lelaki"

Nampak tak berapa tingginya kadar penafian yang perempuan dah buat berbanding lelaki?
Ni baru gwa petik dua buku. Kalau gwa petik 13 buku, esok gwa ambik PhD terus. Tak banyak cakap.
Esok gak gwa jadik Dr. Hellioz. Hamacam? Da rasa macam nak mintak nombor gwa blom?
Jangan harap! Ingat gwa ni penjual nombor berdaftar ke? kah3~

OK, Guys, men, boy, gentleman, sesapelah yang ade kote celah kelengkang,
Take note, tulis ni dalam buku 555. Takpun zaman sekarang kan dah canggih, tulis la dalam fon mahal lu orang tu. Tu pun nak ajar ke?

Kalau perempuan tu merungut2 taknak itu ini kungkang kungkang,
belikan dia sebijik. Belikan aje, apedehal. Tu namenye investment.
Tapi kalau dia merungut2 taknak rumah ke humvee ke pepandai la buat bodoh.
Tu name dia trick. Jangan kena trick sudah. Esok lusa gwa ajar lu orang macam mana nak elak dari kena trick dengan perempuan.

Sampai disini sahaja episod dari neraka.
Salam 1 neraka.

Regards,
(Hellioz Triquetra)
This letter is typed with computer, no sign needed.

15 ulasan:

LORD ZARA 札拉 berkata...

Meh sini aku sign-kan.

Hahaha.

In-denial akan dilontar kuat bila orang tengah marah, kecewa dan tak boleh fikir dengan sempurna.

mira berkata...

hoho.
ini mmg nk troll pmpn neh!

oh,btw,itu mmg real..

soo real when it comes to "kutuk2tpnakekceli"

eszol raar berkata...

head shot bebeh!

ironi2

lg satu, lu bwat cerita homo plak pasni

gua x nak nnti terfaktab kne label homophobic

kih kih kih kih

Amni berkata...

hahahahaha.... aku pakai tudung labuh, jubah weyhhhhh.....

AlexiaAqram berkata...

satu das tembakan tapi keluar 10 peluru.

WINRAR!

kukukakiku berkata...

hahahaah!
biase la wanita "mahu tp malu"
aku pn wanita gak :P

TheBentPencil berkata...

@eszol: saya punye komik awal minggu ni dah cukup homo dah eh. hahaha

@hellioz:
"Tak semestinya perempuan pakai tudung dengan purdah serta jubah itu lebih baik dari perempuan yang berpakaian maha ketat"
-tru dat.
dan ramai perempuan (dan juga lelaki) sangka perempuan tak tutup aurat mesti tak solat.
orang yang paling sexist terhadap perempuan adalah perempuan tu sendiri.

niDa berkata...

woooo.... sedas kena... HAHA!

mekasih ~

SnowladieS berkata...

inzal tu ape haha

Tanpa Nama berkata...

"semestinyer perempuan pakai jubah pakai tudung tu terhindar dr dosa tidak menutup aurat..jgn salah berkata...juga jangan menidakkan suruhan ALLAH swt...

Cob Nobbler berkata...

Besok lusa aku tulis pasal benda ni kat TTGB.

respond entry lu.

serius.

Hellioz berkata...

anon
plz understand concept gwa ye

what u say is true.
haha~

juliam berkata...

hellioz, yela takan nak terus terang kot. perempuan malu lah HAHAHA

bukan penggoda berkata...

pmpn mmg suka berkias beb!

RastaMat berkata...

oh perempuan..