6 April 2011

Perempuan, Gedik dan Make Up Tebal.

Assalamualaikum


Girls adalah satu creature yang paling pelik di dunia. Combinasi sel-sel di dalam diri mereka termasuk kandungan hormon mereka yang selalu tak tentu arah amat menakutkan para lelaki. Serious shhhht menakutkan. Setiap bulan, bila bulan mengambang, mereka seolah-olah di kurniakan 'Immunity' untuk memarah sesiapa sahaja.

Tapi bukan itu yang aku nak cakapkan dalam entri ni. Aku nak cakap pasal sesuatu yang lagi besar. Well, you know what, masa aku pergi tengok wayang sambil main bowling semalam, aku terjumpa seorang awek comel. Perh, gila ah comel awek ni. Pakai kemeja ketat-ketat. Pipi gebu dan mulut kecil.  Member aku kat sebelah tak berhenti pandang awek tu. Tapi memandangkan kami ni terdiri dari kaum lelaki yang baik, tak gatal dan setia. Maka, kami tak approach lah dieorang. Tapi almost the whole way tu, memang kitaorang asyik bercakap pasal awek tu je lah. Tapi actually, awek tu tak ada lah comel sangat. Tapi dah tu je stock yang ada pada masa tu. So, layan je lah.

And the, selepas tu, aku terjumpa pula dengan awek yang... Ewwwww, make up tebal nak mampus. Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded.  And, korang tau tak apa yang lelaki akan nampak kat perempuan macam tu? Yes, lelaki akan nampak macam INI.


Or INI:

Dan, dalam banyak-banyak part yang si perempuan suka make up, aku paling tak suka bab mata. Bukan sahaja bab letak benda-benda pelik di mata, tapi bab cukur kening. Ya, bagi aku, kening yang paling huduh adalah bila ianya di cukur.


Come on lah girl. Banyak lagi bulu lain yang korang boleh cukur selain dari your bulu kening.

And then then then, the hair. Yes, your hairy hair. Why the hell it must be karat? Seriously bila rambut korang berkarat, adakah korang feeling like "Rambut saya warna perang. Saya hot."? And then korang rasa ramai lelaki akan tertarik dengan rambut karat korang? Oh pehlis. There is nothing special dengan rambut berkarat. Aku tahu sebab errr.... aku pernah try masa sem satu dulu. Ehem. Ehem. Dan seriously bila aku karatkan rambut aku, tak ada satu pun lelaki terpikat kat aku and now you girls rasa bila korang karatkan rambut korang, lelaki akan terpikat? Again, pehlish.

Well. Seriously, bila korang karatkan rambut dan letak tepung yang di campur dengan bahan pewarna di muka korang, korang rasa ianya akan membuatkan muka korang jadi lawa? Lawa, ayu dan anggun macam my Fasha Sandha?

Peh-lishh.


45 ulasan:

Dinda Iva berkata...

kanda memang tak bagi cukur² kening ni..katanya xlawa...hahaha...rambut nasib bertotop....Alhamdulillah...karat nanti banyak kumpul habuk xbest.,...hahahahah

Gda berkata...

i suka entry ni..true indeed, these are the things that will make a girl looks nothing but a slut.. so girls, lets not over-do yah ;)

kc kasedah berkata...

keh keh keh =)

Uptown Lady berkata...

hahah..marvelous..suka sgt entri ni.. :D

sherah berkata...

haha karat tu le cantik. *tgn ke dada mata ke atas.puhleeesss XD

hana berkata...

haha..
mekap dh macm opera cina....
natural beauty aje la..
lagi lawa der..

GincoMerahJambu berkata...

sangat suke entry ini

Tanpa Nama berkata...

Mr.k, r u ghey??

"Dan seriously bila aku karatkan rambut aku, tak ada satu pun lelaki terpikat kat aku "

Ieka Luvika berkata...

ahaha entry besh nih...puhlish ~,~"

Hanieqha berkata...

diorg kecik2 dlu nk jd beyonce.. rambut perang kuning2 emas gitu.. so.. kne la karat kan air biar jatuh ke rambut.. rmbut bleh 0jd golden gitu..

hahaha

Liyana Lunia. berkata...

rambut kuning , kulit pulak gelap tak IN langsung T_T

Tanpa Nama berkata...

hehehe...stuju...nk 2 klo rmbut perang dh la kering gerbang...myampes jerk tgk...

anies anessa berkata...

mencik pompuan cetu..haha

hitam tue kan menawan

cik aletheea : berkata...

~ Dan seriously bila aku karatkan rambut aku, tak ada satu pun lelaki terpikat kat aku and now you girls rasa bila korang karatkan rambut korang, lelaki akan terpikat? Again, pehlish. ~

mr k,
kamukan lelaki...mmg lar takde lelaki nak terpikat, kalau ader pun lelaki patah boleh kot ;p

btw, kaler itu tu kan dah sedia ada cantek.

ARC™ berkata...

cukur kening haram doh

yan azian berkata...

k0nfius... are u man 0r w0man..???

Cik Mira berkata...

cukur kening nak paling nipis skali pastu ape mende lukis balik gune eyebrow. kan membazir namennye tu? huuuuuu. aaa rmbut karat dari jauh org boleh kenal die. sbb tu ah kot

~ abil CUMA ~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kembali Senyum berkata...

confuse too. are u man or woman ? *asking again. haha

suke part dah xde bulu lain nak cukur ? haha
betul, skg ramai cukur bulu kening mcm nak ilangkan smue je bulu kening tu. then pegi lukis gune eyebrow. apekah ?

erysweetie berkata...

hek..harini aku nmpk perempuan berseluar pendek takat peha, baby-t berambut hijau. Macam rumput panjg!

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

suka entry ni!!

Belle with Aien berkata...

Yess, Takcun gile warne warni kat mata. Oh pehlis! hehe

Mainur Hasnah berkata...

peh-lis peh-lis peh-lis..hhaahaha

Rafi Nilhan berkata...

setuju.. boleh blah awek camtu..

tapi kalau dierang dah bagi chan cuci mata apa bleh buat laa.. haha

Cha Gloxinia berkata...

Kalau bulu kening tebal & bersepah apa cter? sampai takut lelaki nak tgok. tu pun kira lawa jugak la

RastaMat berkata...

penutup tu cantek kalau ade kaler merah..
barulah lengkap..

**Bila Comel Jadi Comot** berkata...

hahah suka entry ni..betol2 xsemestinya kna makeup tebal n rambut karat baru laki terpikat..muka den baru lepas bangun tido pagi pun abg den tetap suka..(walhal air basi masih bersepah kat pipi hahahahha)

Tanpa Nama berkata...

pebende la entry
kn dh kantoi..
laen kali sbelum post
cek jantina dlu wey..

♥c!k Ann♥ berkata...

huwaa~~
mr K..
ader kekeliruan disini

Faa Eryna berkata...

terbaik, make up tebal2 ikut tempat ah kan ? haha

diari.seorang.gadis berkata...

<-- menten ngn kening ori.. like when i see it.i'll say ''i like my eye brow''
mintak2 sok kawen mak andam x saiko sy untuk mencukurnye..

TheBentPencil berkata...

nice entri bro.

cakap pasal kekening ni kan, teringat Ina naim.

banding la gambar dia time baru breakup dgn mawi (cukur kening) dengan selepas kahwin Suhaimi tu.

actually dia nampak lebih youthful dengan kening tebal dia walaupun tengah mendukung anak dua.

p.s. Mr K punya love interest kan...bertudung. kikiki

Mr K berkata...

HAHAHA.

Mesti ramai ramai haters tertanya "Mr K ni lelaki ke perempua?" haha. Jangan risau boys. Aku lelaki dan aku akan tackle semua awek2 comel korang.

Amirrah Zawani berkata...

mekap tebal kalo elok takpa lah.. kdg2 ada yg nampak macam opera cina.. hahaha!! kesian.. rambut karat mmg buruk.. rambut hitam tetap anggun :)

Lee Yna berkata...

tu la..sebelum kaler rambut xcek warna kulit sesuai ker x..lg satu wrna rambut x warna kening skali..mmg obvious la dye..huh..mmg huduh..

Farhana Jafri berkata...

makeup tbal mcm momok~~ bile tua mcm jerangkung!!! hahaha..

Tanpa Nama berkata...

@Tanpa Nama

Tanpa Nama berkata...

u make me konfius lorh .. u neh gurl ke boy hah ?

Miss Hamilicious berkata...

HAHAHA~

menarik!

atiEyka ueki berkata...

haha..even sya nie type yg bmake up..tp xdalah make up yg tbal gler nk mmpos..kalo dah sdr dri ckt rmbut mcm dah jd karat pegi lah pkai tdong.mnis jgk d nmpak kan..haha..

Wid Skyline berkata...

" tak ada satu pun lelaki terpikat kat aku...."

waaahahah~
ni kompom type entry masa lalok ni.. ngeh ngeh ngeh~

^^,

Tanpa Nama berkata...

i agreed..wkakaka...i hope one day got power to tell them...ak ingtkan maknyah td..ahahhaha

Tanpa Nama berkata...

tidak kisahlah dia ni perempuan atau tidak dan rambut karat atau tidak. yang penting nawaitu baik sesama manusia. jangan sombong. tapi yang selalu berlagak sepesyen ni kebanyakan perempuan melayu jarang tengok bangsa lain perasan mcm ni.

Disini Adrenalinku berkata...

oh. aku lebih suka menikmati makanan yang sedap-sedap dari berhabis duit beli make-up. pehlis~ cukuplah sekadar muka tu nmpk bermaya sikit, bukan mcm hantu.

Tanpa Nama berkata...

Wehh aku tertarik dengan ayat ni :

"seriously bila aku karatkan rambut aku, tak ada satu pun lelaki terpikat kat aku and now you girls rasa bila korang karatkan rambut korang, lelaki akan terpikat? Again, pehlish. "


Yang menulis ni bukan ke MR K...?? Khairul? LELAKI????

Ar U GAY...?????????????