15 Mei 2011

Major Turn On : Memikat Lelaki.

Assalamualaikum


Hello Horny Boys and Lonely Girls sekalian.

Macam yang you all tahu, aku dapat banyak soalan pasal love-love di Formspring. The issue is, why ramai gila orang (terutamanya girls) yang bertanyakan pasal love eww-eww? Kenapa susah sangat nak dapatkan someone yang kita suka? Yeah, kenapa? Aku pun tak tahu kenapa. Tapi selepas aku lepak-lepak dengan Bruno Mars beberapa bulan lepas, dia ada bagi tahu aku. "Khairul. Ingat. Love; Easy come, easy go". So yeah, that is why kalau boleh, jangan la cari yang easy-easy. Sebagai contoh, cer korang tengok citer Cinderella, Sleeping Beauty dan Rapunzel. Mana ada easy-easy love ni. Semua easy-easy love ni bullshit je. Bila tak easy, baru lah thrill. Baru lah adventure. Baru lah fun. Fun fun fun fun fun.

So memandangkan aku ni seorang lelaki yang baik, pemurah, setia, gojes dan.. baik, maka now Im gonna tell you beberapa faktor dan MajorTurnOn yang kadang-kadang membuatkan lelaki benci. Tapi most of the time, lelaki akan tertarik.

Coloured eyes (Natural)


Ada dua jenis perempuan di dunia ni yang matanya ada colour. Satu, semulajadi dan satu lagi contact lenses. Bagi girls yang matanya semulajadi warna biru, hijau atau hazel, ianya akan nampak amat cantik. Amat-amat cantik TAPI  KALAU PAKAI CONTACT LENSES, BOLEH BLAH LA. HAHA. Girls, sila jangan pakai contact lenses bewarna. Kalau rabun, pakai je spectacles / glasses. Masih ingatkah korang dengan Rule No 17 Cute Girl? Yeah. Mari kita ulang balik.

Rule No 17 - Cute Girls yang rabun:
Cute girl + Contact Lenses = Tak cute
Tak cute girl + Spectacle = Cute
Tak cute girl + Contact Lenses = Double tak cute.
Cute girl + Spectacle = Angel.

See? Just another simple calculation on How To Be Cute When You Are Rabun. No lens indeed. Girl with glasses = COOOL. No glasses but with lens = NOT COOL.

Girls in Uniform.


Imagine. Imagine yang anda adalah seorang lelaki yang baru balik dari kerja. Penat gila ah ni. Baru hari isnin dah penat. Belum malam Jumaat. Then tengah penat-penat sambil driving tu, korang nampak pula sekumpulan student Nurse yang pakai seragam nurse. Perh, dari mata yang sebelah terbuka tu, terus dua-dua luas terbuka beb. Yeah, girls in uniform memang superb. Termasuk lah uniform askar ke, uniform sekolah ke (Oh my) memang memukau.

Tapi, aku suka ambil Nurse sebagai contoh sebab.... sebab... Aku tak nak buka cerita ni. Ini kisah lama tapi memandangkan you all paksa aku untuk bercerita (ceh-ceh), maka, dengan berat hati aku cerita kan la juga...

Kisahnya macam ni. Dulu, masa aku mula-mula nak pakai braces di Klinik Jalan Gambut, Kuantan, kat situ ada seorang nurse petite tau. Comel gila. Gila ah comel. Memang gila-gila ah comel. Double gila comel. Gila yang comel. Nak pula dia pakai seragam nurse. Setiap kali aku datang buat appointment, dia akan buat muka garang gila. Oh, garang dan comel. I like. Dan 'like' tu menjadi 'like' kuasa dua bila suatu hari, dia panggil nama penuh aku tanpa melihat buku dan kad. Perh dia ingat nama aku beb. Masa tu aku rasa macam "Awak. Awak nak cabut semua gigi saya pun tak apa awak". Terus nurse masuk dalam crush list aku nombor 198 tau. Dan ini membuatkan aku rajin gila nak pergi appoiment kat klinik tu.

Tapi sayang, beberapa minggu selepas tu, aku perasan dia dah pakai cincin. Ya, dia pakai cincin emas di jari dia. Jantung, hati, limpa aku terus berkecai melihat situasi itu. So, sejak tu, aku dah tak pergi klinik dah. Yeah.. I HATE YOU. Kenapa.... Kenapa perempuan selalu bagi false hope kat lelaki? Kenapa?! *Ceh ceh. Bila masa dia kasi false hope pun tak tahu. Padahal syok sendiri. HAHA*

Special & Detail habits. 
There is a moment yang best bila korang lepak-lepak dengan a girl. Then atas certain reason, that girl tengah risau plus gelabah. Most of the girls, bila dia risau dia akan gigit bibir kiri bawah at the same time. Seperti gambar di bawah.


Tak perlu buat muka menggoda. Buat muka risau dan cuak dah cukup untuk membuatkan aku langgar tiang bila tengok. Eh tak tak. Maksud aku, buat muka risau dan cuak dah cukup untuk membuatkan lelaki (bukan aku) langgar tiang bila tengok.Small habits macam ni kadang-kadang menarik hati lelaki. Kadang-kadang, benda macam ni la yang mengingatkan lelaki kat korang. Atau pun dengan kata lain, body language dan sex appeal. Kadang-kadang, cara berjalan. Kadang-kadang, cara girl tu berpakaian. Semuanya berkaitan dengan sex appeal. Dan benda-benda kecil yang girls selalu buat sebagai habits biasanya akan menarik hati lelaki. Kenapa? Entah lah. Lelaki kan weird creature.


A girl yang unik, sombong dan susah nak tackle.


Korang ingat lelaki tak bosan ke tengok perempuan yang lebih kurang je? Balik-balik, awek yang tergedik-gedik. Balik-balik, awek yang bajet muka lawa sambil tunjukkan assets di dada. Balik-balik, awek yang mudah cair. Balik-balik awek yang desprate. Lelaki ni, dia suka tukar awek tau. Korang tahu kenapa diaorang suka tukar awek? Yeah, sebab bosan. Bosan la dah semua perempuan lebih kurang je. Tak unik.  Tak special. Tak berbeza. Tak ada kelainan.

Kadang-kadang, girl yang berbeza dari lelaki rang lain tu cool tau. Girl yang berbeza dari kita lagi lah cool. Berbeza dan membuatkan kita tertarik.

Dan most importantly, sila jadi sombong dan susah nak ditackle. Jangan jadi desprate. Lelaki tak akan suka kat perempuan yang desperate. Lelaki tak akan suka kat the girl yang mudah fall for you melainkan atas beberapa sebab. So please jangan jadi perempuan yang terlampau desperate. Aku bukan cakap ni tanpa sebab kerana aku perasan ramaiiiiiii gila girls yang rasa lonely tanpa lelaki. There is no way you guys patut rasa lonely kerana lelaki. So, sila jadi unik, jual mahal dan susah untuk di tackle.

Oh wait.. Korang tak nak jual mahal sebab takut kena mark sebagai sombong? Well, who the fuuu cares?


Aggressive & Garang Girl.


Korang perasan tak kat lelaki yang suka kacau perempuan? Bila ada sekumpulan lelaki lepak-lepak, then dieorang nampak awek comel lalu, terus diaorang kejar. Bila dah kejar, terus cucuk-cucuk nak masuk line. Aku tak kisah bab nak cucuk line tu. Tapi please la boys, perlu ke bagi ayat "Hai, nak berkenalan boleh?". Alaa, trick tu dah basi la. Korang guna trick ajak nak berkenalan tu memang memalukan aku ah. Nak cucuk tu, biar la ada kelainan dan romantik sikit. Buat-buat terlanggar ke. Buat-buat nak culik tapi tak sampai hati ke. Baru la girl(s) terpikat. Haduu.

Biasanya, kalau lelaki tu kacau perempuan, lagi perempuan tu marah, lagi suka ah lelaki tu suka kacau kan? Yeah, korang agak kenapa? Sebab lelaki suka tengok perempuan marah. Bila perempuan tu marah, akan nampak kawaiiiii. Cer korang tengok. Kalau lelaki tu kacau perempuan, then perempuan tu ignore. Mesti lelaki tu bosan kan? Iye lah. Dah tak ada respond. Siapa tak bosan. Seolah-olah kacau tunggul kayu. Lelaki mana suka menyakat tunggul kayu? Tak feel langsung.

Sebab tu lah lelaki sukakan girls yang bagi respond. Bila respond tu sebagai marah, lagi lah suka. Dan biasanya, girls yang mudah marah berjenis aggressive. Well, you know the moment bila perempuan bebel-bebel tetapi si lelaki hanya pandang sambil tersenyum? Sweet kan? Yeah, saya tahu saya memang sweet.

A girl yang tahu tutup aurat dan pandai jaga diri.


This is one of my fav. Korang tahu, kalau lelaki tengok girls yang pakai tube memang lelaki akan tertarik sebab seksi beb. Di tambah pula dengan pakai short pants. Short yang dah betul-betul paras kangkang. Perh. Kalau mana-mana lelaki tengok pun sure meleleh. Meleleh macam, perh. Perh. PERH. Tapi aku tak. Aku baik.

And there is a point di mana lelaki tu start nak get serious in relationship. Which is lelaki tu nak cari girl untuk di buat bini. Lelaki nak cari girl untuk bawak balik rumah dan tunjuk kepada mak bapak. And korang fikir mak bapak korang setuju ke nak dapat menantu yang pakai baju tak cukup kain? And most of lelaki sendiri pun sure ah tak nak ada isteri yang seksi gila. Siapa nak ada isteri yang seksi then lelaki lain pandang je sambil terliur. Pulak tu, kalau ada anak perempuan, nak ke si suami tengok anak dia pakai macam mak dia? Eww. No way.

Anggaplah korang ni lelaki. Then kat depan korang ada 50 awek-awek comel. Out of all, ada seorang yang pakai tudung, muka ayu, muka suci, pakai baju longgar then bila tengok, rasa sejukk je perut.

Dan dalam banyak-banyak girls yang ada tu, ada sorang girl yang pakai tudung bawal bersama baju Jubah Seluar Vietnam. Perh. Nak pula baju dan tudung bawal tu warna pink. Cair beb. Nampak lembut je. Nampak macam nak ajak kahwin je. Fav aku tu tudung bawal + Jubah Seluar. Well, bila korang dalam situasi ni, mesti korang sedar betapa cutenya girl yang reti tutup aurat. Sebab tu lah realitinya zaman sekarang. Brapa orang yang betul-betul tutup aurat?

Yeahh, itu adalah dua jenis pakaian berbeza kan?
  • Well, lelaki tengok awek seksi pakai tube tunjuk dada = Rasa macam nak bawak masuk bilik. 
  • Lelaki tengok awek tutup semua + sopan santun = Rasa macam nak bawak masuk masjid. Well, memandangkan you girls suka masuk bilik, then I have nothing to say.


A girl with no make up. Yet, cute.


Ini adalah benda yang paling memukau. Imagine korang tengok a girl yang gila ah comel di pasar malam kat belakang rumah korang. Dah la comel, gebu pula tu. Dah la gebu, comel pula tu. Then memandangkan korang dah terpikat kat that girl, korang pun cepat-cepat jumpa famili dia ajak kahwin. Bila dah kahwin, perh cun beb hari dia masa hari perhahwinan tu. Then bila malam, bila habis semua make up di buang, terus hilang semua kecantikan. Then apa perasaan korang bila tengok muka your wife tak seperti yang korang jumpa kat pasar malam kat belakang rumah semalam. Yeah, make up boleh ubah muka seseorang dengan banyak gila. Kalau korang tak percaya, korang boleh Google Image "With and without make up" Then korang akan nampak beratus gambar yang 'before' and 'after' make up.

Dan, PLEASE LAH. Aku tak nak ah pagi-pagi hari masa nak pergi kerja then bila aku kiss dahi wife aku, aku rasa berdebu. Bila kiss pipi berasa habuk. Kiss mulut, berasa melekit. Ewww. Pehlis. No make up okay.

*********

Well girls, bila nak cari pasangan hidup dan dibuat kahwin, korang sebenarnya ada banyak pilihan. Termasuk lah orang boleh pilih yang muka tak handsome tetapi boleh dipercayai. Atau korang boleh cari lelaki bermulut manis yang playboy. Sometimes, lelaki yang playboy adalah lelaki yang setia. Dan most of the time, lelaki yang tak playboy adalah lelaki yang tak setia. For example, a boy, dari umur dia 5 tahun hingga ke 20 tahun dia asyik bertukar-tukar awek. Umpama bertukar seluar. Hari ni seluar lain, esok awek lain. Well please, jangan salahkan dia, he is just being a man dan siapa suruh para gadis comel sangat. Hihi. Tapi, one day, that player boy bila dia jumpa someone yang dia betul-betul suka, dia akan melekat kat korang gila-gila. Yeah, selama ni dia just menacai girl untuk di eww-eww.

Dan kalau boleh, jangan cling too much on love and boyfriends. They are nothing anyway.

Apa pun, thanks sebab sudi baca entri aku. Double thanks kat sesiapa yang baca blog aku sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri.

70 ulasan:

Cinderella Rapunzel berkata...

demm..mane kau tau aku "baca blog kau sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri??"

sambil tangan kanan scroll tikus..

Honnie berkata...

perghhhhh gua sukakkkk!!

Mr H berkata...

dang.. nice gilak kau punya entry.. :-) Memang betul..

cik fara @ fanadz berkata...

eh.camne tau aku tgh tungkat dagu ngan tgn kiri?huhu.i was like, 'ehh???'

hehe.

~~lOla_laLa berkata...

hahaha..best2..taw2 je aku "baca blog kau sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri??" ,....hahaha..anda bijak lol

Cik TeN10 berkata...

special and detail habit ? haha kdg2 dri sndri xperasan pn habit tu.. ^.-

laskar pelangi berkata...

wah! yang tak boleh blah tang seluar jubah tu..camne eh seluar jubah tu...? Heeee=D

Tanpa Nama berkata...

terpikat dengan awak. <3

Si Gadis Semasa berkata...

sangatlah menarik !! ^__^

ms. cha berkata...

sumpah, terkesima jap when u wat ayt, tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri. hahahahaha~ malu i tau.

i love this entry, cume satu jek xkene ngn i kat entry ni, i xpakai tudung lgk. tapi niat kat ati tuh da ade nk pakai tudung. InsyaAllah. The moment will come. :)

cikjuliet berkata...

perghh, terbaek ah entri ni. gua suka lu beb! keskeskes.

anyway, mmg aku tungkat dagu guna tgn kiri. tersenyum at last masa baca entri ni. kehkehkeh.

roxanne de maria berkata...

haaaa...okayyy. pasni tanak pakai coloured lens dah. tapi nak pakai lens yg tak coloured tu gila mencabar. so, pakai spec jelah. *sambil tongkat dagu guna tangan kiri lagi*

JuLiaNnE JiTChiE berkata...

terbayek lah...
suke!suke!suke!!

Amierah Nabillah berkata...

serious shit aku tengah tongkat dagu guna tangan kiri. haha.

bazliahcantek berkata...

bullshit. mane kau tau aku bace sambil pegang dagu gune tangan kiri?

MAWAR BERDURI berkata...

ok... aku mmg tgh tongkat dagu guna tangan kiri.. gulp.. mcmna kau tahu ea? kau letak cctv ea...

Ketamketam berkata...

ini serius shit cool punya entri. thumbs up beybeh! :)

feeza_rashid berkata...

u r really cool. khusyukk kot baca. seriusly it is very the jujur pny post.
tapi tgh dokdok khusuk smbil kerut dahi. sekali kau bleh kata tungkat dagu guna tangan kiri ya? well. terus aku tergelakk besar. hahaha.. tanpa sedar okay! :D

peek a boo berkata...

Haha. confirm la tongkat dgu tgn kiri coz tgn knan pegang mouse scroll down nak bace entri.

Jap, soalan yg mmg nk tau sgt jwpn;

Camne nk tau laki tu btul2 serius or just nk buat kite ni stok geli2 die je?

btw, nice entri ;D

TheBentPencil berkata...

Wah, Mr K.
part contact lens bewarna t usaya terasa beb.

saya punya mata myopic lebih 5.00. kalau pakai spek tak berapa selesa dalam keadaan tertentu. so saya pakai contact leas. tapi sebab tahap myopic yang tinggi, contact lens jernih selalu hilang. bayangkan atas tapak tangan pun hilang. pastu 40 minit raba2 lantai tapi ada tepi kaki je. fail!

so saya pakai kaler hazel la. kalau jatuh nampak ring kaler hazel dekat lantai. cepat je pakai.

anyway....cik K future lawyer masuk tak dalam ciri ni? 100%? waaaah, TABIK!

Tralalala~~ Mr K jgn bunuh saya

Suhana Samsudin berkata...

okayy suka gila baca entri ni and memang betul tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri tadi.

hahaha

double like and baru tau kalau rabun dan pakai spectacle tu cute rupanya.

=D

Cha Gloxinia berkata...

TERKENA BATANG HIDUNG SENDIRI. BACA SAMBIL TUNGKAT DAGU DAN KEPALA GUNA TGN KIRI. hahaha

entry ni kelakar la. aku tergelak serious tak tipu



xD

Dayana berkata...

font color kuning against white background sangat sukar untuk saya baca. anyway, nice entry.

R (-_-)" 87 berkata...

WAAHHHHHH!!!!.... Macam mane ko tau "aku bace blog kau sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri." exactly right positions. :P. dengan keadaan gelap malas bukak lampu, kat luar bunyi guruh berdentum hujan dengan lebatnye dan aku meniarap atas katil depan lappy sambil dagu & kepala aku bertongkatkan tangan kiriku. WAAAAHHHHH kagum giler ni. Skrg 4.21pm 15.5.2011 dan uma aku sedang hujan dengan lebatnya sekarang :P

emeera asnary berkata...

ehem weyh.. knape mcm aku sume tuuu?? *pktaan yg berwarna kuning lah! hehe*

.F.e.Q.a.H. berkata...

suka3!!! hehehe...

dhayaluna berkata...

yeahhhhh..betul tu. :)

نور فريحان عزيزان berkata...

tetttttt!!!! salahhhh sbb aku tongkat dagu guna tangan kanan...aku lefthanded! LOL! ;p

but this is a nice reading :)

Amni berkata...

lol! mana ko ada org akan tongkat dagu dan kepala guna tangan kiri? gila terasa aku.. mcm ko tgk je aku buat apa... hahahhaha.....

aku sedang belajar untuk memahami lagi lelaki walaupun aku dah bertunang... =p

nur ifzah berkata...

aq suka . double like weyy !

♥c!k Ann♥ berkata...

tq mr K~~~!!
double thumbs up!!!

Tanpa Nama berkata...

siyes duh
ak tgk klu ahli2 terfaktab ni
post mr k selalu plg byk owg komen
post ahli lain x sehebat mr k
diowg suke gune bhse bombastik
tp mr k gune bhse santai

aku salute mr k.

klu ak duk bace post2 ahli lain, satu perenggan je ak da menguap. bosan.
ak terus scroll down laju2, dan terpikir, ape la penulis ni merapu ni.

by the way, ak xde akaun google, so kene la gune anonymous.
org yg penakut selame blogger duk bising ni owg yg ade akaun google, tp pilih utk jadi anonymous.

dayang berkata...

sy tungkat kepala dan dagu ngan tangan kiri sbb entry pjg haha..tgn kanan tgh scroll entry..apa2 pun entry ni bagus sbb leh sedarkan sy yg sememangnya x cntik agar x berangan nk cntik. hahahaha...

putrifayad berkata...

alamak...mcm tau2 je kan kte bce smbil tungkat dagu n kepala gune tgn kiri..hahahaha:P

best2 entry ni..:)

trahlicious berkata...

cait... aku p0wn ngah menongkat dagu gne tgn kiri mse bce td...
psikik seyh

Rapunzel Cikilolo berkata...

i am the one yang bace entri ni sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri

Aefa Aerisya berkata...

haha.. teros jatuhkan tgn kiri ni..

farah umaina berkata...

haha! salah2..ak tongkat dagu kat tilam smbil tersengih2 baca entry ni..(^_^)b

yan azian berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Khadijah Fyrrol Emron berkata...

haha , i got your double thanks :D siot je hehe

Haura Malina berkata...

haha. i got double thanks. hahhah

hidayahshariff berkata...

damn. kena sebijik. aku memang tengah tongkat kepala dengan tangan kiri. hahahahha


well.thanks mr.k.
bab player yang sebenarnya setia tu, i approved!

ain yasmin berkata...

demm nice post.

shafinaz sani berkata...

last last baca "thanks kat sesiapa yang baca blog aku sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri" chiskek! mana tau? hahaha ;D
nice post. i like abg K. oppss ;p

matsen berkata...

serius menarik entry nih...juga kelakar at the same time =)

Shareena berkata...

menarik, tertarik mmg kelakar entri ni

salemaziz berkata...

nampaknye semua yang komen entri ni tongkat dagu pakai tangan kiri. aku pon. mr K psycic la shioott!!

Ratu berkata...

heehee....kite suke! :D

kc kasedah berkata...

hehe aku suka entri ini :)

nasfatiizzatina berkata...

macam mana tahu???????????tongkat kepala pakai tangan kiri. haiyaa

azah berkata...

hahahahaha....

Double thanks kat sesiapa yang baca blog aku sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri.

ur welcom.... mmg berangan lebih nie... hahahhaha

5506 berkata...

love this entry !sgt menarik . ^^tengs mr.k

Diana Zainal berkata...

gua tongkat dagu pakai tangan kanan la bro! haha

btw, best entry!thumbs up!

Lili Sakina berkata...

eh how do u know "tungkat kepala guna tangan kiri?"...erghhh

Minda.Kritikal berkata...

hahaha! me too, tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri! siot ahh anda. nice entry anyway~ :)

orang kurang rajin berkata...

dalam banyak2 benda orang semua ckp pasal tongkat dagu dan kepala guna tangan kiri? ahah.

em berkata...

ah ha! kau memang pandai kan.
tongkat dagu dan kepala guna tangan kiri?
ya, sebab nya kami terpegun dengan penulisan kau :)

yan azian berkata...

"tongkat dagu & kepala ngn tgn kiri..." sbb tgn knan msing2 duk pegang mouse... ekekeke~

HaWa DArLidA berkata...

Tapi selepas aku lepak-lepak dengan Bruno Mars beberapa bulan lepas, dia ada bagi tahu aku. "Khairul. Ingat. Love; Easy come, easy go".>>haha intro yg lawak bro!
ouh anyway, siang pkai lens mlm pkai spec. izit triple cute? eke. wateve entry ni klaka. dats all

mai meowmeow berkata...

suka suka suka ! AHAKS .

Mustakim Mohd Rawi berkata...

Kalau fikir logic org akan guna tgn kanan hold mouse and just scroll for read the entri.so tgn kiri free, they use for tongkat daku.Most of the people will use to surfing internet baring. :))

Nur Al-Hafila berkata...

kredit la...suke=)

sya azleen berkata...

haha, suka dgn ayat last :D
macam nujum la, buley tahu seseorang tongkat dagu dan kepala guna tgn kiri :DD

bLaCk | maWaR berkata...

"...Double thanks kat sesiapa yang baca blog aku sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri..."

mang betoi pon kah8~ ;P

June berkata...

@Cinderella Rapunzel

same sutiation

elia emira_poya berkata...

this is superb . cute.. cute CUTE LA bah! nice bila lelaki tg0k ladies dgn sisi sdmikian rupa ...

elia emira_poya berkata...

this is superb . cute.. cute CUTE LA bah! nice bila lelaki tg0k ladies dgn sisi sdmikian rupa ...

elia emira_poya berkata...

this is superb . cute.. cute CUTE LA bah! nice bila lelaki tg0k ladies dgn sisi sdmikian rupa ...

sha berkata...

"baca blog aku sambil tungkat dagu dan kepala guna tangan kiri. "
pak nujum ka apa? haha.

she berkata...

haha.. aku mmg bace sambil tongkat dagu n pipi. hahaha first time comment blog