27 Mei 2011

kalau perempuan, adat lah malu-malu.. tapi kau lelaki kan?




lelaki
kau pandang mata perempuan yang kau suka dalam-dalam
dari mata kau boleh baca hati perempuan yang engkau suka

jangan tunggu perempuan confess
bertuah lah kalau perempuan nak mengaku dulu
kalau kau tak cakap yang engkau benar suka, perempuan tak akan tahu
ingat telepati ke boleh baca hati masing-masing, siap berdialog hati ke hati?

lelaki
cakap tau
cakap yang kau suka.

23 ulasan:

laskar pelangi berkata...

laki pemalu sangat tu laki yang bajet HOT jerk =D

hakeem kira berkata...

lelaki yang pemalu ni kurang curang ;)

aQi + GenGkey berkata...

bukn malu lor..
kalo perempuan yG suka tu dh b'punye mmbazir je ckp..
ahax..:D

AIMIHAMID berkata...

mungkin lelaki tu takut kena reject kot, walaupun dia tahu pumpuan tu suka dia.

pendek kata, kurang keyakinan diri. hihi.

pw3nCeSs appLe berkata...

oleh sbb rmai sgt laki pemalu nie la tercetusnya adat 'perigi mencari timba' nowadays..ecewahh!

lame kowt boys pmalu neyh..haha

y-A-n-A berkata...

hahaha. terasa kt diri sndiri. aku huru hara giler smpai laki yg kena usik dgn aku pulk lebih malu dr aku sndiri. -.-'

najihatussolehah berkata...

x ske lelaki yg sengap2 camnih..x cakap pa2..tp gossip da tersebar...

Orked Desa berkata...

amboi3....
x der yg nak confess kat cik orked ke???

fatenalina berkata...

boleh tak kalau sy cakap lelaki mcm nie lelaki yg penakut..?!

~Ati_Hime~ berkata...

wah! aku suka ini blogger sebab sama taste lagu..ai like m.nasir.. :D

huda mohtar berkata...

suke2...
boleh tuju lagu?hehhe

oda narwida berkata...

@hakeem kira
kurang curang, tapi boringgg.

Dee Zahari berkata...

melepas la jawabnye..
simpan perasaan dlm ati buat apa, bkn org tau pun.
nnti menyesal xsudah bru tau

*nada marah

syahida _masri berkata...

@Dee Zahari

cakap laaa. pliss ^_^

emeera asnary berkata...

lelaki malu? itu yg merBAHAYAAAAA,, hehe ;P

fatinshah berkata...

sangat suka entri ini. :))

nur berkata...

"jangan tunggu perempuan confess
bertuah lah kalau perempuan nak mengaku dulu"


aku stuju part bertuah uh

Akulah Aqilah Itu berkata...

aku sokong!!!!*tetiba

Aslina berkata...

kekadang dier bukan pemalu pun. tapi memang tak suke. wat hape mau confess...

cuma gosip je la jenis tak paham bahasa, sesuka hati je tersebar.

ecewah. cakap berdasarkan pengalaman ni weh. hahaha

Mr Syafiq berkata...

sometimes, lelaki bukan pemalu. mereka cuma, cuma, nak bajet cool :)

edi berkata...

lelaki macam ni bukan pemalu. Dia sgt suka kan perempuan itu hinggakan dia takut kehilangan kalau dia berterus terang. Dia lebih rela berdiam diri asalkan dia boleh berkawan dan masih boleh dekat dengan perempuan itu

NAbila berkata...

@hakeem kira btol2,setuju.

mr E oSk gurL berkata...

lagu ni... aku rasa cam ni...aku gadis, dia jejaka....aku dh confess...dia x reject...dia x benci...tp dia x ckp syg... dia layan aku je...sbb aku je yg spend masa yg dia...dia x penah jiwang...tp dia slalu hepi dgn aku & jarang dia nk keewakan aku x bersebab...ok...aku x faham...tu je~ @.@