26 Mei 2011

Lelaki X & Perempuan Y

Semua dah start tulis entry masing2
Sebenarnya dah lama minggu lagu ni gwa nak initiate. Tapi masing2 busy dengan hal duniawi masing2.
In the end, voila! Its on.

Sejak berkurun lamanya, lagu yang paling ideal untuk gwa dengar kalau ade masalah dalam berkasih sayang (yucks) ialah lagu dalam album X&Y, Coldplay.

Nama album coldplay tu je dah gambarkan betapa album tu dihasilkan untuk lelaki n perempuan embrace the songs lyrics and  rhyme. X untuk lelaki Y untuk perempuan.

Fix You.
Lagu ni banyak illustrate pengalaman (if u had one) everytime u try to be in a relationship.
Take a good look at its lyrics
"When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need"
Apparently, benda ni sentiasa berlaku. And sentiasa akan berlaku. Sebab tu kita akan selalu face trial and error dengan relationship thingy.

In relationship, Lu orang tak perlu salahkan siapa2 kalau benda tu gagal. I mean, what will u earn from that blame game? Satisfaction? Mungkin puas. Tapi untuk sekejap je. Lama2 lu orang akan fikir good side dengan bad side of playing the blame game.

Kalau kita cuma belajar untuk salahkan orang lain everytime we're in a relationship, we'll never get as far as we always hope to. Improvise. Memang la kadang2 past relationship tu buat some of us live in trauma, tapi every relationship has its own good side. Jangan asyik nak pandang benda2 yang buruk je, cuba sekali sekala cari the bright side of it and applied them shit to the new relationship. Kan lagi bagus?

Gwa xnak tafsir every inch of the song to y'all readers. Gwa nak lu orang faham ape yg dia nak sampaikan. We all do make mistakes. Sengaja ke tak sengaja ke its us. Its human nature. We make mistakes. Because its apart of the learning process. Kalau kau tak pernah buat salah, kau tak tau ape yang betul and salah. Senang kan?
"I promise you I will learn from my mistakes"
Kalau lu orang pernah tuturkan ayat kat atas tu, make sure lu orang buat. Jangan cakap je. Cakap banyak pun tak guna. I love you i love you i love you tapi dengan semua orang pon cakap benda yang sama. Kan ke agak celaka disitu?

Gwa ada nasihat celaka yg tak berapa nak celaka sangat la untuk lu orang harini
"Sayang guna hati, bukan guna mulut."
Ciao~








10 ulasan:

Husky Pusky berkata...

Coldplay FTW!

roxanne de maria berkata...

"Sayang guna hati, bukan guna mulut."

hahaha. memang agak celaka di situ.

Cinderella Rapunzel berkata...

Ahh...Chris Martin..

biruMerah berkata...

chaoo gune mulot..hahahha

Winono berkata...

coldplay..epic. enough said.

kc kasedah berkata...

PERGH DEEP SIALLLLL!

mushroom berkata...

touching dalam

Asma Amira berkata...

"I love you i love you i love you tapi dengan semua orang pon cakap benda yang sama. Kan ke agak celaka disitu?"

mmg celaka kan..hahaha

Yuyu Musa berkata...

In relationship, Lu orang tak perlu salahkan siapa2 kalau benda tu gagal.


yup.aku setuju.tengah nak marah,frust mmg rasa nak salahkan orang tp cube 2,3 thn lepas tu , rasa pengalaman tu bharga sgt dan lbih bahagia dari dulu.

:)

nur berkata...

"Sayang guna hati, bukan guna mulut."



cool, ak ingat nasihat uh sampai mati. =D