5 Oktober 2011

perempuan



perempuan

perempuan ini adalah manusia yang selembut lembut manusia.
tuhan jadikan perempuan dengan hati yang lembut dan tulus.
walau sekeras mana pun dia, walau segarang mana pun dia, walau sekental mana pun kau lihat dia, air matanya akan jatuh bila dia merasa terluka.

perempuan

dijadikan tuhan untuk dilindungi dan dikasihi
dijadikan tuhan untuk dibelai dan diberi perhatian

sekental mana pun dia
sekeras mana pun hati dia
gugur juga air mata bila dirinya dibentak bentak
terguris juga hatinya jika tak dipeduli di kala dia perlu

perempuan

salahnya dia perlu dipandu
kejadiannya bukan lurus malah bengkok dan keras
itu fitrah
fitrah kejadian manusia yang tertulis sejak azali lagi
didik dia dengan hemah
kasihi dia selayaknya

perempuan...

27 ulasan:

Eqa Yazid berkata...

sebagai perempuan, hati aku tersentuh bila baca... mudahnya kita sbg perempuan rapuh...

ceklala berkata...

lelaki takkan mudah faham perihal perempuan...

HaNaHLuvHerLife berkata...

this post remind me to one song entitle, wanita

Atiqah Wadiah berkata...

betol..even luar nmpak ganas,tp dlm hati ada taman..huhu

Tanpa Nama berkata...

perempuan,

sebrutal mana luaran.
sekental mana fizikal.
sehebat mana pendidikan.
hati perempuan tetap perempuan.
seorang yg penuh dengan kelembutan, kasih sayang & cinta.

Tanpa Nama berkata...

dan aku adalah perempuan yang kebal hatinya. bukan keras jiwanya...

Fiey AzwaNi berkata...

sangat istimewa dilahirkan sebagai "perempuan" :)

saya suhada berkata...

indah .... :D

Tanpa Nama berkata...

secekal hati kita masih kecil menunduk bila goyah pada ketikanya..

Tanpa Nama berkata...

pada ketagihan kasih
mencari sekelumit sayang
perlu di lentur pada kehalusan jiwa.
bukan untuk di patah riuk
hanya di beza dengan wanita lainnya.

Eyka berkata...

true :)

nor'ain_sunflowerz berkata...

ain minta izin untuk share di blog ain ya?

norinaomar berkata...

nice,simple yet amazing!

aZua berkata...

serius , even aku kasar , tapi .aku pun ade hati gak weyh .

little.pingu berkata...

sebab tu la pmpn lagi dipaksa-paksa, lagi die memberontak..fitrahnye bengkok dan keras..

♥nitnot abc berkata...

perempuan . . .

specsy berkata...

yeah. fakta,

cik yuki berkata...

fitrah seorang perempuan . .

sYafIk-wAy berkata...

namun aku tetap mencintai seorang wanita ...

Tanpa Nama berkata...

itulah hakikat seorang perempuan..
walaupun kelihatan keras dan kasar luarannya..namun dia tetap seorang perempuan yang dicipta untuk dilindungi

Tanpa Nama berkata...

walaupon aku kasar and brutalgila, tapi hati aku lembut gila..cepat sangat menangis...tak leh nak berlakon jadi btl2 brutal

Tanpa Nama berkata...

copy boley ?

shahirahkhairudin berkata...

boleh :)

shahirahkhairudin berkata...

aaa.. SK kata boleh bagi pihak orang yang nulih ni. tq tata.

Tanpa Nama berkata...

trimass :))

Tanpa Nama berkata...

ak penah dengar ni. fynn jamal kan?

Tanpa Nama berkata...

Tp sbgai perempuan jgn terlalu percaya pada lelaki.. Lelaki bkn semua baik n bley percaya!!!