7 September 2011

Your Relationship Is Not A Priority Unless You Are Officially Married To That Person


Dok sebok ke hulu kehilir kanan kiri depan belakang siang malam pagi petang dengan kekasih ang. Ang kawin dah ka? Confirm kawin ka?

Memang la rasa macam tak cukup je semua benda kalau kekasih ang takda kat sebelah ang, tapi jangan clingy sangat boleh dak?

************************************

Maka diceritakan bahawasanya sebelum seseorang itu berkasih sayang dan masih lagi single and available, dia ada life. Dia ada benda nak setel. Dia bukan manusia yang digaji kerajaan dunia untuk lepak dengan kekasih dia 24/7. Dia juga manusia biasa. Dia tidur, dia makan, dia ada family, dia ada adik beradik, dia ada kawan, dia ada segalanya kecuali kekasih dia masa dia masih lagi single.

Oleh itu, bangunlah wahai manusia. Dunia tak bergerak antara kekasih dan kekasih sahaja. There's more to life.
Sebelum lu ada gf/bf, lu jangan lupa, Lu orang ada family, ade member2, ada semua orang yang lu orang pernah rapat masa lu belum lagi ada gf/bf. Jangan dok mengharap kekasih lu orang akan sentiasa ada dengan lu orang 24/7.

Depa pun nak gak hidup udara ketenangan sorang sorang masa depa serabut.
Tak payah la dok tambah lagi serabut kepala hotak asyik nak fikir pasal relationship je tiap masa. Alahai. Dengan tuhan pernah ka ang buat macam tu? Pernah?

Tiba tiba dengan kekasih sibuk nak clingy lancau. Konon tak boleh hidup kalau jauh jauh. Butoh pak hang lah. Jangan jadi manusia sceptical sangat lah. Pandai pandai la bahagi masa. Pandai pandai la kawtim sama sendiri. Kalau sayang sangat, depa takkan pergi mana mana. Unless tuhan tarik nyawa depa awal la. takpun accident mati katak atas jalan.

Be realistic please, people. Relationship with you and your lover is just a portion of your short life. Love life. Live it wisely. Do not get stucked up with your relationship until it gets you nowhere. Once u get nowhere, i bet your lover will leave you alone, because u are no longer you but u are one stucked-up-person-who-thinks-your-life-only-revolves-around-you-and-your-lover. Life's a pace. Catch up with it.

Ciao

37 ulasan:

Wadi AR berkata...

butohh pak hang laaa. *marah sgt ni

nur hamirudin ismail berkata...

betul! setuju 100% !

yann berkata...

sangat !!!! haha . menyampah aku tgk

i e i n ismail berkata...

hebat mungkin bila ada bf/gf sampai tinggal kawan -.-

perempuan berkata...

Heh. If only he knew..

Lyana M. berkata...

Power!

Tanpa Nama berkata...

wa yakin ramai yg butthurt ngan entry ni..

Bunga Cengkih berkata...

betollll!!!!xde pape relationship wat pe nak melekat 24/7 kan?wuuuuu.....

AsyieqiN Rkey berkata...

suke.."konon tak boleh hidup kalau jauh jauh"

ini memang power punye..tehehhe

yunZ berkata...

paling benci utamakn kekasih padahl kwn yg kenl bthun lama tinggl gitu je

Tanpa Nama berkata...

waaa helly..
lame tak nmpak..

lg sorg..mane si ER ni..
dh lame x tulis kt sini..lama betul raye...

ini sgt best..
infinity thumbs up for this entry

Qaseh berkata...

ahhh benda ni common la ni...
lagi2 perempuan, potong gigi aku ni kalau cakap tak.
kalau boleh melendat melekat mcm belangkas 24 hours.. aku pun pelik hari2 dok jumpe,msej/call 24/7 ..
nak keluar, nak hangout dgn kawan pun siap mintak izin bagai, if pakwe tak bagi, tak mau keluar..

puiiiii.. mcam pakwe tu pulak dok bagi makan beli beras.

puiii lagi...~~

Syara Mohammad berkata...

what to do? lain orang lain ragam... =.="

abu_dolah berkata...

yang ni gua suka! keh keh keh

rerehalim berkata...

Sape yg jenih mcmni melekat melepek menyendeng dan seangkatannye pasti panas ponggong.

dee berkata...

sgt setujuuu!

sYafIk-wAy berkata...

sokong kaw sgt2 . haha

aiko kato berkata...

agreed..nk clingy can...get married la..then no one cares~

|| A r a W a n i || berkata...

Wa sokom!

Eh, apsal pakai wa plak?

**Bila Comel Jadi Comot** berkata...

terbaik!!! suka sgt entry nih

jiranmafiarussia berkata...

nice weyhhhh.

dapat kekasih hati, member pun tinggall. demmit.

LuLu BoOLat berkata...

btol3.. aku pon pnh cmni.. hahaha last2 clash gak.. bile bce entry ni, sgt mnyedarkan aku yg aku mmg da jd org lain mse tu.. like like like diz entry...

Nurul Atiqah Yazid berkata...

butoh pak hang laa.
marah bonaa ni. HHAHA :D

Tanpa Nama berkata...

ni PERSONAL komen ak..
ak ngan bf ak sekarang pon camni...
ak pon dulu penah meluat ngan orang2 yg camni..tp bezanye meluat2 ak pon, ak x penah nk kutuk2 n suarakan...bia la mende 2 ak kutuk sorang2 dalam hati

ak selalu hang out ngan member2 ramai2...
tp yg pasti mesti si dia pon ada sekali
mungkin orang sekeliling cam SEMUA pengkomen di atas akan MENYAMPAH cam komen2 korang
tp ak sendiri x mampu nak elak benda yg datang secara sendiri..
things come naturally
we never ask for it
mungkin sbb ak percaya pada hubungan ak dan pd si dia
mungkin sbb ak percaya yg ak boleh bergantung harap pada si dia
lagi2 bile 2 2 belah family da kenal, so ak rase selamat
bg ak, sayang nak lepaskan hubungan yg da 6 tahun cam2 je....
so, kpada SEMUA pengkomen di atas, ape kate korang approach orang yg korang nampak asik nak berkepit je...tanye dorang nape dorang cam2...
maybe korang akan paham sebabnye...OR maybe korang akan paham bile korang da sedar/terkena sendiri...
korang akan paham yg we are not looking for friends yg banyak (based on quantity) but it is really good to hv someone yg korang bole rely on; quality is more important
dats y orang yg da lame kawin akan kurang bersama teman2 sendiri sbb korang akan sedar sendiri sape je yg akan bersama ngan korang SUSAH n SENANG..dats is ur life partner..

..pengalaman buruk ak bersama kawan2 membuatkan ak lebih menghargai si dia..sbb ak tau kawan hanya tau menghukum tanpa mahu menyelidik sebab musabab sesuatu benda...

Sekian....

mushroom berkata...

hah setuju sgt~!

♥nitnot abc berkata...

HAHA , marah bebenau bang ?
yeah betull ! iloikeit . D:

bLaCk | maWaR berkata...

get a life la weh!!!!

bosan aku ng org lagu nih~

@tanpa nama-apa kata hang kawen ja? time tu dya baru betoi2 jadik life partner hang..

couple life vs married life isn't d same sweetheart..

penah dgq? WHEN POVERTY KNOCKS THE DOOR,LOVE FLIES OUT THROUGH THE WINDOW...

kalaw dh kawen hampa share susah senang memang aku nak salute klu x xpayah~ hang kawan p la 10thn pon, klu bukan jodoh hampa...mai thn ke-7 bley clach jugak...

wallahu'alam~

@tanpa nama-jgn nak suh aku pikiaq +ve...suh aku pikiaq msa depan xpa~

Tanpa Nama berkata...

ex bf aku mcm ni..tersgt la clingy gila..nak melekat dgn aku 24/7..siap demand aku tinggalkan member2 aku sebab dia pun tinggalkan member2 dia..yg herannya aku tak pun minta dia buat gitu..gila ke nak buat cam tu..tak bole la cam tu..org yg dah kawen pun takla mcm tu..last2 clash siap ungkit aku tak priority dia..ish tak paham aku lelaki tu..

Tanpa Nama berkata...

ala..x yah dok kata ada awek bru tinggal kawan,yg kawan pon bleh lupa kawan bila senang,x payah nk jumud sngt la pemikiran,cakap mmg senang,tulis mmg mudah,tp bila ada ditempat org tuh,maybe korang gak jadi benda sama,so,nasihat bebaik la,budi bahasakan budaya kita,adios!!

Tanpa Nama berkata...

@Tanpa Nama

klu dia x bg kawan lainan jantina,tngok dlu mcm mna keadaan.. ni ,x yah dok kawan sngt la lainan jantina klu stakat suka2 kawan ,lainla atas dasar pelajaran... klu dia suruh tinggalkan kawan pompuan,lain la..

Tanpa Nama berkata...

@Qaseh
xyah dok pelik sngt la.. tu hak depa,klu lu x puas ati,diam2 dh la.. bkn depa call hari2,tetiba kradit ko abis..
"puiiiii.. mcam pakwe tu pulak dok bagi makan beli beras."abis,ko dok bg depa mkn beras ka?so,x yah dok tension2 sngt la...

Aimi Amira berkata...

tak terlintas benda lain melainkan perkataan SETUJU DENGAN SEMUA YANG DIPERKATAKAN.

deylaSUPERB . berkata...

OMG ! OMG ! i luv it ! superb ! haha !

oNy NaKaShiMa berkata...

we're not a lovey dovey couple y berkepit spnjg msa..y nk beromantik, berjiwang sllu..
we're just a simple couple n we're happy with it..

Balqis Riza berkata...

superb

Tanpa Nama berkata...

Different life different situation.... tpi mmg agak panas utk kapel2 yg bkepit spnjg masa nieh...

vampire and his lady berkata...

hoho., entry ganas., emm,, actually everything ada pendapat dia memasing kan. more trust to friend actually. and family untuk choose what is the best for us.