5 September 2011

Erti sebenar akad nikah

20 ulasan:

cik Ida berkata...

nice!!

nak mintak izin share boleh??

Terbang Bersamaku berkata...

mmg inilah fakta erti akad nikah yg sebnar..
nice entry..mmg terbaik.. =)

~ms.Cahye~ berkata...

mau berlafaz2 jadinya..hahah

Puteri Biru berkata...

hah, isteri bukan hakmilik, tapi amanah Allah.

fizamonster berkata...

woww! :o

Dorky Guy berkata...

kongsi la. aku pon copy je ni orang post kat facebook..huhu

afrohead berkata...

selalu orang terlepas pandang.
superb entry!

kudos.

sYafIk-wAy berkata...

berhasrat untuk kahwin tuh kenalah kuatkan diri tok jadi lebih bagus lagi .

IzwanNie Ey-nia berkata...

bsarnya erti nikah tu... nice entry!

Hannah Haykhall berkata...

terbaik lah!

Syazwan Che Deraman berkata...

meremang bulu roma bila baca yang tu.
heheh.
nice!

tonaH iS herE berkata...

dalam rupenye maksudnyer~

ezral ghazali berkata...

kalau dok lafaz berulang2 kali tu, maksudnya dosa2 banyak tu nk kna tanggung...

Cik Saila berkata...

mohon share eh :)

Tanpa Nama berkata...

nak takutkan orang nak kahwin ke?

Eyzan Encha berkata...

betol3.

Artoone berkata...

lame. erti itu untuk mereka yang takut memikul tanggungjawab dan tidak ikhlas menikah.

wawa berkata...

salam..harap org faham yg dosa tu tetap masing2..maksud 'tanggung dosa' tu bukannya mengambil dosa isteri menjadi dosa sendiri..bukan...cuma contohnya, isteri tidak menutup aurat di khalayak ramai, isteri berdosa (dosa sendiri) tetapi si suami juga turut berdosa sekali sbb dosa tidak menasihatkan dan memastikan si isteri menutup aurat...

takut2 ada yg salah faham..itu saja...

sekian,
wawa

damia safirah berkata...

mmg betul pun...

Kentang_ berkata...

Entry OWNING, wawa AWESOME!