11 Mac 2011

Terfaktab Dalam Cinta,Terfaktab Dalam Karier - Itulah Aku.



"Cinta yang agung adalah cinta yang gagal. Cinta yang paling lekeh adalah cinta kertas kepala agong" - Hishamuddin Rais.

Siapa tak pernah gagal dalam bercinta? Aku rasa tu sama ada dia memang tak pernah bercinta (which is a reason why dia tak pernah gagal) - or it's a blatant lie. Everyone pernah gagal dalam bercinta.

Pernah aku melabon satu malam - dari jam 10 malam hingga 12 tengah hari dengan seorang teman - tentang cerita epik cinta aku. Kalau kau nak aku cerita pasal kisah cinta aku - I remember all and in-details - lebih detail dari kajian ilmiah pengkaji sejarah Tutankhamun.

Dalam hidup aku - aku pernah couple dengan 8 orang perempuan. OK - I'm straight but not narrow. Selangor 3 orang, Johor 2 orang dan Pahang 3 orang. So far takde negeri lain yang datang menghinggap. Well,bila aku beritahu kawan-kawan aku yang aku pernah bercouple dengan 8 orang before this, dorang cakap "Wowwww!Gila gempak sial.Aku baru 3 je". Aku sentiasa menganggap mencari cinta ni lebih kurang mencari kerja. Seseorang yang single dan mencari girlfriend dianggap penganggur cinta. Dan kalau dia dah desperate sangat dan meminta-minta dia dipanggil pengemis cinta. Aku rasa aku dah jatuh ke tahap pengemis cinta. Desperate? Admit it,kau takkan mengarang puisi berbuih-buih setiap hari untuk dibaca di angin lalu - it's quite pathetic isn't it?

So - apa pendapat kau dengan orang yang couple 8 orang dari 2002-2011, 9 tahun ni? Purata setahun seorang more or less. Success? No - it's epic failure. Kalau kau jumpa dengan orang yang seumur hidup ni setahun sekali tukar kerja - mamat ni boleh dicop dahi sebagai loser - masa depan tak terjamin. Bagi aku - lebih baik 1 couple dari mula sampai akhir - tapi kekal lama dari tukar-tukar macam aku ni.

Sabar - aku bukan suka tukar-tukar ni. My first girlfriend tinggalkan aku selepas 3 bulan bercinta. Dia suka aku sebab aku ni dulu lukis komik percuma (aku lukis kat sketch book dan aku bagi member-member baca - percuma - macam novel percuma "Awek Chuck Taylor" aku). Lepas aku masuk UiTM - dia jumpa seorang anak Datuk yang ada kereta besar,yang mampu belanja dia macam-macam - sedangkan aku nak jumpa dia pun jalan kaki je. Nak pergi dating naik bas. Well, anak Datuk tu menang dan aku kalah over kekuatan kewangan. Simple as that.

Second girlfriend - boleh kau refer kat blog Awek Chuck Taylor aku. 5 minit sekali nak call. Aku nak tido tak angkat phone pun - dia tuduh aku curang. Aku tengah kerja cuci pinggan kat kedai tomyam (part time job) - pun dia tuduh aku tengah menyundal dengan perempuan lain. Aku tak mintak ini untuk berlaku (break up), tapi kalau kau kat tempat aku - kau buat apa?

The third one - Awek Chuck Taylor. Aku admit she's brilliant, she's genius and pretty. Well - cuma dia panas baran dan suka baling botol Nescafe kat aku (kalau kena kepala bocor, mambang) - and with her, aku belajar banyak benda. One thing yang memisahkan aku dengan dia ialah Lautan Pasifik dan Banjaran Rocky - which dia dah pindah ke Canada dan tak hingin untuk balik ke Tanah Hujung ni. Aku,sebagai seorang realis terpaksa anggap that this is the end of the road.

The fourth one - couple dengan member sendiri which is hanya work out for one week, tak menjadi sebab "Weh,aku rasa macam tak best la dengan kau ni Nami, dulu boleh je kutuk-kutuk tapi sekarang nak kutuk-kutuk,nak sekeh-sekeh kepala dah tak boleh dah".

The fifth one adalah pisau toreh getah paling unggul sejak Henry Nicholas Ridley memperkenalkan pisau toreh getah di Tanah Malaya pada tahun 1895. The fifth - masa tu hari raya dan aku kat Seremban. Dia di KL. Tahan dia pergi rumah ex dia di Kuantan dan kereta rosak di Gambang. Aku kat Seremban tunggu dia kot-kot nak datang - dah siap nasi impit,rendang dan ketupat palas. Nope - instead dia pergi Kuantan,and kereta rosak - panggil aku send duit RM300 untuk repair.

Kalau korang jadi aku - apa korang buat? Well - love sometimes can make you dumb - aku loan member aku RM300 (masa tu aku belum kerja) dan aku send kat dia. Not included setiap hari aku topup dia dari hari pertama couple sampai hari terakhir, topup RM10 setiap hari - yet call aku for only 5 minutes. The rest aku tak tau dia buat apa dengan kredit tu.

The sixth one is adik Awek Chuck Taylor. Juga terpisah Lautan Pasifik dengan Pergunungan Rocky - tapi tidak seperti kakaknya, dia memberi jaminan untuk pulang selepas habis belajar pada tahun 2009. Dan berkahwin pada tahun 2011. Pada 8 Julai 2007,dia meninggal dunia.


I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high,near reached the sky
But like my dreams,they fade and die
Fortunes always hiding
I've seek it everywhere
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air


Nombor tujuh adalah yang paling lama dalam sejarah cinta aku - tiga tahun.Yeah I admit, hubungan ini terputus kerana ada orang yang sabotaj relationship ni. It was at that time, aku baru lepas kena halau dari rumah, jobless and homeless, hidup scavenging and restless, masa ni ada orang cucuk jarum dengan dia - cakap aku tak setia. Aku ada girlfriend baru. Damn, hidup mengais sampah ada hati ke nak ada awek baru - cuba kau cakap dengan aku? Tapi dia ni mudah percaya cakap orang - sama macam gaduh hari tu sebab ada orang lain cakap yang aku anggap dia ni cuma penyedap aku je - which is wrong. Kalau tak,kenapa aku sanggup redah hujan dari Seremban ke KL semata-mata dia tertinggal bas nak balik rumah dia kat Puchong?Sebab dia mudah percaya cakap orang dari mulut aku sendiri - maka we're broke up.

Nombor lapan bertahan sebulan. Ini sebab ada "War of the Ex-Girlfriends" sampai dia pun tersangkut sama. Oh ya - paling best, ex boyfriend dia gila talak kat dia so that makes me feel annoyed. At first, bila dia cakap dengan aku yang ex dia nak jumpa, I just say to her, "Go ahead. Kawan pun kan anyway". Sebab aku percaya aku takde right nak kongkong sesiapa. Aku pun tak suka dikongkong macam my second girlfriend aku buat dulu. Dan dia ni ramai peminat dan setiap hari peminat-peminat dia di Facebook mintak couple. Ajak keluar. Ajak kahwin. Aku senyum - sebab macamlah Angelina Jolie tak ada orang ajak kahwin ke ajak bersenggama - lu rasa confirm Brad Pitt sengih je dengar,kan?

Well, masalahnya ialah ex-boyfriend dia yang gila talak. Bila dia asyik panggil awek aku time aku dengan awek aku ,aku rasa annoyed sebab mamat ni mat cengeng dan kuat emo. "Bu(ibu), sampai hati dah tak nak jawab call yayah(ayah)". What the fuck? Which part of word "EX" yang mangkuk mamat ni tak faham? So,aku memikirkan bahawa awek aku patut tukar nombor phone, dia tak mahu. Sampai one day aku fikir, dorang ni actually dah break up ke belum? Better aku undur diri sebab ex dia ni tak boleh lupakan dia, dan dia ni pun liat benar nak block number mamat ni ke, liat benar nak cakap "Pergi mampus la kau" kat dia - so I let her go.

Most of my failure bukan sebab aku pergi menggatal dengan awek lain, walaupun aku admit kadang-kadang sebagai seorang lelaki ada jugak usha-usha awek lain dan pergi menggatal di Myspace or Facebook. Let's just be frank - boys will always be boys. Tapi dalam 8 kali break-ups ni - cuma sekali je disebabkan perempuan lain - my second girlfriend. Tu pun sebab perangai dia yang macam CCTV dan suka menuduh aku menyundal. Kata orang - 44 kali kau sebut benda tu jadi betul lama-lama.

Well, tu baru cerita kegagalan aku dengan couple aku. Yang direject pun lagi banyak. My first rejection ialah masa aku darjah enam. Aku suka kat minah ni - dan dia minta tolong aku angkatkan beg dia - aku angkat. Dia suruh aku belikan kuih - aku pakai duit aku dan beli. End up dia cakap aku ni "Hidung tak mancung pipi tersorong-sorong". End up aku sedar yang aku ni bukan couple dia, aku macai dia je. Lagi sorang ialah masa aku form 4. Aku suka dia - dan aku lukis potret muka dia untuk hadiah dia pada hari lahir. End up dia suka kat member aku dan berkata "Kau kencing kat tempurung, lepas tu kau tengok muka kau kat situ, macam tu lah taraf muka kau". Well, nak reject, rejectlah - tak payah la word sampai macam tu.

Yeah yeah, life is such. Mencari cinta - macam mencari kerja. Ada yang company senyap je tak bagi jawapan 30 hari(maknanya tak dapat la tu). Ada yang kerja best lepas tu kena pindah oversea - aku tak mampu. Ada yang baru start kerja - company dah bungkus. Ada yang kerja asyik nak membambu aku tak buat kerja walhal aku buat kerja. Ada yang awal-awal reject "Kami nak PhD holder dari University of Cambridge bukan USM macam awak". Macam-macam. So - sempena company aku dah nak bungkus bulan 4 ni aku kena cari kerja baru. Tapi dalam masa sama - aku dah jadi pengemis cinta dan sedang mencari cinta - macam aku cari kerja baru.

Ya - serious shit I'm fucked-up. Dalam cinta atau karier - gua memang betul-betul terfaktab!

75 ulasan:

Rama - Rama Puteh berkata...

its hurt. serius kau memang ingat semua, haha,

jodoh itu rahsia tuhan.
:)

Rama - Rama Puteh berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
MATAHARI berkata...

der, memang terfaktab.


aku ada....6!


woha!

ok -.-


no 6 tu yang buat aku terkedu.

CK Photo berkata...

Alamak.. cinta nie biasa la..
Terfaktab tak abes2...
Tp ako rase.. ko mesti ade sedikit rase bangga dgn pengalaman idup cenggitu kan? even rase terfaktab.. but.. Ur experienced is the unvaluable.. btoi dak?

Relax..
Ako pon br jek kene dump.. even ako rase boipren ako sure sure akan kompang yg ako nie salah bagai n all the blame will be on me..
But.. who cares..
Ko da dump.. so please berambos..

Life as a single not dat worst by the way..
Just THE RIGHT person jek tk dtg lg.. cececwah

P/S: Warh ckp cm bagus.. padahal.. still sedey nie br seminggu kene dump pas bertahun kapel.. tp kene kaver konon KUAT.. yer harus KUAT.. =p (Nk kene maintain keje jgk nie.. hampir kene buang keje psl terfaktab dgn boipren dkt sebulan bertahan perangai persetannya..)

syed hafeez berkata...

kalau tak pernah bercinta tapi 24 kali dekecewakan itu kira kategori faktab tak? ha ha

Calvin Charles berkata...

hey, nice entry... Love it.... Keep it up dude... and yes, love and brek up hurts.... :( sabor jelah yer...

salemaziz berkata...

fuh..terkedu seyh. this is life eh. sigh.

Marlina :) berkata...

adik awek chuck taylor dah xda?
sedeh :(

ex usm? wahhh! :)

R.R.Z berkata...

aku ade dua ex sebelum yg aku ade now. sorg laki sorg ppuan.


disebabkan bercinta bagai nak rak dgn itu mamat selama 4 tahun. mamat tu dumb aku smpi de rupa2nya da tunang. Oh bf ku adalah tunangan org. Then kawen senyap2.sampai aku down. De tak putus2 kan aku..pastu bapak aku plak meninggal.Then aku jd mcm sengal jatuh hati pada kaum sendiri

aku mang sgt pathetic~

terfaktab ke x?

Cob Nobbler berkata...

syed hafeez:tu faktab habis!24 kali ko kena rijek?

sah kena mandi bunga la lu..kahkahkah!

Marlina:yup - dia meninggal 4 tahun yang lepas - tahun 2007.

Nadirah berkata...

one afta another..haih..
xpe lh.. leh jadikan pengalaman..^^

yatee 'yosh' yakuza berkata...

:)
keep searching, there will be someone waiting for u someday,

yatee 'yosh' yakuza berkata...

:)
keep searching, there will be someone waiting for u someday,

afrohead berkata...

love always dumb us.

nomethayati berkata...

dasyat gler time ayat ko kena reject,by d way ada jugak manusia yang bercakap tak guna akal.sabar,jodoh tu ada cuma lambat atau cepat.tapi kena usaha gak!!!keep it up!!& dont give up!

q: u study usm ke?

idAti mALek berkata...

T.T urghh...

smoga awak btemu insan yang tepat di kemudian hari.

Cob Nobbler berkata...

nomethayati:ya saya dulu USM.

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

aku 6 tahun couple putus macam tu je.. haih..

mahirahkamal berkata...

Ouch~
i feel u

zayma berkata...

if u dont mind,leh i tahu adik awek chuck taylor tu meninggal sebab apa?

rasa sedih sebab tarikh dia meninggal sama dengan birthday i..:(

Cob Nobbler berkata...

zayma:Severe asthma,syndrome choking.Hari tu masih ingat lagi - nak register sem USM - sem 4 second year.

before she died my result CGPA was 3.46 - at the end of the semester my CGPA was 1.60.

Kena repeat 3 paper and makes to extend.

C@Rr0tSu$U berkata...

Bile bace cite ni.. aku tertanye-tanyer.. macam mane orangnyer si pemilik cerita nih.. ???

Tanpa Nama berkata...

Kita serupa, menjadi pengemis cinta dan sedang mencari cinta dan pada masa yang sama mencari kerja.

E.B

♥c!k Ann♥ berkata...

kalo diberi pilihan untuk berjumper ngan blogger yang hebat..
aku akan sebut empunya entry diatas...
argh~! nape aku membayangkan ko seperti seorang jejaka idaman malaya??(WOOO!)
hahha..
nway, aku semakin jatuh cinta ngan entry2 dr blog ini..
thumbs up!!

Encik Psychopath berkata...

tragis gila cinta seorang kau. isk !

Cob Nobbler berkata...

cikann:Cob Nobbler,Nama Nami,@comradenami,CN,nami-o-fish,Holden Caulfield - dia ni sebenarnya tak ensem.Jangan bayangkan beliau sebagai Hero Malaya.

kahkahkah!

Republic Aku berkata...

layan juga arr....

enyheartsdiamond berkata...

i feel you ..

kisah cinta i pun tragis jugaaa.....

Cik Nursya berkata...

teruskan mencari cinta..

Bunga bt Kuntum berkata...

perghhh!
sape yang kutuk usm tuh? heh! marah nih!

BaktiPermaiGirls berkata...

wah, Alexia Akram pun usm jugak kan?

proud to be usm!

zayma berkata...

sangat besar ujian Allah bagi kat u..
hope lepas ni u akan jumpa perempuan yang sesuai dengan u dan akan kekal dengan u sampai bila-bila..:)

XIX Dragunov berkata...

woah...hebat. aku baru sekali break pun rasa macam nak mati =.='

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

tak yah carik ah cinta..kau cinta saja pd Yang Maha Esa..nanti akan adalah cinta sejati dtg kat kau..tak yah carik²..siyes aku cakap..buang masa ah cinta² nih..baik kau bagi cinta kau nanti pd yg sah..

Tanpa Nama berkata...

cob nobbler,
weih,
jom berpasangan ngan aku.
serius.

juliam berkata...

jatuh cinta aku baca entri ni.
maksud aku, jatuh cinta dengan cob nobbler. haha

**aku suka cerita awek kau no 4 dan 7

aen berkata...

life must be go on...
let bygones be bygones yep..

those girl nver realise, actually them r very lucky girl when they get u ..
n u nver loss anything and some day u will have someone that made for u yep...

Fateen Insyirah berkata...

Lek ah bro .

mE berkata...

nana dah takde...aku sebak wei. time aku baca cite awek chuck taylor tu sebijik2 aku membayangkan. macam ada skrin wayang besar je kat depan aku. sebab lokasi semua dalam cite tu in my pocket.

nami, ini mungkin ujian/cobaan buat ko lebih kuat!!

keep searching new jobs and love beb!

*8 orang awek dah cair dgn ko, tak mustahil akan ada sorang muncul untuk temani ko seumur hidup~

ayue! berkata...

ok. simpati=/

Sca Ndx berkata...

terfaktab nya kerja dan cinta.
damn.

tapi
yayah? ape benda itu
geli gila. HAAHA

nEuR0 shEwAzni berkata...

ex aku dulu err 11 ke 12 aa ? lupa .
tu campoq suma skali yg sminggu , sbulan . yg btol2 ex ade dalam 7 ? ehh aku tak amek port lah .

skg aku dh ade balak yg ok la tc kat aku . takpandai pon . tapi pandai la carik makan .

miahaha .

Edi berkata...

kalau diberi pilihan, aku inginkan pengalaman hidup seperti kau. Sebab pengalaman macam ini la akan membuatkan kita kuat dan boleh membuatkan seseorang itu menjadi 'manusia'..thumbs up to u bro

Catherine- berkata...

-.-' aku juga terfaktab.

dem! loser?` uhu~

Izaty Khairina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Izaty Khairina berkata...

waaaahhh..dahsyat nya..hehehe...tp sbnr nya bgus gak..at least, kita blaja sesuatu...hehehhe..there's gotta be somebody for u out there (bak kata nickelback)..hehhee..keep searching.. ^_^

TheBentPencil berkata...

Why do I feel like you are Scott Pilgrim?

Not the movie one though. the comic one.

I hope you have some kinda superpowers to help you beat up the bad ex-bfs and get the chick you want.

cik ciput berkata...

teruskan usaha mencari cinta!insyaAllah, dia ada di luar sana..cuma lambat atau cepat je awk jumpa dia..

**jgn lupa berdoa ye.. =)

skandaLdariLangit berkata...

this is really interesting. yeah. ska seorang yg gagal lah kira.

my first.
tak lama. 4 bulan. yeah im a girl yg susah nak kata syg. tp syg tu nmpak dari cara. d final month tu dia kurang cakna. mmg tak jaga. me? sgt sabar. mana nak cri pmpn kuat merajuk yg xpenah merajuk dn sgt bsabar mcm ni. break. sbb dia xjaga la! sebulan xtext xapa. kira bruntung la sbulan sggup tahan.

my second.
my bestie. marah sbb xleh lupa ex. smpi rasa mcm ada org syg. yeah its jz a crush senanye. lonely. bsela. then. leave me sebab? xleh jauh ngn awek. kena awek dpn mata. jumpa pmpn dpn mata, pakai shawl bagai. im a simple girl. xlayan shawl. kena tggl sbb shawl dan jauh. mcm bangang. ha ha. tp xpela. nama pn pntgkn rupa.

in 3 years. 2 guys. 1st kapel umo 18. err. lmbt ke.

ok. baca sebab encik psychopath ade link. bai~

anies anessa berkata...

aku pon pnah kna dump...alasan dia,aku yg byak brubah...lpas tue,dpan mata aku jgk dia wat curang...dan pointer aku taon tue merudum trok sbb mamat jongos dgn pompuan tue...aku arap laa,'what they gave to me,they get back'

anies anessa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azah berkata...

serius ko mmg byk pengalaman...

aku?? pengalaman.. hmmmm let's c... never once couple... then ari 2 couple... x smpi 2 minggu ak rse mcm dh break kot... sbb dia pon no response... bkn salah ak.. salah dia.... sbb tgn dia ak rse kene ulat bulu kot.... selagi bleh pegang dia nak pegang....

dia ingt sume org agaknye suke pegang2.... mcm ak nk lempang je dia kt situ gak.. tp memandangkn ak respect dia lg... ak bg la kiasan2.. stil x paham... pe lagi pegi berambus la mamat 2... pathetic isn't it??

rose berkata...

actually sampai skang ni aku confused aku ngan dia "hanya kawan" or "couple or "teman tapi mesra".yang pasti semuanya wat aku "bukan diriku"

rasanya dah mampu untuk melupakannya tapi "dia" datang lagi.....

yang pasti now, aku serahkan semuanya pada-Nya.

nota: aku dah xlarat..anyone can give me advice?

hidayahshariff berkata...

sukaaaa! :D
hebat, sebab boleh ingat every details. walaupun, 8! haha :P

eh btw, kau budak usm? means sekarang kau kat sini lagi la kan? final year? course apa?
wey,aku junior kau la kot! aku second year :D

Cob Nobbler berkata...

hidayahshariff:ngga lagi buk.gwe suda grade tahun 2009.skrang udah menjadi karyawan di toko menjual TV(sebut:ti-fi).

iqbal@udang_kara berkata...

aku 7 thn... bkn dia dump aku..family dier yg dump aku. damn

hidayahshariff berkata...

haha. ye ke, okay2 :D
tak sangka budak usm jadi penulis terfaktab. bangga okay! hehe;)

~bobet~ berkata...

huhuhu..saya xpenah kena "dump" tapi walau cam mana pown dia..saya terima walau kadang2 macam da xbleh nak tahan...then...sekarang da 3 taun lebey..ALHAMDULLILAH...harap awak akan berjumpa dengan org yang lebih baik...semua org ada jodohnya..cuma perlu berusaha ja...^_^

eddyminako berkata...

ni baru terfaktab!

bro, be strong!!

Tanpa Nama berkata...

i love u.
serious shit.

♥c!k Ann♥ berkata...

hohohoh~!
Rupe bukan jaminan sebuah hubungan yg terhebat..
jika rupa mnjadi debatan..
maka ramai yg akal ketinggalan~

Dayana berkata...

noted on the 8 ex-gfs you had. geez.

zey berkata...

tak pelah, kita cari cinta yang 'kekal' jelah~

fiza berkata...

wuuuuuuuuuuuu~ jangan bercinta ;) huhuhu

yunZ berkata...

same goes to me.. gagal setelah 8kali bcnta..x penah givup utk mcuba..tp the laz one wat ati ni tertutup kat mana2 llki..

Tanpa Nama berkata...

bakal suami n isteri korang nanti ade berapa ex la agaknye ye.. best agaknye jd bekas ramai org ni.. lulz

Cikya berkata...

memang tak pernah bercinta (which is a reason why dia tak pernah gagal)...

haha, aku tak pernah bercinta, setakat suka gitu-gitu jer adalah..
dah tak kekal lama sebab aku bukan suka dalam istilah chenta, suka suka dalam kelas admire..

berbezakan..?

aku doa ko dapat pasangan yang sesuai ngan jiwa...
dan dapat kerja yang elok..

amin.. :)

idham mohamed berkata...

kalau 1st love ko di kongkek sama kawan baek ko sendiri,rasa terfaktab x? lg2 mase tu nak dekat2 dengan percubaan SPM? hak3

Tanpa Nama berkata...

sorry to say, but u sounds so pathetic to me. live your life for once, doing something that doesn't involve women.

as a women, i am hating men yg do anything give everything for his girlfren, which, he is not that sure if its worth it. it may be worth living to experience such things, but pity to your future wife because she knows that she is not that precious as she think she might be. there were a lot of girl before her.

its just my opinion and no offence.

Tanpa Nama berkata...

nnti boleh la ko tulis pengalaman2 ko dlm resume.. hehe

(mak aihh..ramai gak ex-USM sini..lagu USM satuuu! :P)

Tanpa Nama berkata...

GOD always sends the rainbows after the rain....:))

BEEdadari berkata...

and this part of my life is called "being fucked up". sama lah naseb kita. 2011 ni laptop kne curi, a day after that kne dump dgn kekaseh sebab dia pergi dekat cinta hati dia yg dia tunggu forever tapi pengecut nak approach before this, dan sampai skg masih unemployed even dah grad since november. I'm so fucked up. But this will surely pass, so chill lah haha. Erk. Hopefully good things will come soon (:

Tanpa Nama berkata...

ish putus cinta skali pon rse cm nk terbalik dunia...harap2 kt usm lagi 2 tahun neyh boleyh la jumpe ler sorg...hehehe..

myul berkata...

it's all about fucked-up.~
aku pon frust gak ngan ex ak y jujur gle.~
maen kayu 3 smpai sala sent mcg kat aku.
what the fuck.~
naseb baek.i'm always cool.~
lol

amomimo berkata...

abang terfaktab. kau tak rasa nak tukar nama blog ni ke? kalau dah 44++ orang cakap fav blog / blogger mereka adalah terfaktab / nami, boleh terkena jugak kan lama-lama? entah. itu yang aku terfikir lepas baca semua entry kecewa lu bro. cuma pendapat. be strong! :)