28 Mac 2011

Kisah Babih Di Malam Hari :)

*MOOD PANAS HATI*
(baca dengan hati terbuka sebab sumpah aku banyak mencarut)

Sambungan perang status di FB.

Aku tak paham dengan perangai satu minah ni. Perghhhh.. Aku sepak kau laju laju kang baru kau tau. Benda ni start dari sorang MAMAT BABI yang aku kenal 5, 6 tahun lepas.


First, mamat ni (ex-bf) memang babi tahap loser dewa. Dah ah tak kerja, aku dah ah belajar, kena sara dia gak. Perangai dah ah tak boleh blah. Aku ni jenis percaya orang akan berubah. Aku treat dia baik gila kot. Konon jenis buat baik dibalas baik ah kan. Abah dia!!

Aku letak deposit sewa rumah dia kat Seremban, beribu!! (aku guna duit PTPTN). Cepat kata aku bangang. Fine, aku terima! Masuk bulan kedua, dia tak bayar sewa, kena halau. Aku nak dtg sana dari Shah Alam, nak collect balance duit deposit, rupanya dia dah amik awal awal siap shopping kat PS. Memang SIAL kan kau! Masa kat rumah tu, aku banyak ah letak gambar gambar, kau bawak perempuan gemuk mana ntah datang cakap kita SEPUPU. Tau ah kita dua dua muka macam cina-cina sikit. Tapi babih apa kau?
Kalau sebut nama kawan kawan kau dulu, siapa je yang ada kawan ngan kau sampai sekrang? TAKDE weyh!! Semua ada dengan aku sampai skang!!

Perangai mamat LOSER kaki kelentong, buat kawan kawan macam SIAL ni memang akan aku sumpah ke tujuh keturunan. Kalau nak cerita perangai Lahanat dia ni sampai  esok pagi pun aku tak habis cerita. Okay, nak di jadikan cerita, tahun lepas aku ada ternampak mamat BABI ni kerja kat Carrefour Subang, jual PERIUK!! Fine, aku tak judge. Dah bekerja ah gak kan.

Oleh kerana, benda yang lama usah dikenang, aku pun dah kawan balik dengan dia kat FB, ada phone no, aku just call je ah nak say HI. Bertahun tak jumpa. Aku nampak dia angkat tapi tak bercakap. Fine, aku just text cakap' Sombong gila.' End of story.

Next week, ada satu minah msg aku kat FB, tanya sikit punya baik, apsal aku contact BF dia. Aku pun jawab ah nicely. Pastu aku click ah kat FB minah tu yang tak private. Baikkk punya minah ni kutuk aku kat FB, cakap aku tergila gila kan BF dia la, cakap aku macam macam ah. Dia start nak amik gambar aku konon-konon nak tag kat FB suruh kawan kawan dia kutuk. Cakap muka aku macam selipar jamban la, budget HOT ah. Memang berbulu je aku. Dapat aku tag gambar kau, dengan mereka mereka yg berbulu ngan kau, memang terbaik kena sound tepek terus!

Lalu, cehhhh.. HAHA. Aku pun msg ah dia balik, apsal nak cakap aku mcm tu kat FB. Pastu dia melenting. Siap nak cakap aku cari BF dia sebab BF dia dah 'POWER' sekarang. Perghhhh.. perempuan apa sey kau naik berbual macam tu? Macam minah bohsia je. Geli gila aku weyh!! Siap bergaduh gaduh bagai, lagi nak mengutuk rupa paras aku macam kau tu sesempurna bidadari syurga. Cakap takde lelaki nak kat aku, tu sebab cari BF dia. ABAH KAU LA!! Kang aku list lelaki yang que, menangis kau kang.

Nak dijadikan cerita dieorang kahwin beberapa minggu yang lepas. Si minah ni add aku kat FB dan say sorry semua bagai. Aku terima dengan hati terbuka. Fine, dah kahwin pun. Siap jemput aku datang. Alhamdulillah. Tapi beberapa hari lepas FB Status dia banyak buat aku terasa. Apa yg dia tulis mesti macam nak reply balim status aku. Bila aku baca comment comment kat awahnya, memang mengumpat pasal aku.

Kata aku

- budak JB Celup ( aku lahir kat HSA, JB baiiiii!! Aku memang budak JB )

-cakap aku tak seHOT budak semPUNK *read: Simpang Renggam ( biar la aku tak seHOT budak Simpang   Renggam, asalkan aku tak eja SIMPANG jadi SEMPUNK ke SIMPUNK ke bodoh apa.



-konon siapa CUN akan KAHWIN dulu. Gila apa kau? Kau la agaknya takut dah tak laku, kahwin la cepat cepat. Aku ada banyak pilihan kot. Nak cakap takde laki nak kat aku, AA bagitau dia sikit aku malas nak riak. HAHA!! Ishhhh...

-Peduli apa aku tulis status nak buat mani, pedi ke, nak pergi saloon ke, nak pergi London ke, yang kau nak meluat sangat tu pehal? Tu la, gedik gila nak add aku kan? Haaa.. Rasakan. Aku pergi mana mana pun ada pakai duit kau ke?

-Pastu nak kata dia pun CUN jugak, kalau tak takkan la ada lelaki nak habis puluhan ribu nak kahwin ngan dia. Habis kalau setakat habis 3,4 ribu tak cun ke apa? Kau kahwin dulu, tu rezeki kau, bersyukur. Jaga rumah tangga kau. Aku takut tak sampai 6 bulan kau dah menjanda.

-Adakah kau ANTI aku sangat sebab kau rasa tergugat? Tolonglahhhh.. Setakat si LOSER tu, tak payah berlaki pun lagi bagus!!

Last but not least, aku banyak belajar dari pengalaman cinta yang lepas. Aku tak kesah orang nak cakap aku apa, asalkan aku tak ulang balik kesilapan yang lama. And tolong lah. aku ngan DIA dah OVER tahap dewa punya. Tak payah la kau nak emosi sangat sampai nak kutuk kutuk aku tak pasal pasal. Aku tak pernah kacau pun hidup kau. Setakat kau nak add aku, pastu nak cakap aku tak se HOT mana pun, baik kau simpan je niat suci murni kau. aku memang panas hati sebab aku dah buang jauh jauh pasal kau dalam hidup aku, tetiba benda ni jadi pasal balik.

Aku nasihatkan kau jaga ah laki kau and rumah tangga kau elok elok ye. What past is past. Tak guna kau add aku and stalk aku pastu nak judge semua benda yang aku buat. Tak payah nak kata kau meluat ngan aku, kau nak kata aku good good, sila DELETE aku dari FB tu.

Aku memang tak se CUN/ HOT mana pun tapi sedikit CUN/HOT dari kau tu dah buat aku sangat sangat bersyukur weyh!!



p/s: busuk siak hati kau wahai perempuan physco!!

51 ulasan:

Wadi berkata...

huyoo girl..mrh sgt ni..cool beb..jd mcm aku..da pisah 6 thn lebih still xigt ppe lgsg kenangan,igauan bagai..better ko xyh amik tw weh smpi ble2 pon :)

mcjust.lol berkata...

fuhhhh...terasa marah jugak aku dengan bitch tersebut.

bagus ah kau dah belajar dri kesilapan sekarang, memang tak patut pun kalau nak gaduh pasal jantan loser tuh.

p/s: seHOT mana pun nanti kalau dah beranak pinak takde maknanye eh nak hot hot konon.. -___-

FatenNabila :) berkata...

wahh. sabar sabar. chill.

Miss Munighah berkata...

ER kau amek gambar dengan anak datok tengah shoping patu kau tag dia.

Dale berkata...

big momma

cujen berkata...

letak ah gambar dia..aku nak komen cun ke tak. hot ke tak. huhuhu... orang kurang kasih sayang je nak cakap dia hot pe sume..

Solahuddeen berkata...

sungguh wadefak mamat itu ngan minah itu.
ko jangan layan terus buleh tak?

AlexiaAqram berkata...

budak bodoh mana ni tulis simpang jadi SIMPUNK? HAHAHA!

pelempang nak pelempang?

and

ya, saya mengesahkan banyak lelaki yang menunggu giliran terhadap ER termasuk lelaki yang memakai porshe cayman, mitsubishi evo X dan tak lupa humvee.

sekian!

sha :) berkata...

TU R..rse nak tgk gmba betina tu gak

ayue! berkata...

@wadi: kate ta igt pape, tu ko ingt je ko dh berpisah 6thun.huhu. its a human nature, mane leh lupe. xoxo

LORD ZARA 札拉 berkata...

Ohoi.

Psycho nak mati tu. Jenis rasa tak secure sebab dia nak dapat berhempas pulas la tu.

Aku nampak kau guna ayat "sound tepek" - Oh sweety, sekapal nampaknya kita guna ayat tu~

XD

Wadi berkata...

@ayue!

ayue,aku nk kire tahun la ngek..haha..alahh, ingat tahun pela sangat..

AlexiaAqram berkata...

@lord zara

sound tepek lah baru johorean. cewah!

miss y berkata...

sape lahir kt HSA jB la HOT!
bru jBreans!!! kehkehkeh

Ika berkata...

pernah gak keluar duit untuk si polan bin si polan..(sayang punya pasal)

FB memang bapak kemusnahan umat manusia..bangsa Melayu tp status tak ubah Playmate Hugh Hefner..

ama berkata...

kahkah.

loser gila perempuan tu

vampire's lovex berkata...

tetiba rasa nak mngamuk gak ehehe....


past is past

Ila Mhd Noor berkata...

cm sme jek cite kite ni. hahha. pegi jahanam la ngan perempuan tu, chill jekk. tak payah layan ouhhh.

Suhana Samsudin berkata...

macam2 lah pempuan tu. haish. geram jugak. semoga dia mendapat rahmat dan hidayah dari NYA. amin.

Cha Gloxinia berkata...

KAU CALL, KAU MESEG 'SOMBONG' KAT JANTAN TUH LA YG BUAT BINI DIA IGT KAU TERHEGEH-HEGEH KAT LAKI DIA. NAMPAK KETARA DI SITU.

bad experience for you. just let it go. chillax!


:D

it's my view of life. berkata...

haha!penah kott kena stalk ngan ex kpade boifren aku. saiko gile. die cter ape ntah smpai kawan2 dy, akak2 dy kutuk aku gile babi macam2. lawak2. last2, aku setel, leh jd cm kawan baek lakk.
moral: law leh skolahkan org smpai musuh jd kawan, silekan la. tabaek same2 melayu gaduh. klaka sial.

Mainur Hasnah berkata...

agaklah pasal ER ada num dia then call.. entah2 yg jawab tu bini dia.. tapi paham ER mungkin kawan yg jenis cool ambik berat je.. kita alami nasib sama.. takpela orang tak matang je buat macam tu sebab rasa tak secure..

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

aku rase minah tu sgt2 rase tergugat ngn ko la..tu yg die jd sebegitu saikoo...

Tanpa Nama berkata...

saiko sungguh minah tu!
ak dgr pon berapi jgk..die x matang lg tu..pastu rse insecure sgt..
stakat nk laki mcmtu baik x payah la..
ER ko sabar kay..:)

wahyu hidayah wahidin berkata...

@Wadilike2...! =))

Elena Reeney berkata...

First,
mamat tu yg add ER kat FB, bg no phone siap bgtau kat mana kerja bagai. siapa ajak lepak. so bila terserempak, nak tanya khabar, ada awek kat sebelah, apa lah agaknya mamat babih tu kelentong dia.

p/s: masa kejadian tu mereka hanya gf/bf belum tunang/kahwin.

and mmg dah lupa pasal keburukan dulu. mmg ingat berkawan je ah. xtau jadi cam ni.

Perrghhh.. pastu dia nak kata, jangan tulis macam SIMPANG RENGGAM tu ULU sangat. bukan pasal ulul tak ulu, perangai minah tu yg macam orang ulu. ER xpernah pun judge dia asal dari mana. Pastu nak kutuk macam macam, meroyan ke apa?

p/s: maybe malam tadi dia main, laki dia sebut nama ER kot. tu yang berapi sangat LOL!

takde lah nak gaduh apa. dia add cara baik, kita approve cara baik. dapat plak dia berperangai babi, haruslah kita delete dari friend list.

kepada Nasrul, kau mmg babih weyh! kau pinjam phone kawan baik kau, kau pergi gadai. kau pakai duit aku, pastu kau gelakkan aku. pada aku, eh kau tu mcm peminta sedekah, kesiannnnn..

yan azian berkata...

spam jek minah tu.. wat semak otak jek.. menggelabah tak henggat!!!

asrafzulkefli berkata...

pompuan memang cpt emo.....

unieMARKS :) berkata...

heee , sbar je la . nanti dia dah pandai , dia diam laa . ;)

elyana berkata...

cam haram pompuan tu wei. aku penah kena gak. siap ckp aku pompuan kg. hello wa org JB kot.

block terus dari FB.

chill! xoxo

**Bila Comel Jadi Comot** berkata...

hahahah dua2 loser..mengong dah kawen pun masih gnggu..coiii..buruk pangai..

l a d y d i l a berkata...

haha..aku paham prasaan ko dowh.. aku pn pnah dpt ex-bf sjibik mcm mamat ni.. dh la mls, pnjam duit aku je reti..

time dia tngl aku n ade awek baru tu aku frust glerr.. tp ble aku dh dpt pngganti yg lbih baik dri dia, bru aku rse mnyampah tahap dewa kt dia..haha..

yg aku plik, konon2 dia nk brtunang dh.. tp smpi ari ni aku tgk xde progress pn.. 2x5 je mereka brdua tu.. hampassssss..

TheBentPencil berkata...

PEREMPUAN:

spesis makhluk tuhan yang boleh bergaduh sesama sendiri kerana mempertuankan spesis lain.

kahkahkah perempuan....

De' Nurul berkata...

lepas dia kutuk2 tu tak remove ke? kalau dah remove tak nampak ape ape dah tak sakit hati. pelantak la dia nak kutuk belakang pun. orang kalau tak hebat dan takde konfiden, lepas tu kena plak compare dengan orang hebat memang cuak sepanjang hidup.

Ifti Larina berkata...

HAHA adeh terbaik ah punya kisah. eh dah kawin pun masih rasa tergugat ke? ingat kita nie terdesak nk godam laki orang ke?

Edi berkata...

perempuan memang misteri...kebanyakannya tak pernah nak salahkan bf/tunang/suami, tapi dok sibuk salahkan perempuan lain

kc kasedah berkata...

past is past,ingat balik sakit hati woi! chill sudah!

roxanne berkata...

haha..macam aku kena jek.ramai pompuan saiko zaman sekarang. satu je benda nak cakap kat pompuan dengan laki tu.

LOSER!!

PointBlankShot berkata...

gua lambat gua ok.

gua sapok lu eleena!

Budak Giler Cadbury berkata...

ciss mmg siot pmpuan tu en ... myb dia takot bf dia cri kau blik kot.. chill je.. minah cmtu sbnrnye na trik perhatian je :)

Tanpa Nama berkata...

woowww...sgt3 straight forward..hehhee..biasa la tu, ragam manusia...cool k.. =)

Tanpa Nama berkata...

woowww...sgt3 straight forward..hehhee..biasa la tu, ragam manusia...cool k.. =)

lellapop berkata...

cite paling best aku pena bace..

profwacko berkata...

eleyna,

nak fesbuk ko ....

regards
aku

aswadz berkata...

apa yg POWER sgt keje kat carrefour jual periuk?

aku x paham betoi la...

Tanpa Nama berkata...

mengapa anda semua judge wanita tersebut apabila mendengar hanya dari sebelah pihak ER sahaja?

kita tidak tahu apa yg terjadi sebenarnya.. luaskan pemikiran anda..
salam..

Eim Abey berkata...

ala...relax la...sbb tu la aku delete fb aku...mulakan dgn twitter, kn ade privacy ckit. takde la main tag gmbr then org dpt ngumpat ngutuk kta sesuka ati kn?

Elena Reeney berkata...

@Tanpa Nama

Mungkin anda betul. dah boleh oanggil minah PHYSCO tu tulis blog jugak. BTw, kau tak kenal mamat tu dan kau xtau apa yg jadik. hanya aku dan kawan kawan kiteorng je yg tau apa yg jadi. so yg lain boleh senyap. aku berani bersumpah DEMI ALLAH, aku xkacau mamat tu langsung and xde sikit pun dalam lubuk hati aku nak kan dia. LANGSUNG!!

lostminds berkata...

tulah next time dont be friendly who have treat u bad in previous life let them come and say sorry if not just screw them for the rest of your life>>>

Dinda yun berkata...

Sabo je la..pengalaman tu yg ajar mcm2..ta pyh tgu die delete fb ko la..ko sdri delete die sudah...hehe....

Tanpa Nama berkata...

bangang.