24 Mac 2011

Ciri-Ciri Lelaki Jenis Gred F

Hai semua. Hari ini mari merungkai ciri ciri lelaki yang bertaraf F. F di sini melambangkan lelaki #phailed dari semua segi. Memang red flag akan diberi kepada lelaki sebegini. Sebolehnya hindari diri daripada bercinta dengan lelaki gred F ini kalau tidak nanti sengsara hidup kau.

Bukan telur gred F. Credit Picture.

Cirinya ialah

1. Berlagak single padahal dah ada teman wanita.
2. Tidak dapat memberi sepenuh komitment kepada kekasih hati sendiri.

#foreveralone kesian. Credit Picture.

3. Emosional mengalahkan perempuan sewaktu marah. Minta simpati orang ramai akan masalah yang dihadapinya. Cerita itu ini macam gempak untuk simpati orang. Attention seekers!

4. Pemikiran seperti kekanak ribena yang macam tak cukup menetek susu ibu semasa menangani masalah peribadi walaupun sudah bukan awal remaja.


5. Tidak pernah menghargai apa yang awek dia lakukan untuk dirinya. Hanya tahu complain apa yang tidak kena pada aweknya. Cuba belajar menghargai.

Kalau teman lelaki kau mempunyai ciri ciri gred F ini baik kau tinggalkan sahaja. Untuk apa mengharap kepada lelaki gred F padahal lelaki gred A boleh dicari.

Sila tambah bilangan senarai lelaki jenis gred F jika ada.

Nota kaki : Mana lah lelaki jenis gred A++++++ ni ha? Kalau ada please PM your tweethandle kayh.

45 ulasan:

bedpet berkata...

hohoho. mintak simpang jumpa lelaki F ni. hehehe

shaerin berkata...

memang F ( FAIL ! )

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

setuju :)

Nur Mudrikah berkata...

saya tak mo gred f, tapi kalo lelaki tu namanya f xpa..haha

Cikya berkata...

lelaki F bila...

makan mintak perempuan belanja..
cett!

sicomot-comel berkata...

hoho..
ciri2 lelaki saudara gred G (gagal)

hm...
dia dkira gred F jugak kalau cakap mau bikin kencang jek,,dan bila dah buat salah,alasan berbakul-bakul..

menyampah seyh

Mr. Swift berkata...

Ahaahhaha, i'm that FFFFF.

*booo. -,-

monsterblog =) berkata...

Pakwe aku gred A+++. Fuhh. Bangga gila.

Pa'tam berkata...

Salam ziarah.
BW here. -lelaki gred A-

afrohead berkata...

tweethandle saya @LelakiGredA
followlah followlah
:p

bieha-chan :) berkata...

nak tambah senarai uh.
lelaki yang sentiasa tak cukup duet n tanpe segan silu pinjam kat awek.seap marah2 lagi.dayus!

banyak membe ak kene kot.
mak aku cakap jangan wat laki. -.-

zayma berkata...

kalau tinggalkan lelaki gred F ni lepas tu dtg laki gred G cmne..owhh dilema..

Cha Gloxinia berkata...

Kebanyakan lelaki gred F handsome noksss! Tapi apa bleh buat, setakat handsome je tak bole. agak sadis di situuu


:'(

Gimi berkata...

manusia pun ad gred punya...ingat telur je..

=D

♥ tiah ♥ berkata...

jauhkan aku sejauh jauhnya dari lelaki gred ini! HAHA

nettOo berkata...

mmg patot ditglkn laki gred F..hak3 cm hampes prngai,, =_=''

aiyahassan berkata...

suda jumpa

muCux berkata...

pernah ada bf gred F dan
SELAMAT TINGGAL :)

C@Rr0tSu$U berkata...

he he... klu care awek lebih sangat smpi lupe tanggungjawab kat family.. leh bagi f gak tu..

Amni berkata...

@bieha-chan :),
setuju.. ilek2 je... ish!

cikasutinggi berkata...

WOW~~~Lelaki jenis F...menghampakan sungguh...

**Bila Comel Jadi Comot** berkata...

lelaki gred F adalah membosankan dan xtau menghargai pasangan

Edi berkata...

wah banyak betul perempuan yg komen..hehe

l a d y d i l a berkata...

@Cikya

ishh..mmg F klu yg mnta bnje tu..cettt..

l a d y d i l a berkata...

bru ku ketahui, ex-bf ku itu mmg #phailed.. tepat la kputusan aku melupakan dia..haha..

cik aletheea : berkata...

failed!

Awan Gemawan berkata...

angkat kaki saja

Mainur Hasnah berkata...

satu lagi entri yang wajar bagi thumbs up...

tersangat F kalau laki tu depan awek pun cuci mata pastu selamba adab angkat tangan lah.. baru balak belum lagi jadi laki.. F stand for fcuk pun boleh...

mE berkata...

F for red Flag??...tehehehehe~

Lelaki kaki pukul pun Failed gak ~

Catherine- berkata...

-.-"

dem!!

dah kena pon.

dan sudah selamat tinggal!

bab'!!

Shamynn berkata...

Kalau kite gred f, dptla gred f jugak..nilai diri sendiri dulu..hehe (;

aina mardiah berkata...

Arghhh!

Point #1 tu, memang macam sial!
Selalu dah aku terkena.

Dah ade GF, tapi dok pandang orang laen.
babikan?

Ara berkata...

yes! aku knal sorg laki F, die colleague aku....mmg haprak! n da kwen da pn, tp wife die same gred F gak! pdn sgt lah tu! lol..

tukangkarut.. berkata...

kalau berubah perangai berubah lah gred..

Manja (let it be my sweet name) berkata...

katakan tidak untuk lelaki gred F

Tips shopping ON9

Tanpa Nama berkata...

Pompuan suma Demand sangat nk lelaki gred A++

Cermin diri dulu, masuk QC, timbang kat dacing ayam tgok diri tu gred berapa??

CT berkata...

Mcm la lelaki xpernah demand nak perempuan A++ jgk.

Amoi berkata...

sebagai seorang manusia, sudah tentu kira mengharapkan yang terbaik buat diri sendiri kan ;p

TheBentPencil berkata...

saya mahu menasi tambah.

lelaki gred G:

1) segan buat perkara2 romantis seperti cakap I love you dalam phone @ dedikasi lagu atau layan rungutan manjanya, tetapi tak segan-segan minta ringan2.

2)awek alim2 muslimah. tetapi pasang dua dengan awek sosial/seksi. sebab nak merasa nejoy jugak katanya.

3) pinjam krete/harta/duit awek dan selalu lupa nak pulang. awek pulak segan nak minta. tapi bila break semua hadiah dia dulu minta pulangkan.

tu je. nak gi makan. tata

hawe hamdun berkata...

aah.memang penah dapat lelaki mcm ni.memang sgt loser ok!!!!!!tak ble blah pangai..cm bontot hanjeng je pangai..GTH!! dah putus dgn aku pun dok tak tentu arah lagi.mls bekeje!umo dah tua!ko mmg generasi kaki merempat kt kaki lima!!tuih!

belognisa berkata...

nak dapat lelaki gred A+++, pompuan pon kena jadi gred A+++ jugak ^__^

jelmaan antu kak limah berkata...

@Gimi
lelaki ade gred sebab bertelur..kahkah..(just kidding)

jelmaan antu kak limah berkata...

@Tanpa Nama well sy mmg gred A pun..

Yuuki Taiyou berkata...

lelaki gred F ialah lelaki yg jd boyfwen/pakwa...full stop.end case.

Tanpa Nama berkata...

lee:hahaha,this one kelakar.

3. Emosional mengalahkan perempuan sewaktu marah. Minta simpati orang ramai akan masalah yang dihadapinya. Cerita itu ini macam gempak untuk simpati orang. Attention seekers!

L betul..