8 November 2011

INDECISIVE


Umur makin meningkat. Bulu badan tumbuh sepah sepah. Payudara pun dah tumbuh. Muka semua ada gaya wanita. Tapi sayang. Tak matang. Tak boleh buat keputusan.

I hate it when i have to make all the decision but then, i was opposed for making a decision. Whaaa?

Example 1.

Me : Nak makan mana ni?
Her : Its up to you
Me : srsly?
Her : yeah

*Dekat kedai makan

Her : Kenapa makan kat sini? Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
Me : (dalam hati) Kimak. Tadi cakap tak kisah. Ni banyak bunyi plak. Lempang kang bersepai mulut.

Example 2

Me : So, how's the problem? Solved?
Her : Entahlah. Malas nak fikir. Serabut
Me : Ok, lets settle it together. Lets find a solution to YOUR problem.
Her : You are suffocating me
Me : What?! (kimak. aku nak tolong selesai masalah aku kena marah. pui!)

Example 3

Me : Lets plan for something. How about this place?
Her : I'm ok. As long as you're there with me, i'll click the green button.
Me : How about Spain?
Her : Tak nak lah. Been there. Nothing interesting
Me : How about Italy?
Her : Boring... They're not friendly. 
Me : eajrhbfailubcakjbrgakudbvfabdtrgliadvg. Tadi cakap ok je, ni semua taknak apehal?

Dear perempuan. GROW UP. Turn from a GIRL into a LADY. Do not turn from a figure of a lady with a *babylike attitude. Tak comel wey. Kalau atas katil comel la. In reality hard fucked up life, tak comel langsung wey!

Kami pun ada masalah nak fikir. Bukan kerja kami nak fikir tentang masalah kamu 24/7. 
And oh, merajuk 24/7 won't settle a shit wahai perempuan. Be a lady. They who possessed a Vagina who can make up her mind will have this grant US guys will give. We'll call you a LADY instead of a GIRL. ASS UP! Be a lady!

Kamu semua nak kami layan kamu macam Ratu, Puteri, jadah haram semua. Tapi kamu tak pernah cuba untuk layan kami macam Raja. Tak semua raja tu diktator. Every decision shall be a *mutual decision IF you want to open your mouth and TALK. Ingat hampa semua semua senyap kami faham ka? Cakap dengan kucing pun lagi berbaloi lah. At least depa reply *meow meow meow kami tau kucing2 tu reply something walaupun kami semua tak faham. 

*mutual : persefahaman bersama
*babylike attitude : perangai kalah budak budak. Childish. Undecisive
(kang ada yang mengadu tak faham bahasa inggeris payah)

ni baru hal remeh temah je. Kang keluar anak sekor sekor dari rahim nanti kalau perangai dok sama jugak, tak tau la nak cakap apa.

Ciao

34 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

indecisive lah! :)

N//I berkata...

berdepan dengan lelaki indecisive lagi sakit jiwa gua cakap.

"you rasa kita patut teruskan ke hubungan ni?"

"ikut you lah"

FUUUUUUUUUUUU

Diyana Munira berkata...

I had to admit, bab nak pilih nak makan kat mana tu memang I camtu, unless I'm craving for a specific thing, such as seafood porridge or that certain place has been in my head for a while.

As for example 2 & 3, most of the time, I'm a dude.

zulhelmimalek berkata...

*angguk angguk*

Eyka berkata...

perlu ek marah2..? keh keh keh :P

try understand ur women..kalau tak clash jee..setel! keh keh keh :P

Tanpa Nama berkata...

undecisive....
haha
engrish fail

yong berkata...

bukan nak komen lebih la kan....tapi pompuan mmg kdg2 banyak cekadaknye....

siti ika berkata...

baca ayat 1st da h tau ni hellioz punye. i like..

NXXB berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
yui92 berkata...

it should be INDECISIVE..

but it's true... a lady with babylike attitude is sooo not cool.. so does a man..

but sometimes it IS cute =p=p=p

aku budak baru berkata...

Ass up, be a lady :D

Jαnnαhツ berkata...

indecisiveness adalah sifat yg menyusahkan diri sendiri dan juga org lain. jauhilah sifat ini.

eiz_ezzy berkata...

terbaik la, haha

Tanpa Nama berkata...

hay guys..nak tanya sikit..helioz ni laki ke pompuan?hehehe gua konfius la.....

ayue! berkata...

laki pon ade je mcm tu. hikhik

Tanpa Nama berkata...

mcm mana kalau lelaki yg mcm ni??uwaa..ex aku perangainya sebijik situasi di atas..sugguh mecekik darah time tu..

maz azura berkata...

siyes aku pun myampah kott,event ex aku cm nie sikit lah...kwn aku pun ad cm nie homaiiii ap lah nasib aku bedepan dgn org cm gini kn2 tgk2 da terluah perasaannnn huh!

misz aisya berkata...

hahhaa aku as perempuan, ngakui pe yg ko ckp ni betul..

adanhayad berkata...

banyak songeh namanya ni.

tapi kalau bukan sbb dari awal2 dia dah dimanjakan, takkan gini jadinye. ye dak?

cikpia berkata...

sometimes benda2 macam nie menjadikan si pompuan itu istimewa..... kadang2 dah macam kengkanak istimewa la plak.....

merajuk, meroyan, me-lantak-ko-la-nak-buat-apa biar la kena tempat, masa dan situasi. kalau dah over sangat, tangan kan ajer......

yunZatie berkata...

exceli nak marah kat awek seterek ta smpai ati kn kn kn..so luah kat sini je la kan kan kan

cik yuki berkata...

clash sudah . . hehe

hanaahmad berkata...

ramai je manusia cam gini, tak kira gender. tapi memang banyak gak perempuan cenggini. hue hue hue

MinahSpekMerah berkata...

hahaha...tapi laki pon lebih kurang gak.

pompuan suka pompuan y bole lead mereka..bukan y sebaliknya.

frogprincesz berkata...

hahaha...think positive...maybe she was just joking... ;P

Tanpa Nama berkata...

memang perempuan selalu berperangai cenggini. Mereka kaum complicated. hahahaha! Tapi lelaki pun ada jugak. So the entry should be more open like- 'Ass Up! Be a lady/man' like that baru cool bro :)

Tanpa Nama berkata...

ala..dia typo kot neh..tu dia tajuk punya besau dia letak INDESICIVE..

Hellioz berkata...

Ye, saya typo.
Harap maaf ya kalian semua
haha

Tanpa Nama berkata...

kecoh jek..x kewl ok..dan sungguh x comel..haha..

shahirahkhairudin berkata...

SK like. sebab aku sendiri pun naik menyampah dengan kawan pompuan yang banyak kerenah, banyak songeh. alangkan aku yang pompuan pun menyampah, ini kan pula lelaki.

MisS a0nz berkata...

hehehe.. like entry ni.. cian juga kat lelaki2 yang dpt pompuan jenis camni~~ sabo jelah~~ saya suka entry ni tp xsemestinya kena tekan butang like tu kan?hikhik

Roxanne berkata...

buat entry pasal laki la pulak..kdg2 pening jgk melayan, serba x kena..kate x kesah..alahaii..;PP lame2 bosan gak..

aimie amalina berkata...

hahahaha
perempuan yg belom jadi LADY belom layak bercinta. tutup cite
heeee

marish sha berkata...

I have this situation , tapi terbalik , lelaki tu yg mcm ni .