10 November 2011

Terfaktab Setahun Bersama, Pertandingan dan Hadiah Untuk Pembaca!

"Sudah setahun kita bersama sayang." ujar seorang lelaki sambil memutar-mutarkan sebatang lighter berjenama Zippo. Matanya tepat memandang anak kecil yang sedang seronok bermain-main gelongsor, papan jongket dan bermacam lagi mainan di satu taman permainan. Haritu ramai betul anak-anak kecil bergembira di taman. Maklumlah, sudah 3 hari hujan petang berturut-turut. Hanya facebook dan youtube sahaja teman mereka.

"Hurm, yeap. Lama kan? Banyak betul naik turun yang kita alami." seorang wanita seperti teman kepada seorang lelaki tadi senyum menjawab ayat yang dinyatakan. Perempuan itu nak di katakan seorang yang terlampau keagamaan sangat tidak pula dia sarung jubah ke mana-mana. Nak kata terlampau seksi tidak menutup aurat, tutup sahaja semuanya. Tudung tiga segi yang biasa menutup rambutnya, baju t serta cardigan hitam di luar serta seluar labuh menjadi pakaiannya haritu.

"Awak rasa kita ni bagus tak?" si lelaki tadi menyambung perbualan. Lighter tadi di letak di atas meja. Matanya kini redup memandang si perempuan.

"Manusia wak. Ada salah silapnya. Tiada siapa pun sempurna."

"Kalau ada yang tidak kena, elok kita perbetulkan. Kan?"

"Aah." jawab si perempuan. Senyum terukir di bibirnya. "Awak. Hurm, awak ada apa-apa nak cakap pasal kita? Apa-apa sahaja mengenai setahun ni?"

*****

Ya! Hai, saya penulis.sahaja. berbesar hati nak menyatakan kepada anda semua, minggu ini, ialah minggu di mana blog Terfaktab menyambut ulang kelahiran yang ke,

SETAHUN!

Tepuk-tepuk-tepuk! Sebagai seorang penulis yang paling lama bersama Aqram dalam menubuhkan terfaktab ni, aku sudah diberikan satu tugas. Atas dasar perbincangan dengan boss Aqram yang sedang hangat bercinta sekarang ni, aku ditugaskan untuk menyampai kepada anda semua bahawa, kami akan mengadakan satu pertandingan. Ya. Pertandingan. Pertandingan untuk para pembaca Terfaktab. Pertandingan mengenai apa ya?

Kamu semua boleh menulis apa sahaja mengenai Terfaktab. Dan boleh tinggalkan link di komen post ini. Yang tak ada blog tu, boleh pakai medium seperti Note Facebook dan set kan Note kamu tu kepada Public supaya kami boleh membacanya ok? :) Pemenang akan dipilih berdasarkan majoriti sebulat suara penulis Terfaktab. Kami akan memilihnya. Jadi, apa tunggu lagi! Mari mula menulis!

Oh ya, kalau pertandingan mesti ada hadiahnya kan? Hadiahnya, jeng-jeng-jeng! Sebuah Kitab Terfaktab. Akan tetapi, ini edisi yang bersama tandatangan beberapa penulis! Ingat senang ke aku nak tandatangan? Jumpa kat luar belum tentu kau orang semua akan dapat tandatangan aku. Sebab kau orang bukan kenal aku pun. Macam mana nak mintak sign ye dak?



Hah! Kalau dah menulis tu, jangan lupa butir-butir untuk kami senang nak roger anda. Nanti dah menang, tak dapat nak contact, kami pilih lain!Tarikh menulis ialah dari hari ini, sampai Ahad ini, yakni 13 November. Dan pemenang akan di beritahu dalam minggu selepas itu. Marilah mula menulis! Apa sahaja mengenai TERFAKTAB!

Sekian dari saya,
penulis.sahaja.

64 ulasan:

bujal X berkata...

i pad takde ke bang?

azri johan berkata...

"tiada apa yang aku mahukan selain kitab terfaktab..."

http://azrijohan.blogspot.com/2011/11/aku-pun-nak-baca-jugak-kitab-tu.html

Eyka berkata...

wahhhhhhhh!! gua mesti pilih...asal buku peberet gua ada kat cni ni?
keh keh keh :P

<---- jap nak rangka ayat..tggu tauu! yeah! ;D

-----LOADING------

zaiti shaari berkata...

http://haresisology.blogspot.com/2011/11/terfaktab-yang-lejen.html

try. mane tahu dapat pulak Kitab Terfaktab tu.

hanaahmad berkata...

tak reti nak tulis apa. apa2pun selamat ulang tahun! maju terus! :)

MisS a0nz berkata...

hikhik..xda kebolehan nak bermain kata.. selamat ulangtahun ya^^ semoga sukses slalu..

JARI berkata...

http://anisfebgurl.blogspot.com/2011/11/nak-join-ke-tidak.html

reenapple berkata...

hee.. takde ayat nak dtulis.. selamat ulang tahun la yerk..=)

~sue~ berkata...

dah siap dah. istimewa wat terfaktab. selamat maju jaya terfaktab.^__^

http://nadsuraya.blogspot.com/2011/11/terfaktab-oh-terfaktab.html

[fArAh aLiAs] berkata...

selamat ulang tahun TERFAKTAB!!

farah alias join :)

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/11/its-one-yearterfaktab.html

good luck terfaktab!!!!

thembikai merah berkata...

selamat ulang taun .. terus maju ..

broken button berkata...

gua dah beli la. siap ada 2 sain. boleh tukar hadiah x?

thembikai merah berkata...

@broken button camtu pulak .. kalo dapat t jual la yang lame tu .. gpon da ada sign en .. jual mahal ckt .. haha

thembikai merah berkata...

nak joen laa .. http://tembikaimerah595959.blogspot.com/2011/11/pe-jadah-nyer-terfaktab-haha.html

.:kyRin:. berkata...

http://ordinarykay.blogspot.com/2011/11/ada-apa-dengan-terfaktab.html

mintak2 le bole dpt hadiah.. amin... :)

Akim Iqbal berkata...

Kenduri takde ke bang ? Hik3

syazana jasman berkata...

first time drop komen dkat sini

tak harap dapat, cuma sekadar perkongsian :)

http://syazanajasman.blogspot.com/2011/11/selamat-ulang-tahun-terfaktab.html

Lina Jalil berkata...

kalau tak dapat pun,at least ada orang nak baca :)

http://luffyurp.blogspot.com/2011/01/muntahkan-lagi.html

Nadirah Jannah berkata...

http://haneul-bluesky.blogspot.com/2011/11/terfaktab-year-anniversary.html

sekadar mencuba saja.
ps. xpaka tulis dalam english? terbiasa sda...^^

Cha berkata...

Saya tulis dengan hati yang ikhlas,suci dan murni. hehehehe =B

http://chashittydollslifestory.blogspot.com/2011/11/terfaktab-apa-tu-apa-yang-bagus-sangat.html


nak contact boleh komen je pada post tu then nanti kita set date nak datting ok ? hahaha ^^

yeye berkata...

nah baca jangan tak baca.

http://yeyeadoblogjugok.blogspot.com/2011/11/dunia-baru.html

sekian terimakasih. jangan malu-malu kontek kitew...hewhew

milimilo berkata...

ala kenapa hadiahnya kitab terfaktab. aku nak gak tapi aku dah ada kitab yg ada autograf. hik. XD

roses berkata...

seronoknya!! dapat sepam tak tido mlm lah ceni.:D:D

dgn lafaz bismillah. selawat tiga kali. puhh.

http://lifewithnolie.blogspot.com/2011/11/kata-kata-yg-indah-itu-tidak-perlulah.html


done.:)

enigma girl berkata...

=)
http://ceritaku-nas.blogspot.com/2011/11/asalamualaikum.html

enigma girl berkata...

http://www.facebook.com/n.a.sakinah

u can contact me from here =)

3no gr33ny berkata...

ini penyertaan ikhlas hamba..bukanlah utk hadiah semata..cuma meluahkan rasa lama...



http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/11/terfaktab-lekat-dihati-hamba.html


p/s : pape roger di halaman hamba ek..jemputlah singgah (^_^)

adilah rahman berkata...

http://stebot92.blogspot.com/2011/11/terfaktab.html

nak sangat buku tuh!

aku hana berkata...

http://titik-noktah.blogspot.com

yeah ! ini yang aku tunggu .

Alip Apai berkata...

aku nak masuk tapi ini first time aku redah blog terfaktab ni. jadi aku kekeliruan apakah itu terfaktab?so aku x mampu nak join. nanti ko buat contest lain aku masuk erk.

hmmm..

*curious*

Tanpa Nama berkata...

aku takde blog. Camne nak link. hantar email boleh tak. Cis. sedih la camni.

eylaaa's here berkata...

http://luckychicks93.blogspot.com/2011/11/103.html SEKADAR MENCUBA , HARAP LUCK ADA.HIHI

Amoi berkata...

Kepada yang tak ada blog tu, boleh tulis pakai Note Facebook tu lepas tu setting letak Public ok.

Then paste link Note tu kat tempat komen.

Semua boleh join! :)

Dayah berkata...

http://dayahasri.blogspot.com/2011/11/entry-kasih-berlipat-sayang-untuk.html

LM :) berkata...

http://siperempuandara.blogspot.com/2011/11/drama-sebabak-antara-aku-dan-terfaktab.html


KHAS UNTUK TERFAKTAB SAHAJA, :)

ellie berkata...

first time!

hopefully u guys don't bleed ur eyes while reading this. ;)

http://elliectr.blogspot.com/2011/11/random-routine-that-i-love.html

aku hana berkata...

http://titik-noktah.blogspot.com/2011/11/terfaktab-nak-bagi-free-kitab-terfaktab.html

Okay done. Hanya mencuba.

aku hana berkata...

http://titik-noktah.blogspot.com/2011/11/terfaktab-nak-bagi-free-kitab-terfaktab.html

Maaf, yang td terlupa letak butir-butir penting. haha. mana tau terfaktab sudi nak memberi ye dak .

Cik Lie berkata...

Dari dalam hati yang paling dalam. hehhee

http://ceriteraciklie.blogspot.com/2011/11/mari-berguru-dengan-terfaktab.html

fera berkata...

untuk terfaktab, dari hati.
terima kasih!!

http://feragill.blogspot.com/2011/11/definisi-cinta-infiniti-untuk-terfaktab.html

Arif Radzi | عريف راضي berkata...

cuba nasib :)

http://diari-arif.blogspot.com/2011/11/terfaktab-apa-tu.html

rznrs' berkata...

gua nak join!
http://penulisansukasuka.blogspot.com/2011/11/365-hari-bersama-cinta.html

Tanpa Nama berkata...

amoi..facebook pon gua takde..jangan marah gua..haha..

Eyka berkata...

kalu gua tulis macm ni..boleh masuk kontest tak? keh keh keh :P

http://myhurtbubu.blogspot.com/2011/11/dari-situ-gua-belajar-makna-kejam-kah.html

Cik Hati berkata...

banyak berleter dalam "TERFAKTAB-fakta mengenai Mitos"

http://pensilhatimenulis.blogspot.com/2011/11/terfaktab-fakta-mengenai-mitos.html

aimie amalina berkata...

huwaaaaaaaaaaaaaaaa
dpt buukuuuuuu!

Aqram berkata...

wahhhh! ramainya yg menghantar penyertaan.. thanks korang.

muax!

Swit Mango berkata...

hm.... ramainye anto...

tgu kitab ni jual kt MPH je laaa -_-

LaDy_aFieFa berkata...

done! hehe entry lama dibarukan ^_^

http://ladyafiefa.blogspot.com/2011/04/aku-terfaktab.html

SunnySue berkata...

last minit punye entri..ehehe

http://akulahyann.blogspot.com/2011/11/definisi-cinta-infiniti-difaktab.html

Are - Are berkata...

bape kerat je laki join? adoi..haha

http://blogazahar.blogspot.com/2011/11/terfaktab-satu-perjalanan.html

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ berkata...

AKu nak join juga boleh tak?

T____________T



P/S : by the way, aku cuba baca semua link yang ditinggalkan di atas.

eiz_ezzy berkata...

http://akueiz.blogspot.com/2011/11/terfaktab-kah-anda.html

join !

Sofia Vy Nin berkata...

Dah khatam semua link. Cepat hantar besok last day! :)

Anem arnamee berkata...

alah....dah ada kitab tu :P

nak versi tablet pulak boleh?

hehe.happy anniversary:) all the best untuk semua warga terfaktab. semoga kalian diizinkan tuhan berilham lagi untuk perkongsian semua.

Jaga diri baby :-p

nohfee berkata...

ok nohfee try jugak.. ;)

http://nohfee.blogspot.com/2011/11/stalking-ex-perlu-lagi-ke.html

Miss Dolce and Gabbana berkata...

Salam ulangtahun buat Terfaktab.Have a blast yar ahead! Tak menang pun tak apa.Janji semua squad terfaktab datang komen kat entri ini.Deal.lol :D

http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com/2011/11/meneruskan-penulisan-happy-birthday.html

amirah's berkata...

nak join taw . bismillah . senyum dulu baru baca . =)

http://stupidoolovelorn.blogspot.com/2011/11/difaktab-dengan-rasa-sayang-kepada.html

.ZnorshuhaidaZ. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Alip Apai berkata...

aku cakap tak nak masuk, tapi aku masuk jugak. takpe kan?:)

http://storyalipapai.blogspot.com/2011/11/fucked-up-terfaktab.html

.ZnorshuhaidaZ. berkata...

Hello skuad Terfaktab dan semua blogger! Saya menge-JOIN contest ini ya! harini tarikh last kan? Silakan melawat. hihi :)

http://youwillreadthisifyouloveme.blogspot.com/2011/11/tubtab-hai-terfaktab-d_12.html

Terima kasih ^^

Nizuraa berkata...

http:// kubiCintAzu.blogspot.com//setahun bersama terfaktab
niza:)

nrzmfz berkata...

http://faizsahaja.blogspot.com/2011/11/adaptasi-kisah-benar-kitab-terfaktab.html

saya jade(nama komer-sial), berumur 16 tahun ingin menyertai pertandingan ini. sekian. harini saya balik hostel. kalau menang, inform kt fb saya. tq.

bhahahahah. tak boleh blah. kbai. enjoy reading masterpiece kedua saya.

skinny elephant berkata...

http://cuteshinkara.blogspot.com/2011/11/aku-berasa-seram-apabila-lihat-muka.html


gua mahu itu buku.*pray hard*

::..wAwA aPpLe..:: berkata...

http://wawaapple.blogspot.com/2011/11/apa-wa-kesah-dengan-terfaktab.html

oh sila-sila baca bl0g wa
b0leh hubungi wa di
-> wanikarim@yahoo.com
atau
-> fb (wanotkarim)
wa peminat terfaktab!=)