Terima Kasih Ex.

Bila sebut pasal penghargaan, lain tak bukan mesti aku akan fikir ucapan terima kasih. Tapi, bila fikir balik, adakah cinta kita kepada sesuatu itu cukup dengan ucapan terima kasih? Kau cinta kepada Tuhan, kau solat dan ucapkan terima kasih pada sujud terakhir, tapi lepas tu kau buka Youjizz layan Creampie seminit dua. Kau cinta pada makwe kau, kau belikan dia cincin tanda terima kasih kepada makwe kau, tapi lepas tu kau macam biasa layan skandal-skandal kau di Twitter. Tak lupa juga bila kau serah mahkota kau kepada seorang lelaki sebagai tanda cinta+terima kasih kononnya, tapi lepas tu lelaki tersebut meninggalkan kau macam itu saja.

Terima kasih.

Takdir. Qada' dan qadar. Adalah suatu perkara yang sukar kita predict. Bagi umat Islam macam kita ini, keredhaan itu perlu. Yang dah lepas tu, lepaslah. Nak banyak bunyi apa lagi? Bila kau lihat seorang kawan lelaki kau yang menjadi gay. Kau cerca. Kau lipat cukup-cukup. Tiba masa bila kau ada anak, eh anak kau jadi gay. Macam mana kau nak jawab? Itu tak termasuk lagi bila kau balun para sektor kerajaan dengan nista, korupsi, kronisme, tak adil, harga naik boom boom bang. Tiba masa, kau kerja kerajaan. Ludah jilat balik?

Lantas, ini mengingatkan aku kepada bekas teman wanita aku. Haih..

Terima kasih.

Untuk minggu penghargaan ini. Aku dedikasikan, dan mengajak kalian mengucapkan terima kasih kepada bekas kekasih kamu. Well, kita patut akui bahawa kalau tiada bekas kekasih, mungkin kau masih bangang bermain dengan cinta. Kiranya, ada juga fungsi bila kau putus dan ada benefit bila kau muhasabah diri mengenang balik kesilapan kau serta kesilapan orang yang pernah kau sayang.

Lalu, aku pun hantar mesej kepada bekas teman wanita aku. Setelah dua bulan tidak kontek langsung. Mesejnya berbunyi;


"Salam. Aku ucapkan terima kasih atas relationship yang pernah kita lalui. Terima kasih sebab pernah berkongsi jiwa raga bersama. Terima kasih kerana menjadi sebahagian hidup dan pengalaman hidup aku. Moga kau berjaya dalam kehidupan. Sekali lagi, terima kasih."


Tekan send.... 




Lima minit kemudian aku mendapat mesej.


"Fuck you. Jangan ganggu hidup aku lagi setan.."



Heh.

Ulasan

yong berkata…
takpe...kewl aje~
reenapple berkata…
heh.. cool giler. =)

be happy..=)
P.E berkata…
hamagad. aku suka apa yg pompuan tu reply. HAHAHAH coolios
[fArAh aLiAs] berkata…
hakhakhakhak. tak pasal dapat F***
GadisKasutConverse berkata…
sungguh tak supan punye balasan!
aku dh penat ucap terima kaseh pd dia...aku cuma tggu dia ucap terima kasih pada aku.tp smpi arini..mmg xde.
♥nitnot abc berkata…
time break to ex aku dah cakap dah terima kasih bla bla blaa . HAHA ,*imbas memori pulak dah .
hahaha..nice..aku nak jadik macam ex tu lah...tapi tak termampu. sebab hati aku ni lembut. insha allah aku boleh jadi kawan pada ex aku, tapai tak mungkin kembali semula bersama.itu yg pasti!
cik naddya berkata…
ahaha. agak kejam tp cool!
Norazlina berkata…
SEDIH . haha
B33HA LoV4to berkata…
haha! kalau ex aku msg macam tu pun aku rasa nak reply macam kat atas tu; Puas. Haha
fy dh berkata…
yang baiknya bila kita bermuhasabah, bkn terhangak hangak mencari ganti cinta yang dah tiada...beruntung dan tahniah bg kau kerana kau tahu untuk berdiri di hadapan cermin stelah semua yg terjadi, tak mcm sesetengah org atas muka bumi ni....dia mungkin beranggapan yg kau tak pernah berubah, hiraukan...yg penting kau tahu kau akan, sedang dan dah berubah....now thats cool enuff....haha
ErnieFaizal Siti berkata…
kejamnya reply tu..tapi saya rasa ex takkan balas macam tu..hehe..silap silap dia tersentuh hati lalu nak kembali..heh!!
Tanpa Nama berkata…
hahaha..amek kau kena setan!
Tanpa Nama berkata…
"bkk youjizz layan creampie...." hahahahaha..... xboleh blah.... cool yoo!!!
milimilo berkata…
haha. baru ingat nak cool2 hantar terima kasih kt ex tapi respon negatif, malaslah. barang lepas jgn dikenang. hik.
Fafa Adnan berkata…
haha. sakit.sakit.. :P
Tanpa Nama berkata…
semat...tp aku rase hdup aku miserable siot..ni sume terima kasih kat ex aku nye awek..psycho siot...so..terima kasih la kat ex aku sbb de awek cam cilakak gila
Cik NurulZaty berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
3no gr33ny berkata…
dasyatnye mesej dari hati yang tulus dapat balasan camtu..memalukan kaum jek..huhuk
Arez Razin berkata…
pffft! ending dia! haha
Syara Mohammad berkata…
dah ckp dah kat my ex. siap buat entry. tu pun sbb his birthday. he's good. cool.

yg baru lepas heart-broken few months ago, tak mau mesej. dah tau cara dia reply. or tak reply langsung. kenal lama sgt, tu lah jdnya. =D
Raden berkata…
die reply dgn penuh style
Tanpa Nama berkata…
kau dah buat pasal.. pastu kau nak terima kasih..mmg F*** la dapat..hahahaha...
AEDA ZAINAL berkata…
gila la mmg cool ^^
wAnIEy HuNNy berkata…
haha...patotnye reply cenggitu mse die msg mase mule2 clash~
cikpia berkata…
stailo habes jawapan dia.... ha ha....
Fatin Aqilah berkata…
hahahahaha, baik punyaaa. nak try la :P ahaha
Aqram berkata…
hehehe. cheers to all! :D
najwa napatah berkata…
aku baru putus cinta.kalau boleh tiap2 hari aku nak ucap terima kasih.
ayue! berkata…
dia nak fuck kau. pe lg tggu?
Cha Gloxinia berkata…
nampak sangat dia bencikan kau. sampai macam tu sekali dia reply. besar sangat ke dosa kau pada dia?
Tanpa Nama berkata…
esk besday xbf aku,mlm ni ak rse nk wish je..wlpon dia dh block ak kan...terima kasih utk dia sbb prnah wat ak smile again stlah frust gn cinta dlu
ღpanda_onchairღ berkata…
errr , encik aqram .
ex awak tu takde ayat yang berhemah lagi ke dari tu ?

setan ? erk =.=
SeliparBiru berkata…
aku tak tau untuk apa aku ucapkan terima kasih pada ex aku
hanaahmad berkata…
hidup mesti terus! :)
cik bella tan berkata…
fffffffuuu. setan terus. kahkahkah.
Syafiq Azmi berkata…
ex ako skung ako siap bagi nasihat srh jg ati balak baru dia...

chill hahaha mase akan tentu kan kita
.axon. berkata…
bhahaha. ooeemmmjayyy. lagi kewl reply awek hang :DD
mashi berkata…
kalo ex nak kat aku balik cemane? pening palo den ni haaa
Red berkata…
wakakakakaka!! cool gilakkk!!
Tanpa Nama berkata…
dia ckp ko setan? dah mcm cite leplep dah (aku, setan, babi n beruang) hahahaha
MisS a0nz berkata…
hehehe..suka entry ni tp tak nak tekan butang like tu..hehe..
perpisahan memang menyakitkan.. tp semua itu beri kita pengalaman utk mencari yang lebih baik.. klu perpisahan disebabkan oleh sikap diri kita.. ubah sikap menjadi lebih baik.. buang semua sikap2 buruk.. sy pun nak berterima kasih dgn ex sy sbb mengajar sy erti cinta.. sy pun nak juga sms dia tp dah lost contact..hehe..lupakan je la..
iman aqram berkata…
stanza pertama kau tulis tu semestinya refleksi diri kau.

ckp pom pang pom pang pasal agama mengalahkan scholar tapi lepas sembahyang layan youjizz.
dylli berkata…
HAHAHAHAHA.. cancel nak hantar mesej. *delete message* :P
miss lily berkata…
hahahaha, lawak, tp dah selamat tulis kat blog pasal terima kasih ex bf, dah siap suruh dia baca pun, tp harapan la kan, dia bukan tahi internet, jadi xtahu lah tahun bila nak baca, luckily hubungan kitorg baik even dah jadi ex pun....
Tanpa Nama berkata…
hahahahhaa..sungguh saitanirojim reply tersebut. hahahah
Tanpa Nama berkata…
er, dulu pna buat:D aku ckp, wei tengs ek. atleast kau pna sygkn aku, wpon xlma. tengss sgt2:')
armada mirzan berkata…
alamak.. terasa gila.. pompuan tu mcm aku la haha
alice berkata…
macam tak ada ayat lain perempuan tu nak reply :D
cik aletheea: berkata…
hahahahahhahaha.........


mesti die benci giler dgn ko!!!
Tanpa Nama berkata…
so sweet laaa! haha
ciKk rynN berkata…
hidup kena be cool...cool=sabar=redha... ^^
aimie amalina berkata…
begitu besar peranan terima kasih hakikatnya kan
cume yg membezakan
nilai terima dan kasih
tidak ramai yg tahu..
oshinz berkata…
balasan yang sangat berbudibahasa gitu. haha..
budak hitam berkata…
hahaha.. semat tul jwpnnye.. pape pun. suka entri ni.. coz sy bkn stkt berbaik dan beterima kasih pd ex.. mlh berbaik dgn gf ex lg.. hahah.. kewl x? kikiki
Ana Miyuki berkata…
Ayt tu sebijik aku pernah cakap depan2 ex aku..tapi diiringi linangan air mata aku la..tapi dia takda respon sekelumit pun..speechless..hahaha..
Tanpa Nama berkata…
cooll..tapi mungkin ada beberapa sebab dia reply macam tu..
1st mungkin ko ada buat sumthing yang dia takbleh terima masa break up ari tu...2nd...mybe she try too hard to forget you in her life..

but if i where you...i just smile:)
chill lerr..ada hikmah di sebalik sesuatu perkara...
Eyka berkata…
gua suke pompn itu wey..dy style gilaaaa ahh!

ciss gua kalah la cenni! apa pon tak boleyy! :P

psst..psst..ce sampaikan salam gua..dy balas walaikmslm balik tak wey?
keh keh keh :P

one word: padan muke kau! haha:P
atin berkata…
haha . baik punya dia reply . klaka . haha

.: baca dr atas dah syahdu dah . bila baca ape yg die reply , series tergelak2 . haha

Catatan popular daripada blog ini

Cara Hendak Contact Balik EX Lama.

Cara Memikat Amoi (Jika Kau Seorang Lelaki Melayu)

Perempuan, Perhubungan dan Seksual.