23 November 2011

cinta obsesi

cinta ni kita tak boleh nak paksa paksa.
kau ubah lah di kau macam mana pun.
tapi, kalau orang dah tak mahu, apa daya engkau lagi?
soooo... berhenti buat itu dan ini untuk mengemis cinta orang yang tak mahu ke engkau.
jadi diri sendiri.
sayangi diri engkau, dan kemudian nanti cinta akan datang sendiri ke engkau tanpa perlu kau nak mengemis ngemis.
sumber: status facebook Terfaktab, 18 November 2011
 
Kadang kadang, kita ni rela untuk jadi macam macam demi untuk memenangi hati manusia yang kita suka. Kita fancy sangat dengan dia, jadi setiapnya yang jadi kesukaan dia mesti lah kita ambik tahu kan? Dia suka perempuan yang lemah lembut, dia suka perempuan yang rambut panjang, dia suka perempuan yang tak membantah bantah, dia suka perempuan yang pakai baju kurung, dia suka perempuan yang pakai baju warna putih, dia suka perempuan yang begitu, yang begini..

Semua kita ambil tahu.

Kita tanya kawan kawan dia, kita tanya adik beradik dia. Malah kalau kita tak kenal sesiapa yang rapat dengan dia pun, kita pandai cari sendiri. Ada ketika kita tebalkan muka tanya pada dia. Kadang kadang yang bijak sikit, jadi kawan baik dia. Well, banyak perkara kita akan share dengan kawan baik kan?

Lepas tu kita mula ubah diri kita. Kita bercakap lembut lembut, penuh satu lemari kita isi dengan baju kaler putih dah macam aci berkabung bila mati suami. Lepas tu kita labur dua tiga ratus pulak untuk rebonding rambut. Setiapnya yang dibilang kita turut kan saja walau kita tak suka.

Kita mahu jadi perempuan seperti yang di impi impi. Biar yang di pilihnya nanti kita.

Soalnya berapa ramai yang berjaya?
Kalau pun berjaya, boleh di kekalkan diri kita yang sebenarnya bukan kita itu?

20 ulasan:

dylaroxy berkata...

Lebih baik jadi diri sendiri!! Penat nk jdi fake nih,, pape pun penerimaan seadanya adlh lbh baik kn,, hehehehe

Miziey berkata...

gua mmng jadik dirik sendirik ponn.. kdng2 jer gua jadik seekor batman, itupun ketika ada makhluk didalam bahaya.. keh3..

gua suka status fb terfaktab.. terbaekk.. sayangi diri sendiri eh.. hmmm..

Wadi AR berkata...

baik jadi diri sendiri.


*dah lama tak masok belog ni. rinduu

cikpia berkata...

tak payah nak fake urself.. nanti dapat fake love.

||Cik Aida|| berkata...

LIKE LIKE LIKE LIKE..

oshinz berkata...

jadi je diri sendiri. kalau ubah untuk kebaikan bersama, tak mengapa. tapi kalau nak ubah untuk die je, mane bleh jadi pelakon handalan seumur hidup weh. kalau die nak, die stay. kalau tak nak blah ah weh.

ceklala berkata...

just be urself..orang akan lebih cintakan diri kita yg sebenar berbanding yg fake :)

uchica berkata...

sampai bila nak jadi orang lain andai satu hari kita sendiri kecewa dan saat 2 mungkin tak de makne dah kan jadi org lain...

j0j0_bdiN@ berkata...

saya tujukan lagu alif satar-baby-baby tu tok korang!

muahaha!

♥nitnot abc berkata...

Hey kemon kemon laa . HAHA tak payah ler nak susah susah nak ubah segala bagaii .
Pada aku , cinta tuh "menerima seadanya" . Toksah lah nak jadi fake fake nii .
"Just be yourself"
Agak nya kalau gf kau tuh minat pondan , kau pun berubah jadi pondan kee ? Pffffttt !

Eyka berkata...

just be urself and ur can get the love more lovely than before..senyum tak perlu kata apa apa..
senyum ^___________________^

ni entri utk si obsesi cinta ^^

http://myhurtbubu.blogspot.com/2011/08/tak-payah-menyesal-sekiranya-korang-di.html

Aci berkata...

takpe je nak fake. tu salah satu strategi memancing pakwe. bila pakwe lu dah tangkap syiok sama lu, lu berubah lah jadi diri sendiri. ape ade hal

little.pingu berkata...

perangai yang kalau bukan perangai diri sendiri tu, lama-lama akan terkeluar gak perangai sebenar..kalau tak orang tu menyampah, diri sendiri yang menyampah tengok perangai..

Anisa Hang Tuah berkata...

sumtime "just be yourself" is a big words.

big suck.

menipulah kalau tak pernah nak ubah gaya,penampilan semata-mata utk lelaki yg disayangi.

tapi memang bodohlah kalau nak angkat semua kehendak demi cinta.

atas dunia ni lebih banyak benda yang perlu diexplore selain cinta.

aku perempuan.

aku mengaku ada sikap obses.

ubah gaya tomboy jadi femenin.

kononnya akan ada lelaki datang minat aku.

ah fuck

perkara tu begitu membodohkan dan memalukan

Tanpa Nama berkata...

pedih siot...

dh tu cmner klu diri sndiri awek tu tk suke..
bler dh fake bru die suke..???
acane tu..????

akirah amal berkata...

@Tanpa amac kajilah diri,tengok tang mana dia tak suka,maybe dia tak suka sikap negatif kau kut,kut kau memang jenis player,suka kacau2 awek2 lain,manalah gf suka,atau kau jenis tak sopan,jadi eloklah kau berubah jika kau benar2 ada kasihsayang kat gf kau,mula2 fake lama2 real lah tu.

harap bf aku seperti superman,yang boleh muncul bila2 aku dalam kesulitan...

tina ariff berkata...

@Tanpa Namaapasal aku suka baca komen engkau heh,

bila engkau fake baru dia suka,hehe kelakarlah,tapi mcm something wrong je,ini mesti kes ngkau ni jenis pemalas,merimaskan,suka mengacau,jadi bila depan awek yang ngkau suka kau mesti buat cool.

itu memang padan benar,lama2 perangai kau akan berubah menjadi eloklah tu,bersyukurlah kau dapat awek yang macam tu,.

mesti kau sayang mati awek ngkau,sampai sanggup berubah,perubahan yang baik,dan jadilah lelaki yang baik,amin

Tanpa Nama berkata...

tapi kalau tu je jalan utk dptkan cinta bg org yg x pernah merasainya dan takkan mungkin. maka aku rasa aku akan obses kepada cinta yang aku kejar dan inginkan.

Tanpa Nama berkata...

dun be hipokrit lar gurl2 sume.plastik sgt tau .xslah if die nk tegur tuk kebaikan.tp dh lebih lar klu smpi ak pakai bju warna apa pn die nk tentukan.nt nie mkn die hahahaa

Tanpa Nama berkata...

aku sokong aci