13 November 2011

Signal Dari Tuhan?

Bertemu lagi dengan aku, Isaac Ismael, atau singkatannya II. Bersempena dengan minggu penghargaan nih, aku berniat untuk menulis panjang sedikit. Nak berinteraksi dengan kauorang semua. Pertamanya, aku ucapkan bertan-tan terima kasih kepada Skuad Terfaktab, Aqram khususnya kerana menjemput aku sebagai komrad terbaharu Terfaktab. Sungguh aku tak sangka.Tak pernah pulak aku terfikir.Takda pulak Tuhan bagi signal yang suatu hari nanti aku boleh jadi sebahagian daripada Terfaktab.

 Maklumlah, sebagai penulis/pelukis baru, mungkin level aku tak selejen mereka-mereka yang dah berada 6,7,8,9,10,11 dan 12 bulan dalam Terfaktab ni. Tambah-tambah pengasas, Aqram yang memang lejen. Jadi, aku sumbangkan apa yang termampu, yang selari dengan konsep Terfaktab. And, I am open to any criticism. Kalau tak berkenan tu, ada cara boleh sampaikan. Kalau suka, terima kasih aku ucapkan. And, here is my stuff for this special week.





Seperti biasa, perkongsian aku selalunya lebih kepada hiburan ataupun luahan rasa. Jadi, peratusan fakta mungkin lebih sedikit berbanding poin yang sia-sia.

Okay,sehingga berjumpa di lain masa.


p/s- kepada bekas kekasih, terima kasih kerana menjadi bekas/to my ex lover, thanks for being my ex.

36 ulasan:

Abang Zam berkata...

damn. sangat nice stroke lukisan
ting ting! *petanda awek satu lagi

isaac

Eyka berkata...

"kepada bekas kekasih, terima kasih kerana menjadi bekas"

eh jadi bekas ape wey? bekas telur? keh keh keh :P

kena ek usha awek tak bertudung? mesti yg bertudung itu tak comel kan? apa pon tak boleyy! hahahaha :P

kbai :P

.fullstop. berkata...

haha. pun boleee~

whitelover berkata...

ahaha nice ni

Isaac Ismael berkata...

eyka:bekas kekasih lah.kan ada translation tu.haha

abg zam:stroke biasa2,stroke malas.haha

Red berkata...

Hahaha!!
Suka part - Saya dah bertunangg!!

Alaa...saya pun dah bertunang..Emm.. Wkakaka! Selalu gitu. Memang dugaan betol.

Tanpa Nama berkata...

terbaik!!

-ZHSRM-

EZAN IDMA berkata...

i like ur word : Thanks For being my ex :)

Bella Bell berkata...

thanks for being my ex.. emm.. aku suka ayat tu :)



hai II ^^

Isaac Ismael berkata...

hai Bella Bell.

thanks for liking.

haha..

Miss Dolce and Gabbana berkata...

nais.Komik tu lebih mudah nak hadam dari baca artikel panjang-panjang.haha.Keep up the good work! :D

Isaac Ismael berkata...

tq, Miss D&G

Sofia Vy Nin berkata...

i like the idea perempuan jatuh dari langit. hahaha :)

Ara berkata...

jap, mase pempuan tu jatuh dr langit, pebende itam kecik yg terpacak kt bhg bwh laki tu? *serius*

Ara's Darlings berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ara's Darlings berkata...

ha'ah...haha

whitelover berkata...

hah~ nk jadi awek bertudung ngn muka misteri tu aa.

biase aa kot2 watak kecik2 ni boleh jadi watak utama =.=

Isaac Ismael berkata...

Ara,botol deodorant tu.


hm..tak kena pulak tempat nye.

-_-"

Ct Arina berkata...

let 'the' ex see how happy u r after being single ;)

Tasha berkata...

iklan deodrt n perfume llki merepek! ehh...

nice art..hehe

Lucifer berkata...

keh keh keh, strip no1 memang nais

Syara Mohammad berkata...

terbaik!

so, signal mmg susah nak detect.

takut erlepas jer.

agak2 boleh u-turn?

myra yusreena berkata...

haii abang isaacccc~!! hihi suke2 part last tu..nak kena bg kat ma ex jugak sbg penghargaan kepada beliauu..kihkih :P

Kembali Senyum berkata...

gedebak awek jatuh. aku x boleh bayangkan kalau betul2 ade jadi mcm tu. mmg heaven. haha

Isaac Ismael berkata...

haii adik myra.
kehkehkeh

MOY berkata...

nice,one! HAHA xD

Cik MiKi berkata...

kalau da jdoh, kt blog pon bley becinta hape.. hahahahaha

aku hana berkata...

laki dlm lukisan tu geng alleycats. woahh !

Hebat mu aqram. haha.

TheBentPencil berkata...

Ah, AXE. saya dulu kerja kedai. pastu budak2 lelaki suka lalu ke aisle deodoran AXE tu pastu sembur sepam dua. Konon bau AXE boleh jadi penarik wanita. tapi kitorg awek2 salesgirl xde pulak terkejar2 bau beliau. ye la bukan best sangat pun bau AXE tu. kahkah!

p.s. kadang2 org yang kita tak usha time awal2 tu kan, yg muka dia kita ingat-ingat lupa tu kan, yg tu la jadi org yang kita minat dua tiga bulan kemudian.

#truestory.

Isaac Ismael berkata...

hahahah,

Bent saorang wanita?

baru ku tahu.

-.-

oshinz berkata...

memang susah nak tahu mana satu jodoh kita. teruskan usaha mencari.. =)

Eyka berkata...

gua suke komen ara..keh keh keh :P

asl deodorant kena jatuh kat situ jugk? er er...hahaha:P

aimie amalina berkata...

hahahaha
folo the flow ahhh!=]

natural berkata...

mohon share

Puteri Biru berkata...

scene langgar bahu tu mmg boleh kata 90% ada dalam semua drama. ciskek. buat la idea lain. LOL

NebuloSerene berkata...

pfft