13 Mei 2012

Pick Up Lines atau Ayat-Ayat Mengorat

  Assalamulaikum, Hai. Isaac Ismael kembali dengan entri baharu setelah sekian lama menyepi atas faktor-faktor peribadi dan bukan peribadi. Kali ini, topiknya ialah Pick Up Lines atau Ayat-Ayat Mengorat.
  
 Biasanya lelaki lah yang suka sangat mengorat. Kalau dulu-dulu, bayangkan scene pemuda kampung lepak-lepak tepi jalan, tengok awek lalu, mulalah menggatal nak mengorat. Ingat perempuan suka ke disuit-suit(bunyi macam tiup wisel) ? Diorang bukan burung Tekukur.Tapi, biasanya ayat-ayat kutu-kutu ni tak power. Mengundang kebencian ada la. Tak kurang ada jugak yang berjaya. Jangan main-main dengan skill kutu kampung. Zaman dah berubah. Sekarang ni mana main dah mengorat dekat bus stop (sebab bus stop pun dipenuhi bangla dan mat Indon kat KL tu), mana main mengorat kat tepi pagar rumah Makcik Senah, mana main mengorat dekat tasik tempat joging petang-petang (tak dinafikan memang masih ada, tapi rare la) 

  Namun, orang sekarang ni guna Facebook, guna Twitter, guna Tagged, takpun masa Zaman PraSejarah Internet dulu, Friendster dan MySpace. Sesiapa saja boleh jadi keyboard sweettalker, keyboard kasanova, keyboard machoman walhal kalau in real life, dia nak duduk satu group dengan perempuan pun gemuruh bukan kepalang, apatah lagi nak mengorat. Nak tekel dalam alam maya ni lebih mudah. Kau pun tahu, baik laki mahupun perempuan. Kau mesti pernah menekel dan ditekel, bukan ? Dengan menaip di chat box, private message, Direct Message atau apa-apa aja medium pengantar dalam social networking sites, semuanya lebih mudah. Tak perlu bersemuka, tak perlu malu gila kalau tak dilayan, tak perlu self esteem yang tinggi pun. HANYA TAIP. Ya, mungkin memerlukan sedikit keberanian dan skill mengayat.

  Entri ini bukan nak mengajar cara-cara nak mengorat. Aku saja mahu kongsi buah fikiran yang menginspirasikan entri kali ini. Bagi yang laki-laki, kau search aja di Google, taip Pick Up Lines, bercambah website keluar. Salin dan hafal. Pastu try la. Try betul-betul in real life. See if you got any balls ? HAHAHA. Bagi yang perempuan tu, don't easily fall for sweet words. Ah, pesan memang mudah, tapi bila ayat-ayat manis tu diluah, tetap terasa diawang-awangan jugak, ye dak ? Be sure to differentiate copy-pasted pickup lines and truly-created ones. You can see the sincerity behind it when you know the difference. (Ah, sudah ! Termengajar pulak.)

   Makanya, selamat mengorat dan dimengorat. Jangan sampai terjerat.
(Wow, it rhymes.)

13 ulasan:

NOOR FATIN berkata...

kdg2 ayat lelaki ni terlalu manis sampai rasa nak kena kencing manis pun ada.. kekeke

Hakim berkata...

Bagi aku,perempuan ni kata je dia dah immune dengan ayat2 manis lelaki ni.Padahal,aku rasa kalau mamat yang ayat manis tu kacak,cair jugak sikit2.Lama2,kena duduk dalam peti ais.

Eyka berkata...

can i say i love you? erk..

hahaha :P

good intro bro..boleh beware ni :D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

haha.. direct je la luah. senang

Tanpa Nama berkata...

@NOOR FATIN

hhahahha betoi2

Tanpa Nama berkata...

apa barang bhai cakap 'saya suka awak' dalam msg hp n twitter and fb ni...tak gentlemen langsung... pakwe aku cakap depan2 aku kot....terharu betoi aku...hewhew

s u a r a h e a R t y berkata...

:)

Tanpa Nama berkata...

Fhewwww i loves those guys yg pandai guna pick up lines ni. Tak penah lagi jumpe yg tak hentem.sekian.semua baik baik boleh di percayai.tahniah lelaki melayu ataw bukan melayu.tp anda semua baik n cool

samanosuke_04 berkata...

haha pickup lines, aku cam tak yakin sangat ngan keberkesanan teknik nie.. kalo kat omputeh takpelaa... kalo ko nak teknik2 pickup awek, aku cadangkan ko pergi tgk channel 'simplepickup' kat youtube.. best woo!

Tanpa Nama berkata...

pe jadah nak layan sweet talker
girls be careful yep!
'friendzone'kan mereka yg sweet talker wuhuuu~

-cik combi-

aisya- berkata...

terlalu manis dan sampai suatu masa, berdarah mendengar :D

apapun, perempuan mmg suka sweet talker, nah di hujungnya sakit tanggung sendiri.

Unknown berkata...

Ape awk kencing manis terbayang lelaki yg sarung kan cincin kat jari manis awak tu

kim v berkata...

Ape awk kencing manis terbayang lelaki yg sarung kan cincin kat jari manis awak tu