7 Julai 2011

Tip-Tip Perkahwinan - ER style

Meh sini abang abang, akak akak, dik non dik non, adik adik, adik akak sekalian. Dengar dengar la ni mak nak berbual. Mak ni very the suka memeriahkan keadaan, bukannya apa sayang, mak nak la jugak share sepatah dua kata. Tentang kahwin kahwin. Mak dah berumah tangga? Oh no no no, mak very the muda lagi. Mak tak sesuai nak cakap pasal kahwin bersenggama bagai? Helloooo? Sekeliling mak ni ramai yang dah berkahwin beranak pinak. Yang tak kahwin tapi macam dah kahwin lagi la very the ramai.

Mak taknak la kalau boleh nak tulis pasal VS VS VS ni. Lelaki VS Perempuan. Selalu je mak mengkondem kaum lelaki kan? Harus lah, mak kan feminisme. Feminisme ni berasal dari Yahudi tau. Bukan mak kata la, orang yang kata. Itu #fakta okay? Bukan auta. Isshh.. Ada kena mengena ke? Dah kita peremps ni memang bagus kan? Nak buat macam mana?

Haaa.. sebut pasal perempsss ni, mak nak ingatkan. Haa? kenapa sebut jejantans tapi bukan bebetinans? Oh.. very the tak sesuai okayyyy. Meh sebut bebetinans, harus kau kena panah petir tak pun kena sumpah jadi Tanggang. So perempssss la lebih auuuwww..

Berbalik pada tadi, mak nak ingatkan joyah joyah semua. Esok esok kalau kau dah berkahwin, jaga la tingkah laku ye. Macam mak katakan, kalau boleh kan harus dapatkan jejantans yang kaya raya. Elok sangat la tu dah bersuami kan seorang CEO ke Dato' ke bagai kan. But that doesnt mean kau dah boleh besar kepala. Hello?? Itu SUAMI okay? SUAMI. syurga korang bawah kaki suami tu haaa..


Tau lah laki kau tu kaya raya. Bibik je sampai 9. Tapi beragak la kan? Takkan kau nak masak setahun sekali je. Hari hari bibik masak. Bibik masak sedap plak tu. Haaa.. jangan terkejut joyah oii.. Esok esok laki kau tengok bibik pun dah rasa macam tengok bini. Dah air kaki tangan si bibik tu yang laki kau asyik hadap hari hari. Jangan tanya kenapa joyah oiii.. Sendiri mau ingat. Orang kata nak pikat hati si suami dari perutnya. Apa lagiiii? Masak la kasi sumbat laki kau. Sedap tak sedap belakang kira. Effort tu penting okayhhh perempssss semua. Bibik kau tolong potong potong sayur dah la. Lelaki ni mana cerewet sangat. Goreng ikan bilis dengan telur pun kalau kau masak dengan kasih sayang, handbag LV suami belikan. Tak gitu?

Lagi satu joyah oii, tau la kau tu ISTERI. Haruslah menjadi PERMAISURI. Tapi agak agak la sayang. Janganlah dok control semua benda. Tak payah nak garang-garang sangat. Depan kau memang la laki kau tu ikut kata je. Semua pun dia anggukkan. Nak menjaga silaturrahim katanya. Belakang kau dik non? Haaa.. Pijak semut pun tak mati. Dah kau asyik nak kurang ajar, membebel,marah marah, siapa yang tahan? Suami kau ada perasaan okay. Kang belakang kau di cari nya anak anak ayam, muda putih lagi gebu macam mak baru kau ada akal. Mak memang suka lelaki lelaki berpengalaman ni Awwww..

Joyah, Senah dan Timah oiiii.. Lepas tu bawak bawak la menjaga penampilan diri. Bukannya nak suruh kau pergi menjaja diri. Cukuplah kau berpakaian mengikut umur dan kesesuaian. Ini tak, tak guna tetek sebesar nangka kalau suami balik kerja kau tak reti nak mandi. Berhias lah kalau boleh. Sambut tangan suami tu, cium. Sebelum suami keluar kerja buatkan sarapan. Comolot dulu sebelum naik kereta. Ini tak, laki kau pergi kerja kau masih membongkang. Eh, bibik kan ada. Haaa.. terbongkang la kau sampai esok. Tengok tengok bibik kau ngan suami kau pun terbongkang bersama. Jangan nak meroyan plak time tu ye.

Mak bukannya apa. Pandai pandai la jaga suami nanti ye. Takut takut nanti suami dikebas orang, peremps ni salahkan peremps yang lain. Tapi diri sendiri tak cukup nak jaga suami yang sorang tu. Suami ni kita kena jaga baik baik. Hormat tu asas yang utama. Bila ada rasa hormat, kita tau batas kita sebagai isteri. Dah dapat suami kaya raya, kau tak sayang ke? Bila bila masa je dia boleh cari yang lain. Yang papa kedana pun kalau dapat singa betina pun lagi baik gantung diri tahu?



Dah la perempssss semua. Cukup lah mak berceloteh ni ha. Ingat pesan pesan mak ni haaa.. Jangan nanti kau dah dimadukan dalam diam baru kau nak sedar diri. Too little too late dah tu. Oh oh lagi satu, jagalah hubungan di atas katil sebaik mungkin. Layanlah suami sebaik mungkin. Kalau boleh try la benda benda baru seperti penggunaan whipped cream, fetishm apa la yang korang suka bagi menyemarakkan dan juga mengelakkan kebosanan dari kau dok terkangkang je pastu tak berbunyi langsung macam batang kayu sambil buat muka macam tak ada apa apa berlaku. Boleh gitu?

Ok lah mak nak tidur ni haaa.. Pandai pandai la nanti kalau dah berlaki ye. Jangan nanti laki mu, laki ku juga. Mmmuahh mmmuuahhxx okay?



Yang Benar,
Presiden-Kelab- Peremps-Memang-Hebat-Serta-Penasihat-Kasi-Can-Ah-Entry-Kali-Ni-Pada-Jejantans.

11 ulasan:

TheBentPencil berkata...

ER! engaku...engkau....engkau....awesum!

tabik sama dia skit. lulz

TheBentPencil berkata...

oh ya, pikat suami melalui makanan?

boleh.

1) ambil beras, masak sampai jadi nasi

2) letak bawah kerusi, then pakai kain batik

3) wasapkan nasi tu

4) kasi suami makan

5) ?????

6) PROFITT!!

INSTANT LOYALTY 9000% !

hahaha jgn diikut yer....

Cik Miera Aziz berkata...

Oh! Best mak wessss.
Tergolak golak den baca. Nice!

Dah boleh berlaki laaa gamaknye ni.

Diana Zainal berkata...

Kehkehkeh ER mmg sesuai jadi joyah tau! I like. Miahaha

Bent pencil ni plak ngajar cara nak ke nerake ke camne ni?

aiko kato berkata...

CIK ELENA~

nice one!!to al pretty ladies out there, moral of the story..kindly know how to handle ur man ok..dun let them 'mkn luar'..let them know, u women r awesome instead those gedikness out there...;)

tp kalau dah lelaki u ols to mcm harem...mmg xdpt nk wat pape la..maybe time tuh..u girls hanya perlu kikis duet die byk2 dan gi mintak fasakh..tq..

bye~

Aqram berkata...

todiaaaaaaaa....

tak kasi can abehhh naaa.

Leng Chai berkata...

ahahaha like like...
lawok

norinaomar berkata...

tengah terpikir pasal sorang kawan,muka memang cun habis n dah nak kahwin tapi memang taknak belajar masak n tak masak kat rumah sewa dia sebab dia asyik diet..
harapnya bakal hasben dia sayang kat dia bukan sebab rupa jelah,,dan harapnya dia akan belajar masak untuk soami nya itu

Tanpa Nama berkata...

whipped cream tu nak watpe? cube wat tutor skit camne kegunaan-nya

Wadi AR berkata...

kehkehkeh nk terkehel aku bace

qalam_timur berkata...

hahahahah..saya suka..memang best artikel ni