6 Julai 2011

[Edisi Perkahwinan] Ayat Selepas Berkahwin. kahkahkah!

Wkwkwkwkwkwkwkwk! Siapa woi yang buat ayat macam ni memang lawak doeeeeeeeee. I seriously laugh with all this! Siapa pemilik asalnya? Ah. Jumpa kat forum sebenarnya. ENJOY!

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak budak jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI? 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..

More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

31 ulasan:

Wadi AR berkata...

erkk! mintak simpang la jadi cmni.

Anies Anessa berkata...

payah jugak nk menten romantaik nie...hahaha

mr katok berkata...

haha...

Sarahh Lo berkata...

memang terbaik :) realiti~

syeedafabewlaz berkata...

kene becinte lepas kawen nieyh,,haha

Kaki Merapu berkata...

kira ok ler 10 tahun still bertahan...hahahahaha...

rerehalim berkata...

laki memang mcmtu kot?nge he he

^baju kurung^ berkata...

haha..
woi, tepon bunyi tu. angkat aaaa...
camne nk buat nih.parah

s.u.h.a berkata...

hahaha. ngok.

wannurfazrini berkata...

seram doe jadi mcm ni. mintak jauhhhh!

R.R.Z berkata...

ermh..camno, lom kawen pon da mcm rase situasi ni.

hiks.

:)

Aebob berkata...

silelah romantikkan diri ini selamanya... amin...

Gimi berkata...

haha...mintak jangan camni ar

AIMIHAMID berkata...

mesti sedih bini dia ni. T__T

laki mmg cmni eh ? sebelum dapat kemain, kalau boleh nak bawak terbang ke langit tanpe sayap, dah dapat, macam ni la. kemain banyak merungutnya. -_-

mintak simpang. aminnn.

dib. berkata...

hahaha! lagi sanggup kalau awal2 mcm ayat pas 6 tahun tu, pastu bila dah bertahun2 kawin ayat cam 6 minggu tu^^

TheBentPencil berkata...

teringat post MrK pasal lelaki ni suka mengejar je.


time mengejar, langit bumi semua dia kasi. bila dapat, mati hidup semula pun agaknya dia tah tahu.

#hakikathidup

_aLiaHwaFa_ berkata...

LOL! hahaha. XD

mendatak hijau berkata...

akan rasa
reda saja

aien berkata...

haish , mostly memang macam tu kan ?

khansyaa' al khairiyah mohd ujang berkata...

kehkehkeh....

laskar pelangi berkata...

dasat! tak mao cam gini =D

Tasha berkata...

haha,kejam ni dowh!

eyjalukman berkata...

uishh , jauhkan lahh . haha

arina ahmad berkata...

ulasan:
lawak bebeno pakcik ni. naseb bukan bapak aku. agaga

Aqram berkata...

nice lah amoi!

Amoi berkata...

Tak boleh tahan tang kat toilet tu.

brug brug!

kahkahkah

Noreen Natasha berkata...

ni memang sengal..
hakikat kalau dah kahwin..
bru kahwin semua indah..
hehehehe

siti ika berkata...

"dah berapa ribu habis beli baju tu?"

ni yg aku paling risau. hekhek..

qalam_timur berkata...

romantik mengikut peringkat usia dan kena pada tempatnya serta natural..paling penting KEIKHLASAN...bukan romantik yg dibuat2 seperti dalam movie

sekadar pandangan.....

aswadz berkata...

hahaha... mmg kelakar...

Wid Skyline berkata...

aku teringat member laki aku confess,
most laki, mudah jatuh cinta.
time nak gile2 nak.. time da xnk.. hoh~ sblah mata x pandang..

aishhh~~