16 Ogos 2012

Pesanan manja.


Pernah diduakan atau menduakan? Stuck in the middle of nowhere and feel lost?
Wanna share some dos and don’ts in relationship? Ok, let’s go straight to the point. 

1) Kau terlalu setia dan cinta mati dengan pasangan kau. Tapi pasangan kau terkantoi cinta illuminati (cinta tiga segi) dengan kau. Dalam erti kata lain, kantoi ada skandal. Kau meroyan dan tak keruan. Rasa dunia dah sampai ke penghujungnya. Chill, sit back and relax. Carilah sepuluh kebaikan dari keburukan yang dia ada. Kalau baiknya lebih dari buruknya, sila consider. Or else, kau pun dah boleh-boleh dah cari skandal juga. Fair & square. 

2) Kau ada pesaing bila kau dapati pasangan kau cuba dirampas (Wah, dirampas katanya. Mesti muka handsome, duit handsome, kereta handsome). Well, selidik dulu. Siapa yang menggoda, siapa yang digoda. Jangan main terjah je. Kalau pasangan kau tu berbaloi untuk digaduhkan, silalah gaduh habis habisan. Orang kata biar putih tulang, jangan putih mata. Kalau boleh cakap elok-elok, selesaikan cara elok. Kalau tak boleh, and pesaing kau jenis stok selamba suka sound, 

“Eh pompuan kau ingat kau cantik sangat ke?” 

Maka, jawablah dengan tenang, “Cantiklah jugak.. dari kau”. 


Be 'professional'. Remember, kecantikan adalah hak milik setiap perempuan. 


3) Kau terlalu lembik. Asyik merungut. Too clingy. Lelaki rimas bila perempuan terlalu melekat dengan dia 24/7. Nak main bola tak boleh, tengok bola tak boleh, main PES tak boleh, lepak shisha dengan kawan tak boleh, nak tengok porn pun tak ada masa, nak masturbate apatah lagi. Give him some space. Itu semua nature sebagai lelaki. But don’t give it too much. Sebab lelaki kalau banyak masa, panjang akalnya. 

4) Lelaki selalu sexist. Selalu pandang kebolehan perempuan ni dalam semua aspect, lembik. Well, in certain cases, bukan lembik. Tapi come on, perempuan kot. Of course we should be treated as a princess if you love us. Perempuan boleh buat, cuma kalau lelaki tolong buatkan kan lebih indah dunia rasanya. Tapi, tapi, tapi. Perempuan pun janganlah lembik sangat. Lelaki yang protective tahu bila dia diperlukan. Kalau anda dicabuli, diraba, dikasari lelaki lain, belajarlah muay thai ke boxing ke supaya anda boleh rembat dengan kaki tangan sendiri dan rasakan kepuasan sebagai seorang perempuan yang pandai jaga diri dan ia akan membanggakan pasangan anda juga. 

5) Jangan cepat buruk sangka. Kalau perempuan baik dengan lelaki lain, kata gatal. Bila lelaki tolong perempuan lain dalam kesusahan, kata miang. (Walaupun kadang-kadang, memang) Jangan selalu cepat melatah, melenting, baran. Contoh bila anda buat sport check rumah bujang lelaki, nampak banyak poster Maria Ozawa, Asa Akira, Lisa Ann atau apa-apa saja poster perempuan seksi dalam bilik atau toilet, janganlah cepat marah. Takkan nak letak gambar seksi cik adik yang dia sayang dalam toilet. Toilet tu kan kongsi. Kang housemate lain tumpang kaki berimaginasi sekali payah pulak. Ini contohlah. 

6) Macam mana lelaki ada desire untuk selalu tukar spare part kereta, macamtulah view dia pada perempuan juga. Selalu nak kan pembaharuan. Suka tengok perempuan cantik. Nature! Lelaki suka tengok perempuan seksi, perempuan pun suka tengok lelaki seksi. Lelaki suka tengok perempuan pakai cantik, kemas, teratur. Sebelum pergi kerja bau wangi. Balik kerja masih wangi. Tapi eh lelaki kalau kau dah bertahun couple/kahwin kau baru nak complain perempuan tak cukup itu ini, memang kakilah makan dia. Perut kau yang boroi tak ada sixpack tu perempuan tak pernah complain pun?! 

7) Lelaki is not an ATM machine. Jangan demanding. Jangan ketuk duit dia sampai lenguh lutut dia nak memikir hari esok. Terimalah dia seadanya walau dompetnya nipis. Tapi, kalau duitnya handsome itu adalah bonus. Sebaliknya, lelaki janganlah asyik makan duit perempuan. Kalau sesekali dibelanja okaylah. Kalau kau nak isi minyak, beli rokok, spender pun nak perempuan belikan. Amboi amboi amboi. Jadi pondan sekarang.

8) My teacher once told me. “Kita boleh tengok lelaki tu baik bila tengok cara dia bercakap dengan pelayan restaurant. Kalau sopan, lembut, tak meninggi diri, baiklah orangnya. Kalau melintas jalan, dia akan pastikan perempuan (tak kira siapa pun asalkan perempuan) akan berada dibelah kiri dan dia akan berada dikanan bahu jalan atau bertentangan kereta” Dan lelaki baik juga paling hormat ibunya. 

9) Certain lelaki tipikal selalu nak simpan perempuan pakai tudung untuk jadi isteri. “Skandal ke awek ke mestilah cari yang mantop, seksi, superb. Yang pakai tudung untuk buat bini”. Kononnya gula-gula kalau dah terbukak, orang tak makan. Orang nak gula-gula yang masih berbalut. Habistu siapa yang nak perempuan seksi, tetek terjuih, tak pakai tudung ni semua?! Hello lelaki, tak semua perempuan bertudung itu pandai menjagamu. Pandai mendidik anak-anakmu nanti. Pandai masakkan untuk kamu. Indahnya dunia, besarnya pahala, jika kamu mampu tukarkan wanita yang jahil zahirnya kepada wanita yang solehah dan ikut pimpin kamu. Kan lebih challenging?

10) Perempuan perlu disayangi. Lelaki perlu dikasihi. Tapi janganlah semua perempuan dan lelaki kau nak kasihi dan sayangi. Sempena penutup Ramadhan dan permulaan Syawal, minta maaflah dengan perempuan yang pernah disakiti dan lelaki yang disakiti. Supaya karma won't bitch you back. Memaafkan tu nikmat tau!



Selamat Hari Raya in advance.

16 ulasan:

fifie berkata...

This is so true. Perempuan tak patut jadi lembik, perempuan tak patut depends too much pada lelaki, perempuan tak patut put 100% trust pada lelaki.

Alexia Aqram berkata...

Asa Akira...

hehehehhe.

gdsjht berkata...

My all time favorite pornstar.

AlexiaAqram berkata...

me pula? sara aoi. u mesti suka. lol

리타 (Rita) 에릭 berkata...

Sempena akhirnya ramadan dan permulaan syawal ni...rasa cm dh decide kot nk anta ucap selamat hari raya kat 'tmn lama'....lama dh pikir ni...lama terbiar kwn tu..hmmmm

yong propaghandi berkata...

Supaya karma won't bitch you back!!

Kc Kasedah berkata...

thumbs up!

Aien Najib berkata...

so true .terkekek gua baca .thumbs up ! :)

Bidadari Besi berkata...

Mantoppp!

lin acik berkata...

Supaya karma won't bitch you back!! . k .

Sal Salmie berkata...

"supaya karma won't bitch you back." LOL!

Miss canine berkata...

ok, ni best!!!

kimi-mustaqim berkata...

jadi pondan sekarang!!! hahaha...

CikFifie berkata...

This is so you, soo purrrfect, awin. Hahaha.

Nur Laili Binti Iswan berkata...

boleh tak nak share dekat blog saya ??

Enki Hafiz berkata...

baserrr!! gua ingat laki gdsjht ni..sebijik laki minded dia. terasa mcm sembang2 ngn member2 satu table plak bler baca entry gdsjht ni.anyway gua pun da order Tentang tu pas stalk2 blog dia.check ur inbox k ('',)