3 Ogos 2012

Cinta Pandang Pertama


Kau yang kupandang buat kali pertama ketika kita bertemu muka, membuat hatiku berpaut nakal mendiktator mata supaya asyik memandangmu. Ruang magnetik antara kita yang menimbulkan mewujudkan hubungan sintetik terus membuat hati mulusku tulus rasa ingin mendekatimu. Lebih, lagi, makin, rapat dekat.

Yang pasti ruang antara kau dan aku wujud tanpa kewujudan walau sezarah luar dari lingkungan persendirian kita. Kau nampak aku, kau senyum. Kau belum tahu detik derap debarnya hatiku saat kau menzahirkan senyum tepat ke wajahku. Betul seperti rasa bagai ada arjuna terbang memanahkan anak panah cinta tepat ke hatiku dengan busurnya. Ya, itu baru senyummu. Belum lagi kudengar manis merdu bicaramu.

Walau dari jauh kupandangmu membuatku rasa goyah lagi gugah hendak menegurmu, kutahu saat hati bicara kutelah terpaut padamu. Betulkah ini rasa cinta? Cinta yang membawa satu aura dan nyawa baru untuk hidupku? Atau ini hanya rasa terpikat? Terpikat tertarik dengan langsungnya kecantikan kelucuan kesopanan geraklakumu padaku?

Mungkin, ini hanya definisi yang menimbulkan persoalan cinta pandang pertamaku. Kau?

14 ulasan:

conundrum berkata...

fuh manis lah cinta pandang pertama!

reenapple berkata...

aaaa... aku pernah alami ini. Aku senyum saja bila ingat kembali walhal dia dan aku kini hanya kawan sahaja. Huuu... ini buat aku teringat memori lama.. eheheh

nurul@yuyui berkata...

mnis nyew cinta pertma....antara cantk n buruk perangai or hati baek xpi xcntek..msti muka pon akn jdy cantik mcm ati dye kan.....

Scha Quantal Quetzal berkata...

Ah, indahnyaaa. Bilakah saat itu akan kembali semula? Haih.

AsyieqiN Rkey berkata...

OH..bagaimana rasanya..sudah lama dalam sejarah...*lost*

eton berkata...

manis betul cinta pandang pertama.. :)

Cikgu Ma berkata...

pernah alami...entah cinta atau nafsu...yg pasti sukar dilupakan kerana amat menyakitkan...

Norashiqin Kamaruzaman berkata...

same macam crush tak? hehe, klu camtu alahai bnyk nye pandang cinta pertamaku...hihihi,

۞мŘ╬äҖŽĽäŊ۞ berkata...

dang! kenangan lama mengusik jiwa memeritkan hati

ஜ miss klanika ஜ berkata...

dari mata turun ke hati ~
cinta pandang pertama.

Jenggong berkata...

aku rase myby bile kau ternampak someone.. n kau terfall kat care die even x kenal..itu mcm kau ade crush kat die..myby bukan lagi cinte..sebab suke dan cinte itu due alam yg berbeze...but then..cinte xkan dtg tampe adenye perasaan suke..:)

lin acik berkata...

Selagi namanya cinta . Semuanya indah . :)

Asyraf (Scoot) berkata...

teringt first love mase tadika haha

Zayna Fizha berkata...

fuh,, if and only if he feels like this to me...
but, im not sure if he is still the same, almost six years im waiting for him...