21 April 2012

Trick Or Treat?

Semua orang kena puji. Setuju?

Semua orang suka pengiktirafan. Penghargaan.

Ni bukan tips tips nak mengorat awek, tapi indirectly boleh jadi tips untuk mengorat awek. Paham?

Ok lets get this shit straight.

Kalau nak buat orang rasa dihargai, cuba puji dia. jangan cuba je, buat! Puji la benda benda yang relevan. Untuk perempuan, cakap la harini dia cantik ke, sweet ke et al. Bitches love gratification. So, kalau nampak apa apa perubahan, cuba bagi pandangan positif. Boleh je nak kutuk, ikut la niat kau nak macam mana. Ni memang salah satu cara jilat bontot, tapi kalau kau dengan orang yang kau suka, kau tak rasa happy ke tengok orang yang kau suka happy?

Lelaki tak kisah sangat orang puji puji ni. Tapi percayalah. Benda ni boleh bagi semangat kat orang. Sometimes the simplest thing could be the biggest thing to somebody else.

Benda ni jugak boleh dijadikan cara untuk memujuk. Yela, perempuan kan kuat merajuk. lulz.

So, terpulang la nak trick or treat. Niat masing masing. Tapi tak salah mulut manis kat tempat yang betul. Mana tau tiba tiba kau puji stranger lepas tu kat situ jodoh kau. Kau bukannye tau kau jumpa bini kau kat mana pun. But yeah, do it courteously. Jangan jadi rempit cencorot sana cencorot sini. Cencorot pun bengang kalau kau buat macam gitu kat depa.

Ok dah.

Ciao

9 ulasan:

Eyka berkata...

owhhhhhhhhhhhhh..k :P

Diyana Munira berkata...

I choose trick. How dare you trying to trick me????!!!

Just kidding!!! But seriously...

You can puji. It really builds confidence. Just don't overdo it. Nanti dia ingat kau nak pinjam duit.

eton berkata...

tp laki pun boleh tahan jgk merajuknya... hehehe...

mizwaniey berkata...

perempuan kalo puji sikit sure cair..
tapi lelaki ni nak pujuk x makan puji puji pon...rasa cam nak lempang kuatkuat je...tapi xboleh..=.=

Sis AI berkata...

Thank you for straight to the point. Prempuan mmg suka dpuji. Serius. N tu cra nk hrgai kita. Hehehe! Prempuan mmg cpat cair. Sbb tu skrg prempuan kna lg hati2 dgn lelaki brmulut manis bak coklat, wakaka!

Hermin berkata...

puji jangan berlebih-lebihan..takut ria pula orang yang dipuji..hehe...puji yang membina... memberi semangat okay la...

Hobbit berkata...

Puji je pompuan, jangan kritik. Naya kang.

samanosuke_04 berkata...

hehe, jangan time nak mengorat jer puji, time jadik bini pon kena puji gak.. nak puji tue puji laa benda yang berkaitan agama sket, baru dia termotivasi untuk terus buat baik :p

moots berkata...

terima kasih daun keladi kepada penulis.

terima kasih dari saya kepada para pengulas ( tukang komen )

anda semua telah menemukan saya jalan terbaik untuk saya teruskan usaha saya dengan makwe saya.

arigato gozaimashta!

moga Allah membalas jasa kalian semua.