11 April 2012

Maybe... Si Dia Dah Tak Ada Perasaan Sayang.

Assalamualaikum.



Korang selalu tertanya-tanya pasal perasaan Si Dia? Selalu menangis di dalam tandas ketika mandi bila Si Dia tak layan? Selalu menangis di bawah bantal sebelum tidur sebab Si Dia dah macam berubah? Well, adakah Si Dia masih sayangkan korang? Patutkah korang dump dia sebelum dia dump korang.

1. Korang nak pergi lepak-lepak dengan kawan lelaki yang korang baru kenal. Apa reaksi Kekasih korang?
a) Membenarkan sambil suruh have fun. Maklum lah, dah percaya sangat.
b) Membenarkan tetapi dari cara percakapan, dia macam tidak setuju. Tapi apa yang dia boleh buat, tak ada hak sebagai suami untuk halang.
c) Jangan harap ar nak kasi keluar. Kalau nak kuar, kena ajak dia sekali.

2. Teman lelaki / Tunang korang ada ramai kawan lelaki dan kawan perempuan. Tapi…
a)Teman lelaki korang amat jarang bercakap tentang korang kat kawan-kawan dia.
b)Kawan-kawan teman lelaki korang tak tahu pun yang korang ni wujud. Gila ah.
c)Dia akan cuba hide korang dari kawan-kawan dia.

3. Teman lelaki / tunang suka main game (Dota mostly) dan dia biasanya…
a) Jangan harap ah dia akan jawab call korang masa dia tengah gangbang dalam DoTA. Pastu cakap handphone di silent. Penipu. Dasar lelaki.
b) Dia akan berhenti main game semata-mata untuk mengucapkan good night kepada korang. Romantiknya. Dasar Mr. K.
c) Setiap kali korang call, korang mendapat status “Waiting”. Nak-nak bila tengah malam.

P/S : Option "b)" is not the only correct answer for the question above. 

4. Bila keluar dengan korang, teman lelaki / tunang korang…
a) Akan puji perempuan comel lagi wangi yang ada di hadapan korang dengan harapan korang akan jealous. Kalau Mak korang ikut sekali pun, dia relak je nak buat korang jealous.
b) Teman lelaki korang macam nak tak nak je keluarkan duit untuk korang. Nak beli something untuk korang pun berkira.
c) Cuba untuk curi-curi pandang perempuan lain. Tapi bila kantoi, menggelabah tak nak mengaku. Tak malu.

5. Bila korang bergaduh dengan teman lelaki / tunang korang, dia akan….
a) Dia akan diam je sambil baca Kitab Terfaktab bila korang dok bebel. Biar korang rasa macam bebel dengan kayu.
b) Dia akan marah balik. 10 kali korang marah. 10 kali dia balas.
c) Pukul korang sampai lebam-lebam. Selepas tu maki-maki. And then selepas dah reda, dia akan melutut meminta maaf dengan romantiknya. Pastu, esok pukul lagi.


*****



Sebenarnya, entry ni adalah amat panjang. Setiap point jawapan a, b dan c aku siap tulis dengan explanation lagi. Tapi, aku tak boleh siarkan kat sini sebab ini adalah article asal untuk Kitab Terfaktab #2 yang aku tulis.

So, sorry to say cute girls and cute boys sekalian. Aku tahu bunyinya agak kejam, tapi the only way untuk korang tahu jawapan, markah dan explanation untuk setiap jawapan untuk soalan-soalan di atas adalah dengan mendapatkan Kitab Terfaktab #2 : Nakal Tapi Halal (Klik sini untuk tempahan). Hihi.

P/S : Feel free to answer those questions. Maybe aku akan kasi sikit hint based on your answer di ruangan komen. Have a nice day. ;)

8 ulasan:

Wadi AR berkata...

tudiaaa mmg pecut gua beli

ctm.zainal berkata...

ini entry berunsur iklan *rageeeeeeeeeeee*

yann berkata...

siot. haha

nEuR0 shEwAzni berkata...

MR. K . sorry i takde jawapan untuk soalan no 2 sebab kawan2 bf/tunang i sume kenal i siap jadi kaki lepak sekali . mohon jawapan tambahan .

Nana berkata...

Arghhh...mane nak carik ni??

Tanpa Nama berkata...

Hoi,aku dpt b banyak ~ .__.

yaa_fieza berkata...

berapakah harganya??hanya dgn tempahan jerr ke dpt?kt kedai buku ade tk?

cikya lah berkata...

K,

kau baca blog aku.

kau akan tahu jawapan aku. then analyse lar sendiri.
*riak* lol

eh, ayat ending best.

kbai. K.