25 Januari 2012

Siri Kalau Kau Nak Pergi Dating

Kalau kau nak pergi dating. Tolong buat perangai elok-elok. Perangai elok-elok kat sini bukan bermaksud kau perlu berpura-pura jadi orang baik. Tak tak. Jadi diri sendiri tapi behave. Jangan buat kerja gila seperti first dating je kau dah berani cium pipi kemaen lagi aku tengok. Kepala horlicks kau!

Buatlah perangai elok-elok. Be straight. Bercakap dengan gaya lelaki. Bukan bercakap macam nak kena penendang. Sumpah cakap nak kencang berlagak nauzubillah. Apa nak peduli kalau bapak kau kerja dengan Astro tapi bila makan kau kunyah kalah bunyi speaker 30 watt? Apa nak peduli kalau kau kerja dengan Sime Darby tapi zip seluar kau tak reti tutup?

Cuba tenang, tarik nafas bila pergi dating. Santai dan jangan gelabah sangat. Berpeluh itu biasalah. Lelaki kalau tak berpeluh bermakna dia lelaki yang kurang buat kerja kasar. Paling tidak menaip depan laptop dibawah penghawa dingin. Fancy

Be gentleman sewaktu berdating. Bukan gentel-men. Itu paling penting. Oh ya. Kalau pergi karaoke. Beli dan kunyah juga chewing gum. Bukan apa, bila turn dia nak nyanyi. Sekali bau microphone dah macam bau longkang! Yang kau kulum microphone tu pasal apa? Trouble betul!

Sekian, chalo asalamualaikom!

13 ulasan:

Wadi AR berkata...

terbalik. aku kalo jumpa laki satu badan sejuk. tangan gigil gigil mcm dok europe

Aqram berkata...

awak ni anak beranak cullen ke wadi?

AmirahSM berkata...

thats rite..naseb bek 1st dating dy buat perangai baik smpai skng..heee..

Azham Vosovic berkata...

hehe...setuju bro!

ada lelaki terlampau nervous bila dating...rileks sudah hehehe

YaYaNsMuM berkata...

That's rite!Jgn tunjuk diri tu desperado sgt okey...huhu.Yang Ladies pun, jgn over gak taw, bkn pe,segelintir ladieis tu ade gak yg jadik penyuntik semangat "desperado" guys..so, guys ape lagi kan??sukeee la sgt..huhu.

si ngokngek berkata...

seriusly,aku klau kena group dgn lelaki pun ketaq,klau dating err takyah lar..kawen trus senang..HEEE

yunZatie berkata...

meme x ley bla..haha

Aqiim berkata...

aku tak pernah pergi dating..
#forever alone T___T

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

statement terakhir paling tak boleh belah. haha.

weh, puh lease. first date then nak pergi karok. the least list weh. kay gee dot. that was 80's dude.

Halimatun Sa'adiah berkata...

adoii..buruknye perangai..mmg jd 1st n last dating.

FreeMen berkata...

ehh aku cemolot terus. lol.

Tanpa Nama berkata...

Pendaftaran Streamyx dan Unifi..pendaftaran PERCUMA..sms dan kol ke nombor saya 0175246910..Ahmad..agent TmPoint Seremban2

fatin qurratuaini berkata...

tak yah dating ah