23 Februari 2012

(Komik) Suatu Hari di Pejabat Kadi


“Wahai sekalian anak muda, barangsiapa di antara kamu yang mempunyai kemampuan maka bernikahlah, kerana nikah itu lebih menundukkan mata serta lebih menjaga kehormatan diri. Dan barangsiapa yang belum mampu hendaklah berpuasa, kerana puasa itu dapat membentenginya.”

ps. If you are on Tumblr, reblog it!
gambar: Penerangan hadith dari sini, Gambar Mufti dari Rusia dari sini dan gambar awek/pakwe dari sini.

14 ulasan:

TheBentPencil berkata...

FIRST!!!

oh ya harap2 yg butthurt pasal entri vanila coklat semalam, tak mai sini.hihi

yong berkata...

ooo yeay.. setuju giler!

hanafijaafar berkata...

kali terakhir aku pegi pejabat kadi, dia kata tak kesah la takde keje ke, tak reti masak ke... kawen tetap lagi baik. aku cerita pengalaman aku je..

wanie_mn berkata...

HAHAHA. klu kahwin esk2 laki bini makan pasir je tiap hari. disitu wujudnya heaven! HAHA

p/s:
punah harapan 'mrk' sebegini yg dah plan nak kahwin :)

reenapple berkata...

yeah.. setuju.. hehehe. =P

Suara Kecil berkata...

betul-betul :) setuju ! *kuatkanhati* hee

zey berkata...

ok, sempat lg rasanya nak niat puasa ni.. =)

nomnom berkata...

yes! yes! yes!!

kuar pon entri cmni.

pening kpale ak tgk post galakan kawen awal kt fesbuk dr golongan tertentu.. mcm dh lupe lak adenye alternatif lain, puase.. sabo je la.

firdaus.9898 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

@hanafijaafar

aku pun nak cite pengalaman aku gak.
Aku kenal sorang ni, kahwin umur 18, cerai umur 21, ada baby sorang. time aku kenal dia, perangai tak matang, solat pun tak pernah. kerja simple-simple basic tak sampai 1k, baby si nenek yang jaga.

tak tau la apa cerita sampai jadi lagu tu tapi aku harap tok kadi yang ko jumpe tu bukan tok kadi yang nikahkan kawan aku nih.

TheBentPencil berkata...

@firdaus.9898 dude, it's a hoax...http://​vancouver.openfile.ca/blog/​news/2012/​uvic-facebook-prank-goes-vi​ral

firdaus.9898 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

setuju nomnomnom!!!!

fatin qurratuaini berkata...

aku suka.