24 Disember 2012

When You're Gone

Berikut ialah kiriman dari Ree (amirahree96@yahoo.com.my). Malang betul bila kena jadi macam ni. Pasrah je lah.


Dia cakap dia suka aku, hmm okay. Sila bina tembok untuk diri sendiri ye. Aku tak hadap lelaki, lepas sekali kena dump. Aku takde nafsu tengok lelaki, sungguh tak tipu. Dia betul-betul masuk dalam bulatan hidup aku, keluarga aku. Cuba menyentuh isu-isu peribadi aku. Wei apek, aku rimas. Please don’t cockroach my life.

At the same time, hati ini mula melting sebab aku ini antara pemegang tegar hashtag #ForeverAlone haha. Aip, aku masih ada iman pada tuhan. Aku mula buka ruang untuk dia tapi dengan sombong dan angkuh. Nampak cool aite?

You, who always make my heart waver. I hid my true feeling again, I hate you.

Awak, I’m sorry for all the harsh word that I use on you to reduce my true feeling. Waving goodbye without looking at you. Nampak macam aku ignore kau? Boleh faham tak tu maksudnya “jaga diri iloveyou”. When I hear the honk sound, the sun, the birds, the cloud aren’t breathing anymore. The rain pours heavily, cat and dog bahasa omputihnya. The things that I really want to protect. It’s you, who should be walking behind me. I dunno how you’re left at the back and being so clumsy.

Idiot, kereta bukan main besaq hang tak nampak? At that moment, apa yang aku tahu, you have to be alright. At first, everything seems running very smooth. Aku jadi penghuni hospital, ya, kau tak sedar pun, kau koma ngek. Aku jadi pencinta setia untuk tebus kesalahan mungkin. 10 hari kau koma, kena lenyek dengan MPV. Subuh, aku terjaga kerana tangan kau begerak. Mamai mata sepet, tiba-tiba kau pergi.

Aku jadi kebodohan and tekan button panggil nurse tu. Kau betul-betul pergi, aku hilang kata. Keluarga kau meletakkan seluruh kesalahan atas kematian kau di bahu aku. Beban bertenggek atas bahu, air mata tak kering lagi. Ini balasan buat pengajaran. Kamsahamnida kerana sudi menampung sisa beban ini. Al-Fatihah buat kau di sana. Usah bimbang, aku kuat kerana dah dua tahun berlalu kan sayang.

8 ulasan:

Noor Suraya berkata...

hmm..sorry seems to be the harders word.

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures berkata...

sadis.

Rara Nasiha berkata...

sedihnya. :(

reenapple berkata...

b strong yaaa

Azeem. berkata...

... Pedih mcm ada mata pisau mengalir dalam urat darah.

aLEEamanina berkata...

Kisah kita mungkin berbeza...
Tak ada bunyi hon, mahupun sebijik MPV

Cuma 'kanser' yang menjadi pemisah aku dan dia.

AlFatihah untuk orang yang pernah jadi milik kamu, dan yang pernah jadi milik aku juga.

Hanida Moss berkata...

Redhakan, jangan pasrahkan :)

Mier Ar berkata...

:)