27 Mac 2013

Maksud Lelaki

Macam gini rupa-rupanya rasa jadi orang yang dikenali bergelumang dalam dunia relationship. Serba tak kena dan serba diperhati. Apa jadi kalau tak jaga hati? Lagi pula kalau kita kata kita suka kat seseorang. Lepas tu boleh pulak dikatanya kita ni cepat sangat confess.

Siap mengata belakang cakap yang kita ni dengan semua orang nak confess.

Hek eleh perempuan. Gua bagitau lu satu benda lah. Mulut manis itu lumrah lelaki. Pujuk rayu jadi bahan makanan lelaki. Satu benda lelaki cakap, 10 benda perempuan maksudkan. Kira macam kalau lelaki kata sikit, perempuan tafsir entah bagai.

Contoh lah.

Aku suka kau. 

Lelaki tu maksudkan suka sebab apa yang perempuan tu buat. Baik layanan. 

Tapi perempuan tu. Fikir jauh sampai ingat lelaki tu nak confess ajak couple.

Apa ke benda ni setan? Helloooo.

Jadilah pengajaran untuk semua orang, terutama perempuan di luar sana yang cepat sangat melatah menafsirkan apa yang lelaki katakan. 

Chalo Asalamualaikum!


8 ulasan:

Diyana Munira berkata...

Girls are programmed to think (and talk) too much. Hence, that's why analysis bagai. Can't really blame them the way they are. Sama lah macam kalau laki mulut manis. I used to think like why macam tu. Tapi, now dah accept that it's their nature.

But then again, I've never been in a relationship before so I can't really say anything. This is just what I observe lah.

Despite being a girl, I'm too lazy to interpret things. I rather have a direct approach (contohnya, kalau nak cakap that you enjoy my company, just say that you enjoy my company, senang cerita)

Sya_Merpati Putih 88 berkata...

dah tau lama dah pasal benda nie...
lelaki dgn ayt2 manis, janji itu ini mmg tak boleh dipisahkan..
dan perempuan pulak mudah salah faham / salah tafsir dgn lelaki...

kalau lelaki tu tunjuk caring sikit, ckp syg atau suka terus jer berbunga hati dia...padahal lelaki tu syg sebagi kawan jer tak lebih2 pun..:p

CXopportunities berkata...

sejak bile terfaktab buat entry penuh emosi yg berat sebelah ni? huhu sori to say. think positif la why Allah create us like that. #kbai

Mikael Sahaja berkata...

Saya nampak ada gadis yang tak boleh terima hakikat.

atyrazukarnain berkata...

itu lumrah woi, nak tak nak kau kawin nanti pun dengan perempuan dan fikiranya yg sama macam "setan" yang kau cakap ni, *HAHAHA* untuk lelaki yang *kononya* rasa tanam tebu tepi bibir tu lumrah lelaki, lu wat lek je lu tanam tebu dekat awek A, awek B dtg tanam tebu dekat lu plak. well lumrah manusia kan kan ? *jeling tajam * HAHAHA

TheBentPencil berkata...

antara sebab saya tak pilih lelaki mulut manis.

bagi saya lelaki yang senang cakap manis ni, senang juga manis tu hilang.

Syahidah Fadilah berkata...

kpd laki2 di luar sane, tlg la jd laki yg sejujur2nye...jgn mnipu, tlg hargai ksetiaan org lain

16characters berkata...

...and there goes my hope... anyhow... thanks :) that clears things up