Disclaimer

Pihak kami tidak bertanggungjawab atas kekecilan hati terhadap nama-nama, watak, gambar dan peristiwa yang mungkin bersangkut-paut dengan diri anda, sedara-mara anda dan mahupun kenalan anda. Kalau ada pun, mungkin secebis rasa simpati. Ini kerana, semua penulisan di dalam Terfaktab adalah penulisan dari inspirasi penulis-penulis yang bertujuan untuk berkongsi pengalaman dan pengetahuan semata-mata. 100% original dan bukan tipu punya meyh!

Pihak kami juga tidak mempunyai masalah untuk anda mencedok artikel dan cerpen di dalam Terfaktab untuk di letakkan pada blog anda sebagai bahan kongsi pada rakan-rakan anda yang lain. Cuma, lebih elok kalau anda bersikap memberi budi dan bersopan-santun dengan memberi credit atau menulis nama sumber artikel-cerpen itu dari blog Terfaktab. Kita kan orang Malaysia, berbudi dan bersopan adalah amalan kita semua kan?

Tapi, kalau anda memang barua yang suka cedok hasil karya orang tanpa bertanggungjawab. Suka-suka hati nak plagiat sana-sini dengan berniat jahat, memang totally perangai lahabau setan. Takpe, jangan terkejut jika anda akan terfaktab sebab kena gegar dengan Skuad Terfaktab kami yang bila-bila boleh turun satu kampung maki hamun anda kaw-kaw. Lebih merisaukan, dalam dua-tiga hari selepas itu, mungkin akan mendapat waran tangkap, surat perintah mahkamah, surat saman SKMM, dan lebih teruk, cercaan dalam Harian Metro. Dunia maya ini tanpa sempadan, maka setiap tindak balas perlakuan pun akan lebih dari sempadan. So, behave yourself. Jangan terkinja-kinja macam beruk mat yeah.

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

apa itu bajet bagus

JUEK berkata...

saya amat paling ter suka sekali dgn gaya bahasa begini yezza yezza! :D

jantanromeo berkata...

amat2 menghormati pendirian kamu...

Tanpa Nama berkata...

ouhhh. macam tu ke...

Belogcintasaya berkata...

hihi. tak fikir panjang dah. nak mintak izin show-off diclaimer tuan pny blog ni kt entry sy. klu rajin, singgalah blog sy k. sy freshie blogger. dgn rendah diri, blh tak sy nk jadikan blog terfaktab sbgi guidance? ^____^ - jmpe blog terfaktab hasil dari | blogwalking :)

Belogcintasaya berkata...

http://belogcintasaya.blogspot.com/2011/06/disclaimer-penafian.html

pittypetty berkata...

cinta akn berubah menjadi satu tanggungjawab sahaja bile masing2 sudah bosan..............

pittypetty berkata...

cakaap aje ape2 , x kisah.... lagipun jadilah diri yg sebenar..........

xx.life berkata...

saya x kisah sbb tidak pernah percaya pada true love...it does not exist

pittypetty berkata...

i hate love.......

Wan Nur Asyikin berkata...

damn. found this blog during blog walking. aku suka last paragraph. terbaek!hahaha!

BelogSayaPunya berkata...

camne nak jadi skuaf terfaktab ? teringin :))))