Apa Itu Terfaktab?

Terfaktab Terfaktab merupakan gabungan dari perkataan TERas, FAKulti dan TABloid selaras dengan penubuhan kumpulan ini untuk menghasilkan penulisan yang mempunyai teras (core), melalui kumpulan dalam sebuah fakulti (group discussion) dan bercirikan tabloid (compact).


Skuad Terfaktab adalah sekumpulan orang yang menulis dan berkarya dalam buku, website, facebook dan twitter Terfaktab.


Kitab Terfaktab merujuk kepada buku yang ditulis, dihasilkan dan diterbitkan oleh skuad Terfaktab.


Terfaktab Media pula merujuk kepada syarikat penerbitan yang menguruskan Kitab Terfaktab dan organisasi skuad Terfaktab itu sendiri. Ia juga menerbitkan buku-buku berkaitan penyelesaian masalah kehidupan, masa depan, idealisma dan proses. Juga menerbitkan novel alternatif.


24 ulasan:

Indah Fallen berkata...

Aku mmg tertarik dgn name Terfaktab ni..
bile bc maksud die je..aku trus gelak..ade2 je korg ni..
Bt aku lebih berminat nk follow..
Sape pny idea ni?

Tanpa Nama berkata...

aqram dan alexia.

student berkata...

baca tanpa banyak bicara!

mikakikkafella berkata...

style..hehehe

HaKim is MiKaH berkata...

owh

Az-Zahra Fauzee berkata...

woo~
now i have a new vocab...
luv the name, luv the meaning~

Red berkata...

bapak ah. maksud tak leh blah. bhahaha

Mira R. berkata...

blog best. ayat best.
terbaikk aa.

mE M!ra berkata...

terbaekkkk r kowunk n!e sume....

Jαnnαhツ berkata...

nape tak bagi nama fart up? haha, gurau je. anyway, nama TERFAKTAB ni provoking ah jugak. genius!

fim here! berkata...

wah dah ade kamus dewan baru. terFAktab hehe.great!

Nafisah Ruslan berkata...

tak pernah dengar terfaktab ni until my friend beli buku2 korang dekat kinokuniya.. bace sangat best! :)

gud job korang! aku support korang! :D

Alip Apai berkata...

oh, itu maksud terfaktab.

nice one!

:)

Tanpa Nama berkata...

definisikan makna terfaktab di KamusDialek - http://kamusdialek.com (urban dictionary versi malaysia)

Tanpa Nama berkata...

nais...hehehe
kalau dlm arm forces especially navy faktab ni merujuk pada officer yg strict nk mmpos...

Lenggang Kangkung berkata...

nice blog

Asyraf (Scoot) berkata...

best2 ngee~

~ cik matahari ~ berkata...

sukekan terfaktab.com ! :)

Len Inouie berkata...

Kenapa bukan terfaktap?
Hahaha... sarcastic is my style.

Kaoshi berkata...

Terfaktab yeah... =)

Blog Saya: KaoshiDroid

cik cempaka berkata...

ayat cun.
godeh godeh berulang kali.
baru mengenali terfaktab.
pasti follow!

R Eb berkata...

cehh.tu rupanya asal usul terfaktab.siapa yang bg name anak ni?

s7eo berkata...

real cool! ><v

qalam berkata...

Bagus juga ada blog ni. Sekurang-kurangnya aku yang duitnya belum lagi mencukupi boleh la cuci mata dengan baca entri. Cuma kena baca curi-curi. Sebab kalau mak nampak ayat power korang jenuh pula nak berdebat.

Memerlukan pencerahan: Terfaktab yang ini apa bezanya dengan Terfaktab Zine?